MANİSA´da fabrika işçisi anne ve babanın 13 yaşındaki kızları Damla Dinçer, 2 yıl önce başladığı muay thaide 3-11 Ağustos tarihlerinde Tayland´da düzenlenen Yıldızlar Dünya Şampiyonası´na dünya şampiyonu oldu. Kızların da uzakdoğu sporlarında başarılı olabileceğini gösterdiğini belirterek, hemcinslerine muay thai yapmayı tavsiye etti. Kendisi gibi muay thai yapan kardeşini antrenmanlara getirip götürürken bu spora ilgi duyduğunu söyleyen ortaokul öğrencisi Damla Dinçer, 2 yıl önce düzenli olarak antrenmanlara başlayıp, kısa sürede yarışmacı olduğunu, şu ana dek bölgesel ve ulusal müsabakalarda 12 madalya kazandığını dile getirdi.

Türkiye şampiyonu olduktan sonra 3-11 Ağustos tarihlerinde Tayland´da düzenlenen Yıldızlar Dünya Şampiyonası´na katılarak 58 kiloda altın madalya kazanan Şehzadeler Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Damla, en büyük hedefine ulaştığını belirterek, "Dünya şampiyonası için çok sıkı hazırlandım. Günde 3 antrenman yaptım. Beslenmeme dikkat ettim ve altın madalya kazandım. Ülkemi temsil edip gururlandırdım. İstiklal Marşımızı okuttum. Çok gurur vericiydi" diye konuştu.

Kızların bu tür sporları yapamayacağını düşünenler olduğunu ancak onları yanılttığını ifade eden Damla, kızların da dövüş sporlarında başarılı olabileceğini savundu. Esprili bir dille pek çok arkadaşının kendisinden korktuğunu aktaran Damla, "Muay thai sert bir spor. Dünya şampiyonu olduğum için birçok arkadaşım benden korkuyor. İyi geçinmeye çalışıyorlar" dedi.

Aynı şampiyonada dünya 3´üncüsü olan 13 yaşındaki Betül Durmuş da, çok mutlu olduğunu söyledi. Durmuş şöyle konuştu:

"İki önce arkadaşımı örnek alıp bu spora başladım. Dünya şampiyonasında ülkemi temsil ettim, çok gurur verici bir duyguydu. İnsanlar ´Kızlar yapamaz, kızlar güçsüzdür, bunlar erkek sporu´ diye düşünüyorlar. Ama diğer kadınlar da bu sporu çok rahatlıkla yapabilir, hatta benim gibi dünya üçüncüsü olabilirler." Bundan sonraki hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu dile getiren Betül Durmuş, daha sıkı çalışacağını söyledi. Şehzadeler Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Muay Tthai Antrenörü Ediz Barış da, erkeklerden çok kızların dövüş sporlarına ilgi duyduğunu ve sporcularının çoğunun kızlardan oluştuğunu ifade etti.



Boşanma aşamasındaki eşini sokak ortasında öldürdü

SARUHANLI’DA VEFAT…

Turgutlu Belediyespor Potada ve Filede Yılı Galibiyetle Kapattı

Cinayette sanık için ağırlaştırılmış müebbet talebi

Otomobil park halindeki tırın dorsesine çarptı: 1 ölü 1 yaralı

61 yıl hapis cezası bulunan 'suç makinesi' yakalandı

Ehliyet sınavında kalp krizi geçiren aday hayatını kaybetti

İzmir Doğal Yaşam Parkı’na siyah jaguar ve bozayı geldi

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, FERDİ ZEYREK’İN KIZLARI ELİF VE ZEYNEP’İ OKULA GÖTÜRDÜ

Hurda araçta çıkan yangında öldü

Bu seferki kadın katili başka bir kadın!

Yalova'daki IŞİD operasyonunda 3 şehit!

Ankara’da Alaşehir’in gururu oldu

Saruhanlı'da vefat...

Direksiyon hakimiyeti kaybolan araç yoldan çıktı 4 yaralı

Saruhanlı'da vefat...

Feci kazada yaşamını yitiren baba, oğul ve torun toprağa verildi

Sokakta kanlı düello! İkisi de hayatını kaybetti

Ev yangını faciası: 1 ve 7 yaşındaki iki kardeş hayatını kaybetti

Park halindeki araca bakan ekipler sağ koltukta vahşetle karşılaştı

Manisa'da yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Spor 19.08.2017 13:51:41 973 0
Tarih: 19.08.2017 13:51 Güncelleme: 19.08.2017 13:51
Haberi Sesli Oku