Anahtar Kelimeler: 0

Davanın İlk Duruşması Yapıldı…

KÖPEĞİN ZEHİRLENEREK ÖLDÜRÜLDÜĞÜ İDDİASI

 

SARUHANLI - Saruhanlı İlçesinde Vicdan Çırak’a ait köpeğin komşusu T.A tarafından zehirlenerek öldürüldüğü iddiasına ilişkin Saruhanlı Asliye Ceza Mahkemesinde açılan davanın ilk duruşması yapıldı. Mahkeme, duruşmaya katılmayan tutuksuz sanık T.A’nın 19 Nisan’a ertelenen ikinci duruşmaya polis zoruyla getirilmesine karar verdi.

 

Saruhanlı’da emekli ev hanımı Vicdan Çırak’ın 2 buçuk yaşındaki “Bal” adını verdiği köpeğinin zehirlenerek öldürülmesi olayının faili olduğunu iddia ettiği komşusu T.A hakkında açtığı davanın ilk duruşması yapıldı.

 

Saruhanlı Asliye Ceza mahkemesinde görülen davaya davacı Vicdan Çırak, Avukatı Senem Avcı, kızı İlknur Çırak katıldı. Davalı T.A ise duruşmaya katılmadı. Mahkeme tanıkların dinlenmesinin ardından duruşmayı 19 Nisan’a erteledi. Davanın tutuksuz sanığı T.A’nın ise ikinci duruşmaya zorla getirilmesi kararını verdi.

 

Davacı Vicdan Çınar’ın Avukatı Senem Avcı, Adliye binasının çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

 

“Sanık duruşmaya katılmadı, Hakkında zorla getirilme kararı verildi. Bir sonraki celseye polis zoruyla getirilecek. Bunun dışında biz ifademizi verdik. Şikayetimizi dile getirdik. Tanıklarımız dinlendi. Ayrıca iddianamede eksiklik olduğunu ileri sürdük. Çünkü köpeğimiz bizim bahçemizin içerisinde zehirlenerek öldürülmüştü. Ve konut dokunulmazlığının ihlali suçu da işlenmişti. Ancak bununla ilgili dava açılmamış, sanık hakkında bunun için de dava açılmasını talep ettik. 19 Nisan’daki bir sonraki duruşmada sanık zorla getirilecek. Onun ifadesine göre yolumuzu çizeceğiz.”

 

 - DAVANIN HİKAYESİ -

 

Saruhanlı’da İstasyon Mahallesinde ikamet eden Vicdan Çırak ise köpeğini 3 Ekim günü evinin bahçesinde ölü bulduğunu dile getirdi.

 

Köpeğini, aralarında daha önceden husumet bulunan komşusu T.A’nın zehirleyerek öldürdüğünü ileri süren Çırak komşusu hakkında dava açtığını belirterek şunları anlattı;

 

“Köpeğimi küçük yaşta alıp büyütmüştüm. Onu 5 ay önce evin bahçesinde ölü buldum, yanında köfte parçaları vardı. Köpeğin cesedini ve yediği köfteleri İzmir’deki Veteriner Araştırma Enstitüsüne götürüp incelettirdik. Burada yapılan otopside, hem köpekte, hem de köftelerde “metomil” isimli tarım ilacı tespit edildi. Bunun ardından köpeğimi öldürdüğünden şüphelendiğim o kişi hakkında dava açtım. Onu köpeğime daha önce de birçok kez taş atarken gördüm. Daha sonra bu kişi beni birçok kez tehdit etti. Davayı geri çekmemi istedi. Ancak ben bu işin peşini bırakmayacağım”

 

Vicdan Çırak’ın kızı ve aynı zamanda Hayvan Hakları Federasyonu üyesi olan İlknur Çırak ise konuyla ilgili şunları söyledi;

 

“Bunu yapan bir veteriner hekim. Bizim köpeğimizin kimseye zararı yoktu. Mahallede herkes onu çok severdi. Ancak annem evimize kalorifer sistemi kurdurunca hakkında dava açtığımız kişinin kiracıları onun evinden çıkıp bizim dairemizi kiraladı. Bu noktada bir husumet başladı. En sonunda köpeğimizi canice zehirleyip öldürdüler. Mücadelemizi sürdüreceğiz.”

 

Muammer Kökcüoğlu



TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

Salihli ve Kula'da Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yılı kutlandı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 23.02.2012 19:06:34 488 0

Tarih: 23.02.2012 19:06
Haberi Sesli Oku
19.04.2025 16:20:00