BESLENME - Dermatoloji Uzmanı Dr. Elif Ebru Güner, C vitaminin cildin gençleşmesinde katkısı olduğunu belirtti.

Dr. Elif Ebru Güner,``Hangi yaşa gelirse gelsin kendini daima zinde hissetmek ve genç bir cilde sahip olmak herkesin hayalidir. Ancak zaman içinde kırışıklıklar, lekeler oluşur, yaş ilerledikçe gevşeme görülen cilt parlak, gergin ve dolgun görünümünü kaybeder.``dedi. Clinimed Dermatoloji Kliniği Uzmanı Dr. Elif Ebru Güner, cildi yaşlanma sürecine girmeden desteklemek, yaşlanma sürecini geciktirmek için antiaging uygulamalarına başvurulduğunu belirterek Dört güçlü antiaging” ten söz ediyor. Çoğu içerik cildi değiştirebileceğini iddia eder ancak yaşlanma belirtilerine karşı ispatlanmış olan antiaging içerikler; Yeşil Çay, Retinol ve Retinoidler, Vitamin C, Reptidler ciddi savaşım gösterirler. Kollagen deposu Vitamin C: Vitamindeki yüksek antioxidant, içerik kollejenin parçalanmasını engelleyerek serbest radikal hasarına karşı savaşır. Hatta E vitaminiyle birlikte kullanıldığında UV ışınlarına karşı korumayı artırdığı da bilinir. Soğuk algınlığına karşı tedavi edici olan Vitamin C, suda çözünen bir antioksidan olarak, kollajen formasyonu, dokunun büyümesi yani iyileşmesi ile sağlıklı kemikler ve dizler için de gereklidir.``diye konuştu.

SAYISIZ FAYDASI OLAN YEŞİL ÇAY
Dermatoloji Uzmanı Dr. Elif Ebru Güner daha sonra şunları kaydetti; Yeşil çay içinde patent antioxidantlar bulunur ve primer yaşlanma belirtileri olan kırışıklıklar, güneş lekeleri, renk eşitsizlikleri ve elastikiyet kaybına karşı oksidatif hasarı nötralize ederek savaşır. Yeşil çay çok güçlü antiaging etkilerinin dışında, çok sayıda tıbbı amaç için de kullanılır.

Doktorların olmazsa olması Retinol ve Retinoidler: Retionoidler hücre turn over” ını, dermal katmandaki ana proteinler olan kolajen ve elastin sentezini artırıp, derinin dolgunlaşmasını sağlayarak etki gösterir. Düzenli retinol kullanımı genişlemiş porların daralmasına, kırışıklığın derinliğinin azalmasına ve derideki renk eşitsizliğinin düzelmesine neden olur. Retinoidlerle elde edilen sonuçlar kümülatiftir. Yani ne kadar kullanırsanız deri daha da iyi gözükecektir.

Multi Fonksiyonlu Peptidler: Araştırmacılar bakır peptidlerinin deride kollajen üretimini artırırken ince çizgi ve kırışıklıkların görünümünü azalttığını da doğruluyor. Çoğu ürünün içinde de bu sebeple bulunuyor. Peptidlerin ayrıca iyileşmeyi hızlandırmak ve mimik çizgilerinin oluşumunu engellemek amacıyla kas kontralasyonunu azalttıkları biliniyor.” 



SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Müzeye çocuk eli değdi, kurdeleyi çocuklar kesti

Kolay yoldan zayıflarken, kolay yoldan hasta olmayın

Boğazından su bile geçmiyordu, başarılı bir operasyonla yeniden yemek yiyebildi

Otomobilin kontrolden çıkarak devrildiği kazada 11 yaşındaki çocuk öldü

Burhan Eşer: "İnşallah, Sivasspor maçından istediğimiz sonuçla döneceğiz"

Folkart'tan 94'üncü İEF'te iki önemli sergi

Salihli Belediyespor Erguvan ile 'yola devam' dedi

Yükümlülerden eğitime anlamlı destek

Turgutlu Belediyesi Kadın Voleybol Takımı sezonun ilk kontrolünden geçti

Sarıgöl'de üzüm hasadı başladı

Osmanlı halk kıyafetleri ve yaşam kültürü Çeşme Kalesi'nde sergileniyor

Sürücünün tansiyonu düştü, araç önündeki araca çarpıp mağazaya daldı

Demirci'deki yangında 5 hektarlık kızılçam ormanı zarar gördü

Aydın'da 'topuklu' eylem

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Manisa nüfusu hızla yaşlanıyor

Büyükşehir Saruhanlı'daki Şehit Kabirlerini yeniliyor

Hasar gören camiden malzeme düşmesi sonucu ölen adam toprağa verildi

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 19.01.2015 16:32:36 661 0

Tarih: 19.01.2015 16:32 Güncelleme: 19.01.2015 16:32
Haberi Sesli Oku
15.08.2025 08:32:00