Evlilikmerkezi.com’un gerçekleştirdiği çocuk sahibi olmak için ideal yaş anketine göre, erkekler çocuk sahibi olmak için acele etmiyor, kadınlar hem kariyer hem de çocuk yapmak istiyor.

İlişki Danışmanı Psikolog Ayşegül Denizci, sosyal refah arttıkça evlenme ve çocuk yapma yaşının arttığını ve çocuk sayısının azaldığını belirtiyor.

Türkiye’nin kişilik analiziyle eşleştiren ilk ve tek bilimsel evlilik sitesi olan Evlilikmerkezi.com, çocuk sahibi olmak için ideal yaş anketi gerçekleştirdi. 2.846 kişinin katıldığı anketin sonuçlarına göre, erkekler erken yaşta baba olmak istemezken; kadınlar çocuk sahibi olmak için 25-30 yaş aralığının ideal olduğuna inanıyor.

Yapılan ankette, çocuk sahibi olmak için 31-35 yaş aralığında erkeklerin yüzde 47’si baba olmak isterken; kadınlarınsa yüzde 23’ü anne olmaya hazır görünüyor.

Aynı fikir ayrılığı, 25-30 yaş aralığı için de geçerli. Kadınların yüzde 52’si çocuk sahibi olmaya ‘evet’ derken; erkeklerin sadece yüzde 25’i bu yaş aralığında çocuk sahibi olmak istiyor.

İlişki Danışmanı Psikolog Ayşegül Denizci, ‘İş yaşamını planlamış kişiler için evliliğin, artık cinselliği yaşamak için bir baskı olmaktan çıktığını söyleyebiliriz. Ancak çocuk gelinlerde, dünya sıralamasının ilk sıralarında yer aldığımızı da göz önünde bulundurursak, bunu genellememiz mümkün değil. Dolayısıyla aslında kızların üzerindeki evlenmeden cinsel ilişkiye girme yasağı, hala çok yüksek oranda bulunuyor.

Büyükşehir kültüründe yetişen ve burada okuyan, okumuş, meslek sahibi erkek ve kızlara göre değerlendirirsek; erkekler çocuk sahibi olmak istediklerinde evlenmek istiyorlar ve bu konuda da acele etmiyorlar. Ancak kızlar biraz da biyolojik yaşın sınırları açısından, kariyer yükselişlerine odaklanmaları gereken yaşlarda yani 25-30 yaşlarında, çocuk sahibi olma kararı alıyorlar. Buna göre diyebiliriz ki, sosyal refah arttıkça evlenme yaşı ve çocuk yapma yaşı artıyor ve çocuk sayısı azalıyor’ şeklinde anketi değerlendirdi.



Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

Salihli ve Kula'da Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yılı kutlandı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

Bakanlık zeytinyağındaki son hileyi ifşa etti! Organik diye satılıyordu içinden çıkanlar şaşırttı

CHP’den Başkan Ekrem Cıllı’ya taşınmaz satışı eleştirisi: "Verdiğiniz sözleri unutmayacağız”

Saruhanlı'dan İzmir’e su aktarımına tepki: Kaderimizle oynamayın, günahtır!

Yunusemre 100. Yıl Meydanı’nda iftar sofrası kurdu

Yunusemre’de Ramazan Çarşısı kuruldu

Gölmarmara'da 2 bin kişilik iftar sofrası

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 11.07.2013 14:48:17 557 0

Tarih: 11.07.2013 14:48
Haberi Sesli Oku
9.04.2025 15:41:00