SARUHANLI - Türkiye`de demokrasi ve insan haklarına ilişkin değerlerin güçlendirilmesi ve farkındalığın arttırılması amacıyla, Saruhanlı İlçe İnsan Hakları Kurulu’nun aldığı karar kapsamında Saruhanlı da ki Daire Müdürleri ve Sivil Toplum Kuruluşu Başkanlarına ‘Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları’ eğitim semineri verildi. 

Saruhanlı İnsan Hakları Kurulu Üyesi ve Manisa Barosu üyelerinden Avukat Mustafa Karabıyık, Daire Müdürleri ve Sivil Toplum Kuruluşu Başkanlarına sinevizyon eşliğinde ‘Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları’ semineri verdi.

Kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen eğitim seminerinde konuşan Karabıyık, bütün insanların temel hak ve özgürlüklere sahip olması gerektiğini belirterek, “Devletin asli görevi insan hak ve özgürlüklerini korumaktır. Demokratik vatandaşlıkta ötekileştirici ve aşağılayıcı davranış yerini, birbirini anlayan, birbirlerinin haklarına saygı duyan sürece bırakmıştır ihtilaflı konularda şiddete başvurmadan çözüm üretmek zorundayız. Toplumlar farklılıklar içerisinde kardeşçe yaşamalılar.” dedi.

Karabıyık, şunları söyledi; “İnsanlar arasında ırk, din, renk, yaş, cinsiyet ayırımı yapmadan sevgi, saygı, dostluk duygularını geliştirmek, insanın insan olmak haysiyeti ile sahip olması gereken hakların hepsine “ İnsan Hakları” denir. İnsan hakları, kişiyi kendi özüyle yaşatacak kurallardır. İnsanın insana hükmetmesi, onu ezmesi insan onuruna yakışmayan ve kabul edilemeyecek bir davranıştır. Bu tür ayırımların yapıldığı toplumlarda kavga, çatışma, isyan eksik olmamıştır. İnsanlar arasında hak, eşitlik, adalet, özgürlük düşüncesi yaygınlaştıkça bu konuyla ilgili mücadeleler de artmıştır.”

Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada; Daire müdürlerine insan hakları konusunda büyük görevler düştüğünü belirterek bu nedenle geniş kapsamlı bir şekilde ‘Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları’ toplantısını bu gün burada icra ettik. Sanırım verimli bir seminer gerçekleşti. 

OĞUZHAN KÖKCÜOĞLU 



Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Kayıp olarak aranan yaşlı kadından acı haber

Turistleri taşıyan midibüs devrildi: 7 yaralı

Balıkesir'de 4 dakika arayla 2 deprem... Saruhanlı'da hissedildi

Saruhanlı’da Vefat…

Saruhanlı’da Vefat…

O cinayetinin detayları ortaya çıktı

Sarıgöl’ün altın sarısı Sultaniye üzümleri sofralara ulaştırılıyor

Satışa hazır uyuşturucularla yakalandı

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

'Sağlıklı Kampüs’te büyük başarı

İzmir'deki yangınlar kontrol altına alındı

Doğum operasyonunda skandal: Unutulan gazlı bez 2yıl sonra fark edildi

Pusu kurup av tüfeğiyle öldürdü. Muğla'da korkunç cinayet

30 milyon TL’lik motosiklet dolandırıcılığı soruşturmasında 6 kişi tutuklandı

Magnesia FK kaldığı yerden

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Manisa nüfusu hızla yaşlanıyor

Büyükşehir Saruhanlı'daki Şehit Kabirlerini yeniliyor

Hasar gören camiden malzeme düşmesi sonucu ölen adam toprağa verildi

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 5.07.2014 08:01:04 577 0

Tarih: 05.07.2014 08:01 Güncelleme: 05.07.2014 08:01
Haberi Sesli Oku
23.08.2025 12:24:00