SARUHANLI - Gözlük kullanmaya yeni başlayan küçük yaştaki çocuklarda alışma evresi oldukça zorlu geçebiliyor. Bu süreçte çocuklar gözlüğü reddedebiliyor, kolaylıkla kaybedebiliyor ya da düşürüp kırabiliyor. Seiko Optik Türkiye Göz Sağlığı Danışmanı Op. Dr. Özgür Gözpınar, çocukların ve ebeveynlerin bu süreci rahat geçirmelerini sağlayacak önerilerde bulunuyor.

Aileler çocuklarını gözlüğe alıştırmanın zor olacağını düşünerek endişe yaşasalar da uygun verilmiş bir gözlükle görmesi ve konforu artan çocuk, gözlüğü kısa zamanda benimseyecektir.  Çocukları düzenli gözlük kullanımına teşvik ederek ileride oluşabilecek göz tembelliği ve şaşılık gibi rahatsızlıkların önüne geçmek mümkün olabiliyor. “Çocuklarda teşhisin doğru konulmasında ve tedavinin başarılı olmasında muayenenin önemi kadar hekim ile ailenin iş birliği de önemli” diyen Seiko Optik Türkiye Göz Sağlığı Danışmanı Op. Dr. Özgür Gözpınar, “zaten çocuk gözlükten fayda gördüğünü hissettikçe; çocuğun gözlüğü benimsemesi çabuklaşacaktır. Gözlük kullanan çocuğu etkileyen dış faktörler ebeveyn telaşı ve arkadaşlarının davranışlardır” diyor.

Gözlüğe uyum sürecine yeni başlayacak çocuk için çerçevenin ve camın seçimi oldukça önemli. Seiko Optik Türkiye Göz Sağlığı Danışmanı Op. Dr. Özgür Gözpınar, “çocuklara burnuna ağırlık yapmayacak, kirpiklerini ve gözkapağını rahatsız etmeyecek, yüz şekline uygun gözlükler alınmalıdır. Gözlük camının kirpiklere değmesi, çocukta refleks olarak çerçeveyi yakın gözlüğü gibi aşağıya itmesine neden olabilir. Bu gibi durumlarda odaklanma bozulur ve görme kalitesi olumsuz etkilenir” şeklinde bilgi veriyor.

“Çocuklarda her yıl göz muayenesi yapılması önerilirken yüz gelişimi sürekli değiştiği için çerçeve değişimi de her yıl yapılmalıdır. Gözlük seçim aşamasında önce optikçi ve ebeveynin seçeceği alternatifler arasından çocuğun kendi gözlüğünü seçmesine izin vermek gerekir ki bu motivasyonunu artıracaktır” şeklinde konuşan Seiko Optik Türkiye Göz Sağlığı Danışmanı Op. Dr. Özgür Gözpınar, “optikçinin doğru montaj yapması da diğer önemli detaylardan biri. Montajı düzgün yapılmayan gözlüğün düşme ve kaybolma riski de yüksektir. Özellikle camın kırılarak zarar vermemesi için kırılmalara karşı dirençli bir cam tercih ediliyor olması elzemdir” diyor.



Başkan Ekrem Cıllı Dünya Ebeler Günü'nü Kutladı

Eski Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu son yolculuğuna uğurlandı

Gazi olduğunu cenazesinde öğrendiler

Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 28.10.2019 12:42:00 1972 0

Tarih: 28.10.2019 12:42
Haberi Sesli Oku
12.05.2025 10:08:00