Daha güçlü bölgesel kooperatifler için çalışıyorlar
Manisa Büyükşehir Belediyesi üreticilerin kooperatifler çatısı altında birleşmesi, bölgesel güçlü kooperatiflerin kurulması, kaliteli güvenli gıda üretimi ve pazarların oluşturulması çalışmaları hakkında düzenlediği toplantılarını Ahmetli’de sürdürdü.
Üreticileri desteklemek için Manisa’da güçlü kooperatifler oluşturma çalışmalarını sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyesi, Ahmetli’de meyve sebze ve zeytin üreticileriyle bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Murat Yercan; Tire Süt, Bademli, Seferihisar Hıdırlık, Gödence ve İğdeli Kooperatifi gibi başarılı ekonomileriyle fark oluşturan kooperatiflerin yaptıklarını üreticilerle paylaştı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta ise küçük ve çok sayıda kooperatif yerine ilçe bazında güçlü kooperatifler oluşması gerektiğini belirtti. Toplantıda Ahmetli Belediye Başkanı Fuat Mintaş ve Ahmetli Tarım ve Orman Müdürü Murat Yasak da yer aldı.

İlçe ve il çapında güçlü kooperatifler
Yürütülen faaliyetleri üreticilere aktaran Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, "Kooperatifçilik, desteklemek ve geliştirmek için üzerinde çaba sarf ettiğimiz alanlardan biri. Bu alanda şu an Salihli’deki bir kooperatiften süt alarak, işlettirip Halk Mandıralarda süt ve süt ürünleri olarak satışlarımıza başladık. Manisa merkezde iki şubede satışlar var, ilerleyen süreçte 17 ilçeye yaygınlaştırmak istiyoruz. Yaygınlaştıkça da işlenecek, alınacak ürün miktarı artacaktır. Kooperatiflere ait işleme, paketleme tesislerinin kurulması, ürünlerin pazarlanması önümüzdeki işler arasında. Kuracağımız tesisleri Belediye olarak işletmeyeceğiz. Belediye işletmecilik yapmaz, mantığındayız. Bir bölgede küçük ve çok sayıda kooperatif değil, ilçe ve il çapında güçlü kooperatifler oluşması gerektiğini düşünüyoruz. Ahmetli’den böyle güçlü bir üretici kooperatifi çıkabilir. Biz de pazar konusunda kooperatiflerimizin önünüzü açarak bu ürünlerin Manisa, İzmir, Denizli, İstanbul, Ankara gibi şehirlerde raflarda yer almasını sağlayabiliriz" dedi.



Saruhanlı’da dere temizliği başladı... Koku ve sinek sorunu sona erecek

İmamoğlu’nun mektubu Saruhanlı’da okundu

Koldere’de Gönülleri Isıtan İftar Buluşması

SARUHANLI DEVLET HASTANESİ’NDE “GEBE OKULU”NDAN MEZUNİYET SEVİNCİ

SARUHANLI’DAN PALETLİ YÜZMEDE MADALYA YAĞMURU

PRESTİJ CADDELERİ IŞIL IŞIL OLDU

Manisa Şampiyonu Öğrencilerden İlçe Millî Eğitim Müdürü Aguş’a Ziyaret

İSHAKÇELEBİ’YE YAKIŞIR YENİLİK: ÜZÜM DÜĞÜN SALONU VE KAPALI PAZARYERİ YENİLENDİ

Saruhanlı’nın Gururu: Özel Sporculardan Madalya Yağmuru

Saruhanlı’da Vefat…

Saruhanlı’da Değişim Devam Ediyor

Manisa-Saruhanlı Yolunda Yeni Sabit Radar Sistemleri Devreye Girdi

Saruhanlı’daki Dev Soygun Çözüldü Fabrika Çetesi Hapiste

Saruhanlı’da Vefat…

53 yaşındaki şahıs intihar etti

Şüpheli Ölüm: 33 Yaşındaki Mehmet Ali Aslan Hayatını Kaybetti

SARUHANLI’DA VEFAT…

Mütevelli’de Planlı ve Kalıcı Çözüm

Saruhanlı’da Vefat!..

Kaymakam Acar Taşçı Ailesi ile İftar Sofrasında Buluştu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 5.04.2025 15:01:00 799 0
Tarih: 05.04.2025 15:01 Güncelleme: 05.04.2025 15:01
Haberi Sesli Oku