Anahtar Kelimeler: 0

Eski Devlet Bakanlarından Tekir;

TEMENNİMİZ SÜRECİN BAŞARIYLA SONUÇLANMASIDIR

 

YENİ OSMANİYE - İzmir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı, Refahyol Hükümeti Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlarından Prof. Dr. Sabri Tekir, çözüm sürecinin başarılı bir şekilde sonuçlanmasını temenni ettiklerini belirtti.

 

Saruhanlı İlçesine bağlı Yeni Osmaniye köyünü ziyaret eden Tekir, çözüm sürecine ilişkin Kardelen Gazetesi muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

 

Ak Parti hükümeti tarafından daha önce teşebbüs edilip de yarıda bırakılmış olan çözüm sürecinin başarılı bir şekilde sonuçlanmasını temenni ettiğini belirten Tekir, şöyle konuştu;

 

“Dikkat edilmesi gereken husus şudur; eğer bu süreç başarısızlıkla sonuçlanacak olursa neticeleri çok kötü olabilir. O nedenle her iki tarafın sükunet içinde, akıllı ve bilinçli şekilde olayları değerlendirerek sonuca ulaşmaları gerekir.

 

Akil insanlar heyetinin çalışmalarını son derece verimli ve olumlu buluyorum. Akil insanlar toplumun birlik ve beraberliğini temin edebilir. Ben bu grubu Selçuklu ve Osmanlı dönemindeki “Abdalan-ı Rum” diye bilinen Anadolu erenleri gibi telakki ediyorum. Ancak, mesajları verirlerken kendilerine yönelebilecek her türlü tepkiye karşı akılcı ve olgun bir tavırla görevlerini sürdürmeleri gerekir.”

 

- Süreç İyi İlerliyor -

 

Çözüm sürecine ilişkin yürütülen çalışmaların son dereceye iyi gittiği kanaatini dile getiren Tekir, “Yaşanan gelişmeleri, olumlu bir sonucun elde edilebileceğinin işareti olarak görüyorum” dedi.

 

Tekir sözlerine şöyle devam etti: “Sürece yönelik olumsuz tepkiler meydana gelmiş olsa dahi bu tepkilerin dozajında yapılması halinde son derece faydalı olduğuna da inanıyorum. Elbette ki vatandaşlarımızda tepkiler ortaya çıkacaktır. Bu son derece normaldir. Onların da duygularını anlamak gerekir. Fakat süreç sükunet içinde götürüldüğü zaman bu tepkilerin daha makul bir seviyeye çekileceği kanaatini taşıyorum.”

 

Muammer Kökcüoğlu



Başkan Durbay'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama

Kırkağaç'ta uzman erbaşların mezuniyet coşkusu

Beton mikserinin çarptığı sağlık çalışanı 7 günlük yaşam savaşını kaybetti

Bir anlık öfke evi kül etti: 1 tutuklama

5 ay önce kaybolan yaşlı adam sırra kadem bastı, oğulları perişan

Organize suç örgütü üyeleri yurtdışına kaçarken yakalandı

Saruhanlı’da Vefat…

Üzerine ağaç devrilen İbrahim Yıldız'ın sağlık durumu ile ilgili açıklama geldi

Motosiklet tıra çarptı: 1 ölü

Yunusemre'den yapay zeka söyleşisi

Akhisar altyapısı milli takım kapısında

‘Tarihi Kentin Umutlu Çocukları’ Kula-Salihli UNESCO Jeoparkı'nda buluştu

Demirci’de atıl araziler tarıma kazandırılıyor

Güllü'nün kızı Tuğyan Ülkem Gülter, annesini öldürmekten tutuklandı

MELİKE ONUR YORUMUYLA “CAN VERİYORUM”

Hastanede çevre düzenlenesi

Saruhanlı Belediyesi "Belen Yolu" İçin 9 Mahallede Pilav Hayrı Düzenlendi

KÖY OKULLARINA KİTAP DESTEĞİ: TDED MANİSA ŞUBESİ NURİYE MAHALLESİ’NDEKİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Muhtarlardan Başkan Cıllı'ya teşekkür ziyareti

Nilgün’den Butik” hizmete girdi

Deprem Simülasyon Tırı Saruhanlı’da Öğrencilerle Buluştu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
7.05.2013 17:44:30 671 0
Tarih: 07.05.2013 17:44 Güncelleme: 07.05.2013 17:44
Haberi Sesli Oku