Saruhanlı İlçesinde, “Benimle oynar mısın?” sloganı ile geçen yıl birincisi düzenlenen “Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği”nin ikincisi mayıs ayı içerisinde yapılacak.

Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarının bu yıl ikincisini düzenleyecekleri “Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği”nde çocuklarla buluşturulacağını kaydetti.

Şenlik kapsamında, ilçe genelindeki ilköğretim okulları öğrencilerinin şenlik alanına getirileceğini belirten Kanyılmaz, burada çocuklara seksek, birdirbir, çelik çomak, körebe, bilye gibi faklı oyunlar öğretileceğini dile getirdi.

Çocuklar arasında iş birliği ve paylaşımı geliştiren sokak oyunlarının, teknolojinin ilerlemesiyle unutulmaya yüz tuttuğunu ifade eden Kanyılmaz, şunları söyledi;

“Çocuklarımız sokaklardan koparak bilgisayar ve televizyon başında zaman geçirmeye başladı.  Sürekli sanal alemde kaldıkları için sosyal yönlerinin, kişiliklerinin gelişmesinde sıkıntılar baş gösterdi. Eski oyunlarımızda sosyalleşme, özgüven ve yardımlaşma var. Dolayısıyla çocuklarımızın, sanal dünyadan kurtularak gerçek dünya ile tanışmalarını sağlamamız gerekiyor. Bu nedenle şenlik düzenleyerek, unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarını çocuklara öğretmek istedik.

-20 Oyun Tespit Edildi-

Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu Saruhanlı İlçe Temsilciği ise üniversitelerdeki öğretim görevlilerinin araştırmaları doğrultusunda farklı bölgelerinden unutulmaya yüz tutmuş 20 oyun tespit edildiğini bu oyunların tamamının çocuklara öğretileceğini belirtti.



Başkan Cıllı'dan Kardelen Gazetesine Ziyaret

Trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı

Genç adamın ölümü mahalleyi yasa boğdu…

MASMEK’te Bahar Dönemi kurs kayıtları başlıyor

Saruhanlı’da Vefat…

Karla kaplanan Demirci'de kartpostallık manzaralar

Alaşehir Kahveciler Odası’nda Umut Koç dönemi

SARUHANLI’DA VEFAT…

Fırtınada çatıdan düşen şehit kardeşi hayatını kaybetti

Feci kaza: 1 ölü

Başkan Balaban gazetecileri ağırladı

Başkan Dutlulu: "2026 hizmet yılı olacak"

Saruhanlı'da vefat...

Akciğerdeki hava kaçağı karın bölgesinden alınan dokuyla kapatılarak iyileştirildi

Manisa'da 23 yıllık başkan seçimi kaybetti

Okul Sporları Voleybol Gençler (A) Grup Müsabakaları Manisa’da tamamlandı

Öğrencilerine evinde temizlik yaptıran öğretmene gözaltı

Demirci’de 9 gündür aranan Şerife Çınar’dan acı haber

19 yaşındaki genç kız yaşamına son verdi

Rektör Prof. Dr. Rana Kibar: “MCBÜ, Dijital, Yeşil ve Tam Akredite Bir Üniversite Olarak Gücünü Artırıyor”

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
29.04.2014 16:51:36 2937 0
Tarih: 29.04.2014 16:51 Güncelleme: 29.04.2014 16:51
Haberi Sesli Oku