İSTANBUL (AA) - DeFacto, bu yıl 7. kez hazırladığı Sürdürülebilirlik Raporu ile sürdürülebilirlik çatısı altında elde ettiği başarıları ve geleceğe yönelik stratejilerini açıkladı.

DeFacto'dan yapılan açıklamaya göre, sürdürülebilirlik çatısı altında yaptığı çalışmalarla hazır giyim sektörüne öncülük eden şirket, bu alanda elde ettiği başarıları şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen DeFacto Üst Yöneticisi (CEO) İhsan Ateş, 2021 Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayınlayan DeFacto'nun global bir marka olarak 'ulaşılabilir moda' anlayışı ile Türkiye'de ve dünyada büyümesini sürdürürken, çevreye ve topluma saygılı bir şekilde üretim ve tedarik zincirine sahip olduğunu belirterek, 'Gerçekleştirdiğimiz ve planladığımız yatırımlarımız ile Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları'na doğrudan katkıda bulunurken, hem ülkemiz hem de faaliyet gösterdiğimiz tüm ülkelerde sürdürülebilir gelişmelere değer katıyoruz.' ifadelerini kullandı.

DeFacto'nun uzun yıllardır üretiminde sürdürülebilir malzemeler kullandığını bildiren Ateş, tedarik zincirinde şeffaflığın ve ürünlerin geri dönüştürülmesini sağlayan uygulamalar ile gelecek nesilleri korumayı hedefleyen stratejiler belirlediklerini aktardı.
 

Ateş, 'Finansal gücümüz, uzun vadeli yaklaşımımız ve moda endüstrisinin döngüsel olma yolundaki değişimine öncülük etme motivasyonumuz, bize teknolojiye ve sürdürülebilir inisiyatiflerdeki yeniliklere yatırım yapmak için cesaret veriyor.' değerlendirmesinde bulundu.

- '2050 yılında emisyonlarımızı sıfırlayarak 'İklim Pozitif' marka olmayı taahhüt ediyoruz'

2030 hedefleri arasında hazır giyim koleksiyonlarının yüzde 90'ının sürdürülebilir olmasını ve karbon ayak izini yüzde 55 oranında azaltmayı hedeflediklerini belirten Ateş, 'Gerçekleştirdiğimiz ve planladığımız yatırımlarımız ile Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları'na doğrudan katkıda bulunurken, hem ülkemiz hem de faaliyet gösterdiğimiz tüm ülkelerde sürdürülebilir gelişmelere değer katıyoruz. 2050 yılında emisyonlarımızı sıfırlayarak 'İklim Pozitif' marka olmayı taahhüt ediyoruz.' ifadelerini kullandı.

DeFacto'nun odak noktasının çevresel sürdürülebilirlik olduğunu aktaran Ateş, hem Türkiye'de hem de globaldeki mağaza sayılarını artırmalarına karşın enerji yoğunluğunu azaltmayı başardıklarını vurguladı.

Ateş, '2015 yılından bu yana doğal kaynakları koruma ve bilinçli tüketim anlayışımızla Türkiye mağaza elektrik tüketim yoğunluğunda yüzde 36'lık tasarruf sağladık. Ayrıca, su tasarruflu denim projeleri ile uyguladığımız yeni teknoloji yıkama yöntemleriyle 2021 yılında 14 bin 209 adet denimde 733 bin 588 litre su tasarrufu ile ortalama yüzde 75'lik tasarruf sağlanmıştır.' ifadelerini kullandı.

- 'Kadınlara iş hayatında verdiğimiz desteğin altını kalın çizgilerle çiziyoruz'

Daha güçlü bir ekonomi ve toplumsal refahın kadınların iş hayatında ve sosyal alanda daha fazla var olmasıyla mümkün olduğuna inandıklarını belirten Ateş, şunları kaydetti:

'Kadın çalışanlarımızı daha görünür kılmak üzere başlattığımız, sektörümüzde bir ilk olma ayrıcalığına sahip 'Mutlu Kadın Hareketi', Türkiye'de ve dünyada iş dünyasına ilham oluyor. DeFacto'da kadın çalışanlarımız doğum yapmaları durumunda yasal haklarına ek olarak 'Mutlu Kadın Hareketi' kapsamında 3 ay ücretsiz izin kullanma hakkına sahipler. Aynı zamanda BM Kadını Güçlendirme İlkeleri'ni (WEPs) ilk imzalayan markalardan biri olarak kadınlara iş hayatında verdiğimiz desteğin altını kalın çizgilerle çiziyoruz.'

Sürdürülebilirlik çatısı altında cinsiyet eşitliliğine önem veren DeFacto'da çalışanların yüzde 59'unu kadınlar oluşturuyor.
 

2021'de 5 kıtada toplam 93 ülkede faaliyet gösteren DeFacto, 2021'e kadar Doğal Kalp Ben, Elma Derisi Aksesuar ve Ayakkabı Koleksiyonu gibi sürdürülebilir projeler gerçekleştiren global moda markası olarak, 2023, 2030 ve 2050 yılı olmak üzere üç farklı sürdürülebilirlik hedefi belirleyerek sürdürülebilir koleksiyonlarına yenilerini eklemek üzere çalışmalarını sürdürüyor.

DeFacto'nun 2023 hedefleri arasında ham maddelerinde yüzde 20 pamuk ve geri dönüştürülmüş polyester kullanmak, alışveriş çantalarının, karton, kağıt ve diğer ambalajlarının yüzde 100'ünün geri dönüştürülebilir ve sürdürülebilir olmasını sağlamak yer alıyor.



Saruhanlı ilçesinde ziraat arazisinde başlayarak ormanlık alana sıçrayan yangında ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi devam ederken, alevlerin ilerlemesi büyük ölçüde durduruldu.

Saruhanlı’daki orman yangınında alevlerin ilerlemesi büyük ölçüde durduruldu

Saruhanlı'daki orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor

Ziraat alanında çıkan yangın ormana sıçradı

Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobilin ağaca çarpması sonucu meydana gelen kazada 1 kişi öldü 4 kişi de yaralandı.

Otomobil ağaca çarptı: 1 ölü 4 yaralı

Saruhanlı’nın Tütevelli Mahallesi sakinlerinden Abdurrahman YÜRDEM vefat etti.

VEFAT ve BAŞSAĞLIĞI…

Saruhanlı’nın Apak ve Seyitoba Mahallelerinde başlayan orman yangınlarına ekipler hızla müdahale etti.

Son dakika... Saruhanlı’da orman yangını!

Cemaatin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, 15 Temmuz başta olmak üzere tüm şehitler için dualar edildi.

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Edebiyatçı, çevirmen ve akademisyen görevlerini yapan Pınar Kür'ün hayatını kaybettiğini yazar Yekta Kopan açıkladı.

Ünlü edebiyatçı Pınar Kür hayatını kaybetti!

FETÖ Terör Örgütü’nün 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye'nin milli birlik ve beraberliğini hedef alan hain darbe girişiminin 9. yılında, Manisa’da başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere tüm şahitler anıldı.

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Kaymakam Güldoğan, mahalle mahalle gezip uyarıyor

Salihli’de yangın alarmı

Şanlıurfa'da düğünde ikram edilen yaş pasta, davetlileri zehirledi. 60 kişi düğün sonrası karın ağrısı, mide bulantısı ve kusma şikayetleriyle hastanelik oldu.

Düğün gecesi kâbusa döndü! 60 kişi hastanelik oldu

Geleneksel lezzet tahin, bilimsel araştırmalarla desteklenen sağlık faydalarıyla kahvaltı sofralarının yıldızı oldu.

Bir kaşıkta gelen sağlık devrimi, erken yaşlanmaya kalkan oluyor! Kahvaltıdaki şifa deposunu bilim onayladı

ABD’nin Ege’de sessiz sedasız yayılmaya devam ettiği ortaya çıktı. Yunan basınında çıkan haberlere göre ABD Savunma Bakanı Hegseth yeni bir rapor sunacak.

ABD Ege’de sessiz sedasız yayılıyor: Son plan ortaya çıktı

Kayışlar mahallesindeki yangında yaklaşık 200 dekarlık mera alanı zarar gördü.

Saruhanlı'da çıkan yangında 200 dekar alan etkilendi

15 Temmuz Gazisi Müezzin Mehmet Kuzgun: "Onlar Mehmet hocaya değil Allah'ın evine saldırdı. Ben hakkımı helal etmiyorum"

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Ahmet Yasav: "15 Temmuz, milletin yazdığı bir destandır"

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Selendi Kaymakam Vekili ve Köprübaşı Kaymakamı Hüseyin Bütüner, orman yangınlarına karşı önleyici tedbirler konusunda mahalle halkı ile bir araya geldi.

Kaymakam Bütüner orman yangınlarına dikkat çekti

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

Başkan Zeyrek'in aile fertleri adına sahte sosyal medya hesabı açmışlar

TBMM Araştırma Komisyonu Saruhanlı’da Zirai Don İncelemesi Yaptı

Orman yangınlarını önleyici tedbirler değerlendirildi

Manisa’da zirai don çalıştayı

Saruhanlı’dan tayini çıkan Hâkim ve Savcılara Veda Yemeği

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 13.01.2023 10:12:00 2826 0

Tarih: 13.01.2023 10:12 Güncelleme: 13.01.2023 10:12
Haberi Sesli Oku
16.07.2025 08:33:00