Anahtar Kelimeler: 0

Eski Devlet Bakanlarından Tekir;

TEMENNİMİZ SÜRECİN BAŞARIYLA SONUÇLANMASIDIR

 

YENİ OSMANİYE - İzmir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı, Refahyol Hükümeti Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlarından Prof. Dr. Sabri Tekir, çözüm sürecinin başarılı bir şekilde sonuçlanmasını temenni ettiklerini belirtti.

 

Saruhanlı İlçesine bağlı Yeni Osmaniye köyünü ziyaret eden Tekir, çözüm sürecine ilişkin Kardelen Gazetesi muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

 

Ak Parti hükümeti tarafından daha önce teşebbüs edilip de yarıda bırakılmış olan çözüm sürecinin başarılı bir şekilde sonuçlanmasını temenni ettiğini belirten Tekir, şöyle konuştu;

 

“Dikkat edilmesi gereken husus şudur; eğer bu süreç başarısızlıkla sonuçlanacak olursa neticeleri çok kötü olabilir. O nedenle her iki tarafın sükunet içinde, akıllı ve bilinçli şekilde olayları değerlendirerek sonuca ulaşmaları gerekir.

 

Akil insanlar heyetinin çalışmalarını son derece verimli ve olumlu buluyorum. Akil insanlar toplumun birlik ve beraberliğini temin edebilir. Ben bu grubu Selçuklu ve Osmanlı dönemindeki “Abdalan-ı Rum” diye bilinen Anadolu erenleri gibi telakki ediyorum. Ancak, mesajları verirlerken kendilerine yönelebilecek her türlü tepkiye karşı akılcı ve olgun bir tavırla görevlerini sürdürmeleri gerekir.”

 

- Süreç İyi İlerliyor -

 

Çözüm sürecine ilişkin yürütülen çalışmaların son dereceye iyi gittiği kanaatini dile getiren Tekir, “Yaşanan gelişmeleri, olumlu bir sonucun elde edilebileceğinin işareti olarak görüyorum” dedi.

 

Tekir sözlerine şöyle devam etti: “Sürece yönelik olumsuz tepkiler meydana gelmiş olsa dahi bu tepkilerin dozajında yapılması halinde son derece faydalı olduğuna da inanıyorum. Elbette ki vatandaşlarımızda tepkiler ortaya çıkacaktır. Bu son derece normaldir. Onların da duygularını anlamak gerekir. Fakat süreç sükunet içinde götürüldüğü zaman bu tepkilerin daha makul bir seviyeye çekileceği kanaatini taşıyorum.”

 

Muammer Kökcüoğlu



Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

Yarbay Melih Gülova şehadetinin yıldönümünde Manisa’da anıldı

Başkan Zeyrek'in avukatından yazılı açıklama

Ferdi başkanın ailesine taziye akını devam ediyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde 'bilirkişi raporu' netleşiyor

Özgür Özel'den Ferdi Zeyrek’e Son Veda!..

Ferdi Zeyrek için taziye kabulüne başlandı

Binlerce Manisalı, Ferdi Başkanlarını gözyaşlarıyla uğurladı

Özgür Özel Zeyrek ailesini biran olsun yalnız bırakmadı

Belediye önüne Başkan Zeyrek’e acı veda

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
7.05.2013 17:44:30 543 0

Tarih: 07.05.2013 17:44
Haberi Sesli Oku
18.06.2025 12:38:00