SARUHANLI İLÇESİ

CUMHURİYETİN 91. YILDÖNÜMÜ KUTLAMA PROGRAMI

 

1- Cumhuriyetin 91. yıldönümü kutlamaları 28 Ekim 2014 Salı günü saat 13.00`de başlayacak, 29 Ekim 2014 Çarşamba günü saat 24.00`de sona erecektir.

2- Törenlerin başlangıç saati olan 28 Ekim 2014 Salı günü saat 13.00`ten itibaren tüm resmi daireler, özel ve resmi kuruluşlar Bayraklar ile donatılacaktır. (Bayraklar, binanın fiziksel büyüklüğü ile orantılı olacaktır)

 

             A- ÇELENK TÖRENİ PROGRAMI  :

Çelenk Koyma Töreni 28 Ekim 2014 Salı günü saat 13.00’te Atatürk Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde yapılacaktır.

  • Çelenklerin sunulması
  • Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı

 

            A -  ÇELENK TÖRENİ (görevlendirme ve açıklamalar)                  :                     

1- Mülki İdare Amiri, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tarafından 28 Ekim 2014 Salı günü saat 13:00’te Atatürk Anıtına çelenk konulacaktır. ( Tüm daire amirleri çelenk törenine bizzat katılacaktır.)

2- Çelenklerin Anıta sunulmasından sonra verilecek "" işaretiyle Atatürk ve silah arkadaşlarının manevi huzurunda "Bir" dakikalık saygı duruşunda bulunulacak, saygı duruşuna müteakip İstiklal Marşımız törene katılanlar tarafından söylenecektir. Çelenk Koyma Törenine, merkez ilköğretim kurumları ve liseler, Bayrak ve Flama eşliğinde 50`şer kişilik öğrenci grubuyla katılacaktır.  Anıttaki Bayrak Almış Şentürk Mesleki ve Teknik Lisesi öğrencileri (üç) tarafından göndere çekilecektir.

3- Çelenk Koyma Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Osman AGUŞ sorumluluğunda, Cumhuriyet Ortaokulu Türkçe  Öğretmeni Halil GÜZELSES tarafından sunulacaktır. Çelenk sunma tören yöneticiliği, Almış Şentürk Mesleki ve Teknik Eğitim Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Cem SÖNMEZ tarafından yürütülecektir.

4- İstiklal Marşımız, teknik bir arıza yaşanması durumunda, Saruhanbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müzik öğretmeni Elçin YALÇIN yönetiminde söylenecektir.

           

B – TEBRİKATIN KABÜLÜ                         :

Mülki İdare Amiri tarafından Tebrikat, 29 Ekim 2014 Çarşamba günü saat 09.30’da makamında protokol sırasına göre kabul edilecektir

 

C – BAYRAM PROGRAMI                :

1- Bayram töreni kapalı pazar yerinde yapılacaktır. Kutlama Törenine katılacak olan ilk ve orta dereceli okullar en geç saat 09.45 `te tören alanında (Kapalı pazar yerinde) yerlerini almış olacaktır.

2- İlçe Kaymakamı Sayın Erdoğan KANYILMAZ Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı ile birlikte törene katılan öğrencilerin ve halkın bayramını kutlayacaktır.

3- Saat 10.00`da Saruhanlı Ticaret Meslek Lisesi Müzik Öğretmeni Elçin YALÇIN nezaretinde, tüm İlköğretim ve Orta Öğretim okulları öğrencileri ile törene katılanlar tarafından İstiklal Marşımız söylenecek ve tören alanındaki Türk Bayrağı Saruhanbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından göndere çekilecektir.

4- Bayramın anlam ve önemini belirten konuşma, İlçe Kaymakamı Sayın Erdoğan KANYILMAZ tarafından yapılacaktır.

5- Ödül Töreni (İlkokul ve Ortaokul resim, Ortaokul şiir ve Liseler kompozisyon yarışmasında derece alan öğrencilere)

6- Yedi Eylül İlkokulundan bir öğrenci şiir okuyacaktır.

7- Yedi Eylül Ortaokulundan bir öğrenci şiir okuyacaktır.

8- Cumhuriyet İlkokulu Halk Oyunları ekibi gösteri yapacaktır.

9- Saruhanlı Anadolu İmam Hatip Lisesinden bir öğrenci şiir okuyacaktır

10-.Neval Yaralı Milli Egemenlik Ortaokulu Halk Oyunları ekibi gösteri yapacaktır.

11- Geçit Töreni (İlçemiz Saruhanlı Anadolu Lisesi ve Neval Yaralı Milli Egemenlik İlköğretim Kurumu bandoları eşliğinde yapılacaktır.)

 

            E – ETKİNLİKLER                           : 

1- Cumhuriyetimizin ilanın 91. yıl dönümü nedeniyle "Cumhuriyet ve Gençlik "konulu kompozisyon, şiir ve resim yarışmaların düzenlenecek ve dereceye girenlere ödül verilecektir. (İlkokul Ortaokul Resim, Ortaokul Şiir ve Liseler Kompozisyon)

2- Cumhuriyetimizin 91. Yıl Dönümü Kutlamaları çerçevesinde okullarımız kendi imkanları dahilinde Atatürk ve Cumhuriyet konulu filmleri bir program dâhilinde öğrencilerimize izlettirilecektir

3- 29 Ekim Çarşamba akşam saat 19.00’da “Cumhuriyet Yürüyüşü” yapılacaktır. (Yürüyüş Belediye Üzüm Oteli önünde Anadolu Lisesi bando takımı eşliğinde başlayacak Atatürk Anıtında Saruhanlı Belediye Başkanlığınca düzenlenecek havai fişek gösterisi ile son bulacaktır. (Cumhuriyet yürüyüşüne Belediye Spor Kulübü sporcuları meşaleler ile katılacaktır.)

         

              F – GÖREVLENDİRMELER                     :

1- Kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri tören, ve tüm etkinliklere  eksiksiz ve mazeretsiz katılacaktır.    

2- Çelenk Koyma Töreni 28 Ekim 2014 Salı günü saat 13.00’te Atatürk Anıtında başlayacaktır. Törene katılacaklar tören alanında en geç 12:45`te hazır bulunacaklardır. Tören alanına, ses yayın cihazı ve kürsü bayram ile ilgili lüzumlu ihtiyaçların karşılanması Belediye Başkanlığınca sağlanacak ve tören sonuna kadar ses yayın cihazının başında bir görevli bulunduracaktır.  

3- Çelenk Koyma ve Bayram Tören alanının hazırlanması, konuşma kürsüsünün temini, protokol düzeni Belediye zabıta Amiri Ahmet ÖZER tarafından yapılacaktır.

4- Cumhuriyetimizin 91. yıl dönümü nedeniyle yapılan kompozisyon şiir ve resim yarışmalarının ödülleri Belediye başkanlığınca temin edilecektir. Yarışmaya giren eserler, programda okunacak şiir, konuşma metinleri ve sunucu metinleri 23 Ekim 2014 Perşembe  günü saat 12:00`ye kadar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edilecektir.

5- Çelenk ve bayram törenleri süresinceelektrik kesintisinin yaşanmaması için  Gediz Edaş İlçe Yönetmenliğince gerekli tedbirler alınıp görevlendirmeler yapılacaktır.

6- Bayram Töreni yöneticiliğini, Saruhanbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Melih BİNGÖL yürütecektir.

7- Çelenk ve Bayram Töreni sunuculuğunu Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Osman AGUŞ sorumluluğunda Türkçe öğretmeni Halil GÜZELSES sunacaktır.

8- Resmi ve Özel işyerlerinin Bayraklarla süslenmesi, Belediye Zabıta Amirliği ve Emniyet Müdürlüğü ve Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığı ile koordineli olarak takip edilecektir.

9- 29 Ekim 2014 Çarşamba günü tören alanında Toplum Sağlığı Merkezince bir doktor refakatinde sağlık ekibi ve ambulans hazır bulundurulacaktır.

10- İlçemizdeki oda ve dernekler geçit törenine katılmak istemeleri halinde Kutlama Komitesine başvuru yapacaklardır. Kutlama Komitesi, başvuruyu değerlendirecektir.

11- Tören Geçişi ve diğer program ve etkinliklere öğretmenler ve öğrenciler Kılık Kıyafet Yönetmeliği ve ilgili Genelgelere uygun olarak tören ve programlara katılacaklardır.

12- Bayram törenine katılacak İlkokul ve Ortaokul öğrencilerine okul müdürlükleri tarafından Türk Bayrakları ve Atatürk ve Bayrak sembolleri taşıyan Cumhuriyet temalı balonlar dağıtılacaktır.

13- Genel Prova 27 Ekim Pazartesi günü saat 10.00’te kapalı pazar yerinde    yapılacaktır. (Okullar en geç saat 09:45`te alanda hazır bulunacaktır. Provaya tüm idareci, öğretmen ve öğrenciler katılacaktır.)

14- Prova ve Bayram günü Bayram Töreninin yapılacağı güzergâhta gerekli önlemler Emniyet Müdürlüğünce Belediye Başkanlığı ile koordineli olarak alınacaktır.

15- Bayram günü geçit töreninde Büyük  Türk Bayrağı ve Atatürk Posteri Saruhanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri taşıyacaktır. 

16- Gençlik Yürüyüşüne liselerde görevli beden eğitimi öğretmenleri koordinesinde liselerimiz 50`şer kişilik öğrenci grubu ve ilçe merkezindeki okullarımızın tüm idareci ve öğretmenleri katılacaklardır.

17- Çelenk Koyma ve Bayram Tören alanındaki protokol düzeni, İlçe Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Sertan DEMİREL tarafından kontrol edilecektir.

 

 

 

                        BU PROGRAM İLGİLİ KİŞİ VE KURULUŞLARA EMİR YERİNE GEÇERLİDİR.                     

                                                                       İLÇE KUTLAMA KOMİTESİ

 

 

 

 

              Erdoğan KANYILMAZ                    Serhat KARAKUŞ              Hüseyin YARALI

              Saruhanlı Kaymakamı                     Garnizon Komutan                 Belediye Başkanı

              Kutlama Komitesi Başkanı              Üye                                         Üye

 

 

 

              Mustafa ULUSU                              Mehmet IŞIK                          Sertan DEMİREL      

              İlçe Emniyet Md.                              İlçe Milli Eğ. Md.                   Gençlik Hiz Spor Md. V.       

              Üye                                                   Üye                                         Üye                              



Feci şekilde darp edildi, 27 gün sonra yaşamını yitirdi

Salihli'de korkutan yangın

Korkunç cinayet: Konuşmak için çağırdı, öldürdü! Son paylaşımı dikkat çekti

Salihli'deki yangının bilançosu: 4 ev, 1 ağıl, 2 motosiklet, 1 traktör, 1 iş makinesi kül oldu

Makilik alanda yangın

Silahlı kavga: 3 yaralı

Saruhanlı Jandarmadan tefecilere operasyon: 5 gözaltı

Korkunç olay! Kızını ve torununu öldürdü

Köprü altında cansız bedeni bulunmuştu! Döverek öldürüldüğü ortaya çıktı

Bıçaklı kavga: 1 ölü

Öz kızına cinsel istismarda bulunan baba yakalandı

Kendi evini ve araçlarını yakıp, olan biteni böyle izlemiş

Haber alınamayan şahıs evinde silahla vurulmuş halde bulundu

Develi’de traktör hırsızlığı

Kula’da art arda üç yangın

Cesedi 3 gün sonra asansör boşluğunda bulundu

Haber alınamayan şahsın cansız bedeni denizde bulundu

Başından vurulmuş halde ölü olarak bulundu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 27.10.2014 12:45:01 1251 0

Tarih: 27.10.2014 12:45

Haberi Sesli Oku