Cumhuriyetin 100. yılı Manisa'da coşkuyla kutlanacak
Cumhuriyetin ilan edilişinin 100. yılı kutlamalarını herkese ve her kesime yaymak amacıyla Manisa Valisi Enver Ünlü tarafından başlatılan ve bir hafta sürecek olan 'Cumhuriyetin 100. yılı kutlama haftası' etkinliklerine 100’e yakın kurum, kuruluş ile sivil toplum kuruluşlarından binlerce gönüllü kişi katılacak. Hafta kutlamaları yarın düzenlenecek olan açılış yürüyüşü ve 'Cumhuriyet Paneli ile başlayacak.
Tüm Türkiye'de olduğu gibi Manisa'da da cumhuriyetin 100. yıl kutlamaları için geri sayım başladı. Manisa Valisi Enver Ünlü Başkanlığında yürütülen çalışmalarda 100. yıl kutlama etkinlikleri kentte tam bir şölen havası yaşatacak. Etkinliklerde görev alacak olan 100'e yakın kurum, kuruluş ve STK ekipleri hazırlıklarını tüm hızıyla devam ettiriyor. Cumhuriyetin 100. yılı kutlamalarının açılışı ise 24 Ekim (Yarın) Salı Günü Cumhuriyet Meydanından Tarzan Meydanına Manisa Valisi Enver Ünlü ve diğer protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilecek açılış yürüyüşü ile başlayacak ve akşam 19.00'da Süleyman Demirel Kültür Merkezinde '100. yılında Cumhuriyet' paneli ile devam edecek. Gün boyu kentin birçok noktasında sportif ve kültürel etkinlikler yapılacak.
Binlerce Manisalı gönüllü görev alacak
Hafta boyunca devam edecek etkinliklerde Cumhuriyet Meydanı, Tarzan Meydanı, Atatürk Kent Park, Cafe Sera, Magnesia AVM ve Manisa Prime AVM olmak üzere 6 ayrı yerde kurulacak sahnelerde 24-27 Ekim tarihlerinde 17.30-20.30 saatleri arasında, 28-29 Ekim’de ise 14.30-17.30 saatleri arasında yaklaşık 40 kurumdan 70 grup alacakları sahnelerde dans, cimnastik, spor ve halk oyunları gösterileri ile mehter ve bando takımları konserleri ile cumhuriyetin 100. yıl coşkusuna eşlik edecek. Hafta boyunca ayrıca çeşitli sportif ve bilimsel yarışlar, sergiler, şiir sunumları ve bilim şenliği ile şölen havasında gerçekleşecek olan kutlamalar 29 Ekim Pazar akşamı Nil Karaibrahimgil'in Cumhuriyet Meydanında vereceği halk konseri ile sona ereccek.
İlk kez Demirci Akıncıları Atlı Süvarileri kutlamalara katılacak
Hafta boyu sürecek etkinlikler, Milli Eğitim Bakanlığına ve Manisa Celal Bayar Üniversitesine bağlı öğrenciler, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları, Manisa Organize Sanayi Bölgesi ve Soma Maden işçileri, sağlık çalışanları, askerler, itfaiye, arama kurtarma ekipleri, halk eğitim merkezleri, oda ve sivil toplum kuruluşlarından gönüllülerin katılımıyla 100. yıl coşkusu Manisa’daki herkes ve her kesimin katılımıyla coşkuyla kutlanacak.
Etkinliklerin kortej kısmında bu sene ilk kez Demirci Akıncıları Atlı Süvarileri geçiş yapacak.



Alaşehir'deevde yangını: 1 kişi hayatını kaybetti

Yağış bereketi barajı doldurdu… Balıkçının yüzü güldü!

OKUL GÜVENLİĞİ, DİSİPLİN VE VELİ SORUMLULUĞU HAKKINDA GENEL TALİMAT VE DUYURU

SARUHANLI’DA EĞİTİM VE GÜVENLİK MASAYA YATIRILDI

Magnesia FK'nın yıldız golcüsü Yasin Deniz Er Galatasaray'da!..

Polis memurunun kızı babasına ait silahla kendini vurdu

Kayıp olarak aranan 16 yaşındaki Feyza, ölü olarak bulundu

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı’da Yağış Hasarına Hızlı Müdahale

Psikolojik Danışman Hilal Feyza Kartal: “Okullara yansıyan şiddet toplumsal ruh sağlığının alarmıdır”

Üniversite hocasını maganda kurşunu canından etti

ŞEHZADELER’DE DOĞASEVERLER YÜRÜYÜŞTE BULUŞTU

Şampiyonluk Yolunda Büyük Başarı: Turgutlu Belediyespor İkinci Yarıda Fark Yarattı

TİLKİSÜLEYMANİYE ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDEN MESİR’E ANLAMLI HAZIRLIK

“İnsan Ektik Tarlalara”: Gülperi Öztürk’ten Depremin Yüreğe Kazınan Ağıdı

MÜZİĞİN HOCALARI AVRUPA YOLLARINDA

Saruhanlı'da vefat...

Kahramanmaraş okul saldırısında can kaybı arttı

Otomobiller çarpıştı: 4 kişi yaralandı

Bir üzücü haber daha! Ayla öğretmenin eşi acı habere dayanamadı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 24.10.2023 07:58:00 0
Tarih: 24.10.2023 07:58 Güncelleme: 24.10.2023 07:58
Haberi Sesli Oku