Dalında taze üzümler sofraları tatlandırıyor
Sarıgöl ilçesinin dünyaca ünlü çekirdeksiz sofralık Sultaniye üzümleri ekim ayının sonlarına gelinmesine rağmen örtü altında tazeliğine tazelik katmaya devam ediyor. Hem yurt içi hem de yurt dışında sofraları tatlandırmaya devam eden Sultaniye üzümlere gözleri bakan üreticilerin yoğun çabasıyla hasadın aralık ayına kadar devam etmesi bekleniyor.
Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde 20 Ağustos'ta başlayan üzüm hasadı sezonun çoktan bitmesine rağmen örtü altındaki bağlarda devam ediyor. Örtü altında ilk günkü tazeliklerini koruyan Sultaniye üzümler değerine değer katmaya devam ediyor.
Üzüm bağlarında bir yandan ihracata yönelik üzümler kesilirken bir yandan da yurt içi pazarlar için kesimler devam ediyor. Sarıgöl ve çevresinde kesimlerin devam etmesinin yanında daha güzel fiyatla üzüm satmak isteyen üzüm üreticileri bir yandan bağlarındaki üzümlerin bakımlarına da titizlikle devam ediyor. Sarıgöllü üreticiler, son üzüm kesilene kadar sofralara taze üzüm göndermeye devam edeceklerini belirtti.
Koruma amaçlı olarak üzüm bağlarının üzerlerine örtülen beyaz kanaviçeler de üzüm kesimlerinin tamamlandığı bağlardan toplanmaya devam ediyor.



EKREM BAŞKAN ÇALIŞMALARI İNCELEDİ...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Çarşamba günü görev yapacak doktorlar

Asırlık borsa, yeni yüzyılın binasının temelini dualarla attı

Somaspor kötü gidişatı durdurmak istiyor

Odun ateşinde 50 yıllık gelenek

Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü Projesinde Çalışmalar Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Kafede Bıçaklı Saldırı: Yaralı Cep Telefonunu Bırakmadı

Bu nasıl vicdansızlık! Doğurduğu bebeği çöpe attı

Menopoz bir son değil, yeni bir başlangıçtır

Manisa'da eğitim doğayla bütünleşti: Telefon yerine kitap, ekran yerine doğa

Devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Vali Özkan ve beraberindekilerden şehit ailesine anlamlı ziyaret

Enes Pınar bir ayda iki kez Balkanları fethetti

Seramiksan fabrikasında hırsızlık

Aile faciası: Oğlunu öldürdü, eşini ağır yaraladı

Kadın emeğiyle yerel kalkınma güçlendiriliyor

SMA'lı olarak doğdu, şimdi hasta bakıyor

Ege Üniversitesinin kültür ve sanat etkinlikleri göz doldurdu

Silahlı saldırıya uğrayan okul müdürünün tedavisi devam ediyor

Dünya 2.’si kadın kuaför Denizli’nin gururu oldu

Eski sistem anahtar tarihe karışıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 27.10.2023 12:38:00 1623 0
Tarih: 27.10.2023 12:38 Güncelleme: 27.10.2023 12:38
Haberi Sesli Oku