MANİSA - Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, yaz aylarında vatandaşların kanalizasyon hatlarından kaynaklı koku ve sinek sıkıntısı yaşamamaları adına mahalle bazlı temizlik çalışmalarına hız kazandırdı. Çalışmaları yerinde inceleyen Kanalizasyon Daire Başkanı Mümin Deniz, ?Vatandaşlarımız tarafından sürekli şikayet edilen kanalizasyon tıkanıklarına son vermek amacıyla bütün taşıyıcı hatlarımızda temizleme ve vakumlama çalışması yapıyoruz. Manisalıların sorun yaşamaması için tüm ekiplerimiz ile sahadayız? dedi.  
Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Manisalıların yaşam kalitesini yükseltmek için çalışmalarını sürdürüyor. İl genelinde vatandaşların kanalizasyon hatlarından kaynaklı sorun yaşamamaları amacıyla Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı tarafından mahalle bazlı kanal temizlik ve vakumlama çalışmalarına hız kazandırıldı. Kanalizasyon Daire Başkanı Mümin Deniz de Yunusemre ilçesi Akmescit Mahallesi´nde devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalar sayesinde, özellikle yaz aylarında yaşanabilecek rahatsız edici koku ve sinek oluşumu riskinin önüne geçilerek vatandaşların rahat bir nefes alması sağlanacak.
?Amacımız, kanalizasyon tıkanıklıklarına son vermek?
Çalışmalar hakkında bilgi veren Kanalizasyon Daire Başkanı Mümin Deniz, ?Mahalle bazlı ana kanal temizlik çalışmalarımızı hızlandırdık. 3 aracımız ve ekiplerimiz ile birlikte Akmescit Mahallesinden başlamak üzere, meyil kotu düşük olan Tevfikiye, Merkez Efendi ve Mimar Sinan Bulvarına kadar olan bütün taşıyıcı hatlarımızda temizleme ve vakumlama çalışması yapacağız? dedi.
Kanal temizlikleri diğer mahallelerde de yapılacak
Daire Başkanı Deniz, açıklamasına şöyle devam etti: ?Vatandaşlarımız tarafından sürekli şikayet edilen kanalizasyon tıkanıklıkları bu temizlikler ile son bulacak. Bu kapsamda Fevzi Çakmak ve Atatürk mahallelerine doğru taşıyıcı hatlarımızın temizlikleri yapılacak. Bu çalışma, diğer mahallelerimizde de yapılacak. Aşırı yağışlarda bu kanalların tıkalı olması rögar tepmelerine de neden olduğu için bu sorunu da çözmüş olacağız. Bununla birlikte yoğun yağışlarda Manisa Afet Koordinasyon Merkezi (MAKOM) adı altında oluşturulacak olan ekiplerimiz de meydana gelecek sel baskınlarına ivedilikle müdahale edecek. Ekiplerimizle birlikte önümüzdeki kış mevsimine şimdiden hazırlığımızı yapmış olacağız. Daha temiz, sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre için çalışmalarımıza süratle devam ediyoruz. Manisa´mız için hayırlı olsun? dedi. Akmescit Mahalle Muhtarı Ömer Şen ise, çalışmalardan memnun olduğunu belirterek, MASKİ Genel Müdürlüğüne teşekkür etti.   


Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a MCBÜ'de ‘Fahri Profesörlük' unvanı

Manisa TSO’dan yapısal reform vurgusu

Minik öğrencilere tasarruf ve tutumluluk eğitimi verildi

Salihli'de Galatasaray Taraftarlar Derneği açıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye olarak yeni bir eşikteyiz"

ESRA ÖZTÜRK BEN DEĞİL MÜZİK SOUNDUM DEĞİŞTİ

Pembe umut, güçlü dayanışma

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Kamyon şarampole devrildi, sürücü mahsur kaldı

Yanan araç kullanılamaz hale geldi

AŞKLA AKM’NİN YOLUNU TUTTULAR

Metruk binada çıkan yangın korkuttu

Silahla patronuna saldırmıştı, 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Traktör kazası: 1 ölü

Trafik kazası: 4 yaralı

Manisa FK, Amed Sportif Faaliyetler maçı hazırlıklarına başladı

Uydu tamircisi apartman boşluğuna düşerek hayatını kaybetti

Eşiyle kavga etti, otomobiliyle birlikte kendini ateşe verdi

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Cuma günü görev yapacak doktorlar

Ekrem Başkan Sahada: Yatırımlar Hız Kesmeden Devam Ediyor

2. GELENEKSEL DEVE GÜREŞİ FESTİVALİ İZMİR BAYINDIR ÇIRPI’DA COŞKUYLA GERÇEKLEŞECEK

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 2.07.2019 13:17:30 555 0
Tarih: 02.07.2019 13:17 Güncelleme: 02.07.2019 13:17
Haberi Sesli Oku