Anahtar Kelimeler: Çocuk Alanları Dezenfekte Ediliyor

SARUHANLI - Manisa Büyükşehir Belediyesi, koronavirüse (Covid-19) karşı Manisa genelinde ilaçlama çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Haşere İle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, virüs ve bakterilere karşı dezenfeksiyon çalışmalarına çocuk oyun parklarında devam etti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, koronavirüse (Covid-19) karşı Manisa genelinde ilaçlama çalışmalarına devam ediyor. Dezenfeksiyon çalışmaları kapsamında toplum sağlığını etkileyebilecek olan cami, park ve bahçeler, okullar, sosyal alanlar, toplu taşıma araçları gibi toplumsal kullanım alanlarında 7/24 ilaçlama çalışmaları yapılıyor. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Haşere İle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler virüs ve bakterilere karşı dezenfeksiyon çalışmalarına çocuk oyun parklarında devam etti. Ekipler, bütün oyun gruplarında dezenfeksiyon çalışması gerçekleştirdi.

Ak, “Tüm Ekiplerimiz 17 İlçemizde 7/24 Çalışıyorlar”

Dezenfeksiyonun olduğu alanlarda çalışmaları yakından takip eden Haşere İle Mücadele Şube Müdürü Firuze Ak, “Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Haşere İle Mücadele Şube Müdürlüğü olarak yaklaşık 2 hafta önce toplu taşıma araçlarımızda dezenfeksiyon çalışmalarına başlamıştık. Sağlık Bakanlığı'nın yapmış olduğu açıklamadan sonra bu vakanın artık ülkemizde de görülmesiyle birlikte biz çalışmalarımıza hız kazandırdık. Toplu taşıma araçlarımızın yanında tüm resmi kamu kurum ve kuruluşlarımızda ve her mahallede bulunan çocuk oyun alanlarında, spor aletlerinde dezenfeksiyon uygulamalarımıza hız verdik. Şu anda tüm ekiplerimiz 17 ilçemizde 7/24 çalışıyorlar. Her türlü alan dezenkete edilmektedir. Elimizdeki her türlü imkandan yararlanarak büyük makinelerimizle ilaçlama çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Araçların giremediği alanlarda ise, sırt pompası ve sırt atomizörü ile bu uygulamalarımızı sürdürmekteyiz” ifadelerini kullandı.

Yoğunluğun Olduğu Her Alanda Dezenfeksiyon Çalışmaları Sürüyor

Ak, her alanda dezenfeksiyon çalışmalarının olduğunu söyleyerek vatandaşlarımıza da bu virüse karşı alınabilecek önlemler konusunda önerilerde bulundu. Ak, “Vatandaşlarımız panik yapmamalı, gerekli temizliklerini, hijyenlerini sağlamalıdır. Her alanın dezenfeksiyonu konusunda da zaten vatandaşlarımız bizim programımızda olan yerleri istedikleri için, biz de kendilerine belli bir program dahilinde devam ettiğini ve devam edeceğini söylemekteyiz. Sağlık Bakanlığı'nın da belirttiği gibi öncelikli olarak kişisel temizliğimize özen göstermemiz çok önemli. Ellerimizi sık sık yıkamalıyız ve artık birbirimizi biraz daha uzaktan selamlamamız gerekiyor” diye konuştu. Dezenfeksiyon çalışmaları, 17 ilçemizde halkımızın yoğun olarak bulunduğu alanlarda 7/24 aralıksız devam edecek.



Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

Bakanlık zeytinyağındaki son hileyi ifşa etti! Organik diye satılıyordu içinden çıkanlar şaşırttı

CHP’den Başkan Ekrem Cıllı’ya taşınmaz satışı eleştirisi: "Verdiğiniz sözleri unutmayacağız”

Saruhanlı'dan İzmir’e su aktarımına tepki: Kaderimizle oynamayın, günahtır!

Yunusemre 100. Yıl Meydanı’nda iftar sofrası kurdu

Yunusemre’de Ramazan Çarşısı kuruldu

Gölmarmara'da 2 bin kişilik iftar sofrası

Manisa Büyükşehir’de en düşük maaş 42 bin lira oldu

Lavender Robotics İtalya'dan 2 ödülle döndü

Soma davasına savcılık mütalaasını verdi

Ege'de korkulan oldu! Profesör tehlikenin geldiğini açıkladı

Baba dediği kişi gerçek babasının katili çıktı! Gerçeği DNA testiyle çıktı

Evlerde Ramazan hazırlıkları başladı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 13.03.2020 16:41:00 663 0

Tarih: 13.03.2020 16:41

Haberi Sesli Oku