Haberi Sesli Oku
  • BIST 100

    10713,94%0,66
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,00% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2504,40% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4010,02% 0,18

Davullu Zurnalı Roman Çalıştayı

Davullu Zurnalı Roman Çalıştayı

AKHİSAR - Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şubesi ve Akhisar Belediyesi`nin öncülüğünde, kentte faaliyet gösteren Roman derneklerinin katılımıyla ``Birlik Çalıştayı`` gerçekleştirildi.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şubesi ve Akhisar Belediyesi`nin öncülüğünde, kentte faaliyet gösteren Roman derneklerinin katılımıyla ``Birlik Çalıştayı`` gerçekleştirildi.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şubesi ve Akhisar Belediyesi`nin öncülüğünde, kentte faaliyet gösteren Roman derneklerinin katıldığı "Birlik Çalıştayı" düzenlendi.

Akhisar Belediyesi Hüsnü Kahraman Kültür Parkı`nda yapılan çalıştaya Ak Parti Manisa milletvekilleri Selçuk Özdağ ve Uğur Aydemir`in yanı sıra Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, ilçe belediye başkanları ile kent merkezi ve ilçelerde faaliyet gösteren bir çok Roman derneğinin üyeleri katıldı.

AK Parti Manisa Milletvekili ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şubesi Başkanı Selçuk Özdağ, yaptığı konuşmada, kentte her milletten birçok kişiyle aynı kültürü yaşadıklarını, Roman vatandaşların sıkıntılarını ve dertlerini dinlemek için bir araya geldiklerini söyledi.

Manisa`da 30-40 bine yakın Roman vatandaş bulunduğunu dile getiren Özdağ, "Roman kardeşlerimizin dertlerini dinledik. Kardeşlerimiz işsizlik, eğitim ve barınma konusunda bizlerden talepte bulundular. Kardeşlerimizi çeşitli alanlarda istihdam etmek istiyoruz. Roman vatandaşlarımızın sosyal ve kültürel problemleriyle yakından ilgileneceğiz" diye konuştu.

Saruhanlı Roman Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Eskici ise Romanların dertlerinin konuşulup tartışılmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, "Artık biz ötekileştirilmekten bıktık. Bugün burada sorunlarımızı anlatmak ve çözüm bulmak için bir araya geldik" dedi.



ASAYIŞ


POLİTİKA


SON DAKİKA


MEDYA


Foto Galeri Tümü


TÜM HABERLER


Yükleniyor