Haberi Sesli Oku
  • BIST 100

    8892,68%-0,06
  • DOLAR

    34,25% 0,31
  • EURO

    37,81% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2929,22% 0,47
  • Ç. ALTIN

    4895,51% 0,26

ÇUKURÖREN KARAPINAR ŞELALESİ GÖRENLERİ BÜYÜLÜYOR

ÇUKURÖREN KARAPINAR ŞELALESİ GÖRENLERİ BÜYÜLÜYOR

ÇUKURÖREN KARAPINAR ŞELALESİ GÖRENLERİ BÜYÜLÜYOR

ÇUKURÖREN KARAPINAR ŞELALESİ GÖRENLERİ BÜYÜLÜYOR

Adil Aka

Kütahya’nın Gediz ilçesine bağlı Çukurören köyü sınırları içinde bulunan Karapınar Şelalesi sonbahar mevsiminin girmesi ile bir başka güzel olarak ziyaretçilerini mest ediyor.

Murat Dağı Çukurören köyü sınırları içinde bulunan şelale kurak geçen mevsime rağmen ziyaretçi ile dolup taşıyor. İlçe merkezine 30 km mesafede yer alan şelale sonbaharda sararan yapraklar arasında adeta seyrine doyulmuyor.

Kayın fındık ağaçları arasında büyüleyici bir manzara ile karşılayan şelale, aynı zamanda Gediz nehrinin su kaynağını oluşturuyor. Çukurören Köyü Karapınar bölgesinin aynı zamanda bir çok endemik bitki örtüsüne de ev sahipliği yaptığını söyleyen Çukurören köyü sakinlerinden Nevzat Ergöçmen,” Bu bölgede 114 endemik bitki türü bulunmaktadır. Bu bitkilerden üçü yalnızca bu bölgede görülür. Bunlar Alyssum Davisianum, Coropilofium, Planifolium'dur. Bir çok tanınmış ilaç firmaları, ilaç yapımında kullanılan bitkileri Murat Dağı'ndan ve Çukurören temin etmektedir.”dedi.

Şelalenin turizme açılabilecek önemli özelliklerinden olduğunu belirten Ergöçmen, "Çukurören Karapınar Şelalesi, Murat Dağı'nın büyüleyici ve pek bilinmeyen saklı değerlerden biri. Murat Dağı'nın zirvelerine doğru, ağaçların arasından çıkan çok güzel bir şelale. Herkesi bu güzellikleri görmeye davet ediyoruz" diye konuştu.

Çukurören Karapınar Şelalesi Murat Dağı'nın zirvesinden ağaçların arasından süzülerek basamak basamak inen, yörede bu özelliği nedeniyle "Sıralı Şelale" olarak da bilinirken , her mevsim ayrı güzellikler sunuyor.

">



ASAYIŞ


POLİTİKA


SON DAKİKA


MEDYA


Foto Galeri Tümü


TÜM HABERLER


Yükleniyor