Anahtar Kelimeler: Çocuklarda eğitimine dikkat

BEBEK VE ÇOCUK - Uzmanlar, 3 yaşındaki çocuğun okul eğitimine başlamasının faydalı olduğunu söyledi.

Ailelerin eğitime önem verirken yaptığı yanlış yönlendirmelerin kötü sonuçlar doğurabileceğini ifade eden uzmanlar, 3 yaş öncesi ve sonrası eğitime dikkat çekti. 3 yaş civarındaki çocukların artık tuvalet eğitimi almış, biberondan ve sütten kesilmiş olmaları durumunda anaokulu ya da okul öncesi kurumlara gidebileceğini belirten Hayat Hastanesi Uzman Psikolog Filiz Yakmaz Basılgan, ?Üç yaşından önce bir çocuğun okula başlaması uygun değildir. Bununda sebebi kendine güven duygusunun gelişebilmesi için annesiyle ve kendi evinde geçireceği zamandır. Henüz annesine ve güvenli yer olarak gördüğü kendi evinden ihtiyaç duyacağı durumda ondan kopması demektir. Annenin çalışması durumunda bakıcı ya da kök aile tarafından bakılması da bu süreci olumsuz etkilemez. Önemli olan çocuğun kendi ev ortamında düzenli bakımını yapan kişilerle ilk üç yılını geçirip sonra okul ortamına yönlendirilmesidir. Yine diğer önemli bir konu çocuğun sosyalleşme ihtiyacı üç yaş civarında oluşur. Anne, baba ve çocuk üçgeninden oluşan sosyalleşme üç yaş sonrasında çocuğa yeterli gelmez ve çocuk akran ilişkilerine ihtiyaç duyar? dedi.

Basılgan, "Üç yaşından evvel her çocuk kendi başına oynar, üç yaşından sonra akranlarıyla beraber oynamaya başlar. Bunun için 3 yaş öncesi ve sonrası çocuk eğitimi çok önemlidir. Ailenin yapması gereken okula gidecek çocuğun duyacağı endişeyi azaltmaktır. Çocuğunuzu okula hazırlarken orada karşılaşacağı gerçeklerden söz edin. Ona okula ne zaman gideceğini, okulda neler yapacağını, eve ne zaman ve nasıl döneceğini söylemeniz gerekir. Okulun çok güzel bir yer olduğu, çok eğleneceği ve tanışmak için bekleyen arkadaşları olduğu gibi bilgiler çocuğun beklentilerini artırabilir. Bu, hayal kırıklığı yaşamasına sebep olur? diye konuştu.

ÇOCUK VE AİLE BİRLİKTELİĞİNİN ÖNEMİ

Basılgan, ?Okulun ilk günü anne ile geçirmesi ya da çocuğun alışma süreci tamamlanana kadar aşamalı okulda kalış gerekli olabilir. Çocuk bu aşamayı başarı ile kontrol altına alırsa çocuğun kendine güveni artacaktır. Çocuklar okula gitmeyi ?evden atılma´ olarak görebilirler, eve yeni katılan bir kardeşin ebeveynin tüm ilgi ve şefkatini alacağını düşünür. Bazen öğretmeni ilgisiz bulabilir. Bazen sınıfta korku salan afacan bir çocuğun varlığı da endişe oluşturabilir. Böyle bir durumla karşı karşıya kalınırsa, yapılması gereken en önemli şey onunla okulda birlikte kalmaktır. Anne babalar hastalık durumunda çocuğu okula göndermek konusunda kararsız kalabilirler. Hangi şartlarda evde kalınabileceğini çocuk bilmelidir. Bunlardan biri doktor muayenesidir. Diğeri ise, çocuk sık şikayet ediyorsa evde kalmanın çıkış yolu olmadığını bilmesi gerekir" dedi.



Büyükşehir’den Engelli Yurttaşa Destek

Turgutlu'da yanan çiftlik evinden ceset çıktı: 3 gözaltı

Yaşlı çift evlerinde ölü bulundu: Katil, kadının oğlu çıktı

Feci kaza; Eğlence mekanından çıkan genç feci şekilde hayatını kaybetti

Paşaköy FK'da Mutlu Çamlıyer dönemi

Yıldızspor 45 FK Yaz Okulu'nda ikinci dönem başlıyor

Bıçaklı dehşet! Yaralılar var

Vahşice katledilip valize konulmuştu: Genç kızın bilinmeyenlerini açıkladı

Kaçak içki operasyonunda 1 tonun üzerinde etil alkol ele geçirildi

Alaşehir'de kaçak tütün operasyonu

Manisa’da YKS mobil tercih danışma noktaları kuruldu

Manisa'da 5 binin üzerinde sentetik ecza hapı ele geçirildi

Gençlik Meclisi kuruluyor

Salihli’nin tarihi mahallesinde eller yağmur için semaya açıldı

Manisa’da zeytin bahçesinde asırlık top mermisi bulundu

Gözaltına alınan doktor serbest bırakıldı

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 21.09.2015 09:37:22 604 0

Tarih: 21.09.2015 09:37 Güncelleme: 21.09.2015 09:37
Haberi Sesli Oku
2.08.2025 13:05:00