?YABANCI YAZILIM KULLANMAK; YATAK ODANIZA YABANCI SOKMAK GİBİDİR´
TEKNOLOJİ - Güçlü ekonomisi ve sağlam duruşuyla tüm dünyanın dikkatini çeken Türkiye´nin, uluslararası saldırılara açık olduğunu belirten CPM Yönetim Kurulu Başkanı Recep Palamut, ?Yazılım alanında çok dikkatli olmalıyız. Yabancı yazılım kullanmak şirketlerin yatak odasına yabancı birini sokmak gibidir´ diyor.
Güvenliğin aşırı hassasiyet taşıdığı son günlerde yüzde yüz Türk sermayesiyle kurulan CPM , milli yazılım şirketleriyle çalışmanın zaruriyetinin altını çiziyor.Stok takibinden, malzeme ihtiyacına, planlamadan risk yönetimine, krediler ve yasal defterlerden, uluslararası raporlamaya ve kalite yönetiminden, toplam verimlilik yönetimine kadar birçok sistemin bir arada çalıştığı entegre sistemler bütünü olan ERP, bir şirketin en önemli bilgilerini içinde barındırıyor. Bu tarz bilgilerin yurt dışı kaynaklı şirketlerin elinde olmasının tehlikeli olduğunu söyleyen Recep Palamut, ?Özellikle devletin birimlerinin yazılımda yerli yatırımlara yönelmeleri gerekiyor. Bildiğim kadarıyla devlet teşkilatlarında Almanya kaynaklı bir şirketin yazılımını kullanıyoruz. Almanların bu kadar değerli bilgilere erişimlerini ancak yerli yazılım kullanarak önleyebiliriz´ diyor.
Ülkeye ait verilerin yurt dışındaki yazılım şirketlerinin elinde olmasının çok büyük riskler taşıdığını belirten Recep Palamut, Farklı sektörlerde birçok çözüm ve eklenti sunan CPM ERP yazılımları; şirketlere zaman ve maliyetten büyük oranlarda kar elde etme fırsatı sunduğunu gibi güvenlik çözümü de sunuyor diyor.
Kurulduğu ilk yıllardan itibaren geliştirdiği yazılımlar ile KOBİ ve büyük ölçekli işletmelere çözüm ortaklığı sunan CPM Yazılım; 1999 yılından bu yana birbirinden farklı birçok sektöre yazılımlar geliştirerek Türkiye´de sanayi sektörüne hız ve esneklik kazandırıyor. Kullanıcı ve IT dostu olmanın yanında yönetici dostu olmayı da başaran CPM ERP yazılımları, sağladığı verimlilik ile müşterilerine ilk aydan itibaren yüzde 10 ile yüzde 25 oranında karlılık sağlıyor. ERP, tüm bilgi akışını tek bir bilgi havuzunda toplayarak, gerek raporlamada gerek veri girişinde kullanıcılarına ciddi zaman kazandırıyor. Patron ve yöneticiler, istedikleri bilgi ve raporlara ?anlık? olarak ulaştıklarında karar vermeleri de hızlanıyor.