HABER MERKEZİ - Çoban köpeklerinin girişinin yasak olduğu pazar yerinde çobanlar olası hırsızlık olayı veya koyun ve keçilerin kaçma riskine karşı sürünün başında yatıyor.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Aydın’da kurbanlık satışları başladı. Dün gece Anadolu’nun değişik illerinden kamyonlarla küçük ve büyükbaş kurbanlıklar Aydın Hayvan Pazarı’na getirilerek satışa sunuldu. 

Çoban köpeklerinin girişinin yasak olduğu pazar yerinde çobanlar olası hırsızlık olayı veya koyun ve keçilerin kaçma riskine karşı sürünün başında yatıyor.

Aydın Hayvan Pazarına bu gece itibariyle giriş yaparak getirdikleri hayvanları satışa sunan çobanlar, sezondan umutlu olduklarını ve bu yıl küçükbaş kurbanlıkların 600 TL ile 1200 TL arasında değiştiğini, büyükbaş kurbanlıkların ise kilosuna göre fiyatının değiştiğini belirttiler.

Genellikle Afyon, Isparta ve Ağrı illerinden Aydın’a gelen çobanlar, yılın en heyecanlı günlerini yaşamaya başladılar. Bu yıl sezondan ümitli olduklarını belirten çoban ve besiciler olası hırsızlık veya hayvanların kaçma riskine karşı kurbanlıkların başından bir an olsun ayrılmıyor. Geceyi koyunların başında kepenek giyerek ya da ot ve samanların üzerine serdikleri battaniye içinde geçiren çobanlar bu zorlu hayata alıştıklarını belirttiler.

Bugünden itibaren kurban bayramına kadar 24 saat satışın yapılacağı Aydın Kurban Pazarında, yeri müsait olmayanların satın aldığı kurbanlıkların kurban bayramına kadar emanet olarak bakılacağı belirtildi.



Manisa'da binlerce sürücü bilgilendirildi

Turgutlu Belediyesinde bayramlaşma sevinci yaşandı

Manisa'da resmi bayramlaşma töreni yapıldı

Salihli’de kurban kesimini uygulamalı öğrendiler

Depremde panik atak geçiren 14 yaşındaki çocuk hastanede hayatını kaybetti

Yunusemre'de ibadethaneler Kurban Bayramı için hazırlanıyor

O MUHTAR YİNE ADAY!

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Coşkusu Saruhanlı’da Yaşandı!

Manisa’da Gençlik Haftası ve 19 Mayıs coşkusu başladı

Başkan Ekrem Cıllı Dünya Ebeler Günü'nü Kutladı

Eski Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu son yolculuğuna uğurlandı

Gazi olduğunu cenazesinde öğrendiler

Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 26.09.2014 09:25:25 606 0

Tarih: 26.09.2014 09:25
Haberi Sesli Oku
5.06.2025 12:13:00