Anahtar Kelimeler: kaydı için Haziran 2018

SARUHANLI - Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: ?ÇKS kaydı yaptırmayan çiftçiler desteklerden yararlanamıyor, tarım sigortası yaptıramıyor, düşük faizli kredi kullanamıyor. Tarım alanlarının ÇKS kayıtlarının yapılması, çiftçilerimizin tarımsal faaliyetlerini sürdürmesine katkı sağlayan desteklerden yararlanabilmeleri için elzemdir.? Dedi.

Başkan Okur, şöyle dedi; ?Çiftçilerimizin son günlerde yaşanan doğal afet sonucu meydana gelen zararları doğrultusunda, kredi borçlarının ertelenmesi veya afet sonrası yapılacak her türlü tarımsal desteklerden yararlanabilmesi için ÇKS kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir. Bu nedenle de çiftçilerimizin son haftada yaşanabilecek yoğunluğu göz önünde bulundurarak kayıtlarını bir an önce yaptırmalarında fayda var.?

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının 30 Haziran 2018 günü sona ereceğini bildirerek, ?Çiftçilerimizin son haftada yaşanabilecek yoğunluğu göz önünde bulundurarak kayıtlarını bir an önce yaptırmalarında fayda var? diye konuştu.

Okur, ülkemizde ÇKS´ye kayıt yapılabilecek 23 milyon 375 bin hektar tarım alanı bulunmasına rağmen, 2017 yılında ÇKS kaydı yapılan alanın 14 milyon 805 bin hektarla sınırlı kaldığını ifade etti.

Başkan Okur, şunları kaydetti:

?2017 yılında 8 milyon 570 bin hektar arazi, tarım yapılabildiği halde ÇKS dışında kalmıştır. Bu rakam 1 milyon 837 bin hektar olan Hollanda tarım alanının yaklaşık 4,5 katı büyüklüğündedir. Tarım alanlarının ÇKS kayıtlarının yapılması, çiftçilerimizin tarımsal faaliyetlerini sürdürmesine katkı sağlayan desteklerden yararlanabilmeleri için elzemdir. Tarım yapıldığı halde çeşitli gerekçelerle ÇKS kaydına engel teşkil eden sorunların çözümlenmesi de oldukça önemlidir.? 

-?ÇKS yaptırmayan üretici desteklerden yararlanamıyor?-

Okur, ÇKS başvurusu yaptırmayan üreticilerin yıl içinde verilen mazot, kimyevi gübre, yem bitkileri ve prim uygulamaları başta olmak üzere çiftçiye verilen desteklerden yararlanamadığını hatırlattı. ÇKS başvurusu bulunmayan üreticilerin düşük faizli kredi kullanamadığını, tarım sigortasına başvuramadığını belirten Başkan Okur, ?Çiftçilerimizin yaşanması muhtemel herhangi bir doğal afet sonucu meydana gelebilecek zararları doğrultusunda kredi borçlarının ertelenmesi veya afet sonrası yapılacak her türlü tarımsal desteklerden yararlanabilmesi için ÇKS kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir? ifadelerini kullandı.

-Son gün 30 Haziran-

ÇKS başvuruları için son günün 30 Haziran 2018 olduğunu hatırlatan Aydoğan Okur, üreticilere, olası sıkıntıları göz önünde bulundurmalarını ve kayıt için son günü beklememelerini önerdi. ÇKS kaydını yaptırmayanların 2018 yılı desteklerinden faydalanamayacağını bildiren Okur, şu bilgileri verdi:

?Çiftçilerimiz, 30 Haziran 2018 tarihinden sonra sahip oldukları veya kiraladıkları tarım arazileri dışında yeni bir çiftçi ve arazi kaydı yapamayacak. Ancak çiftçiler, içinde bulunulan üretim yılında ÇKS´ye kayıtlı tarım arazileri üzerindeki üretim bilgilerinin güncellenmesi işlemini, üretim yılının 15 Temmuz-15 Ağustos 2018 tarihleri arasında yapabilecek. Mücbir sebeplerden kaynaklanan üretim bilgisi değişiklikleri de üretim yılı içinde yapılabilecek.?

Okur, ÇKS başvurularının, Ziraat Odalarından alınan çiftçi belgeleri ve diğer istenen belgeler ile tarım il ve ilçe müdürlüklerine yapılabileceğini hatırlattı.



Minibüs ile otomobil çarpıştı: 11 yaralı

Sahte araç kiralama ilanları ile 1 milyon TL’lik vurgun yaptılar

Turgutlu'da feci kaza: İki kuzen hayatını kaybetti

Türk moda endüstrisi, Moskova’daki BRICS+ Zirvesi’nde sahne alıyor

Masterchef’te ana kadroya giren isim belli oldu

İşçi servisi ağaca çarptı: 8 yaralı

MASKİ çalışanı intihar etti

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 7 yaralı

SOLOTÜRK'ten Demirci'de muhteşem gösteri

Cemre Baysel yeni dizisi için imaj değişikliğine gitti! Sosyal medya ikiye bölündü

Feci Kaza: 2 Ölü, 1 Yaralı

Domates kurutma alanlarında görsel şölen

Manisalı kuyumcuların yeni başkanı Ödevli oldu

Bekçilerin dikkati çalıntı motosikleti yakalattı

Eski MKE Başkanı tutuklandı: 'Suç örgütü üyeliği' suçlaması ile gözaltına alınmıştı

Gece eve giren hırsız kadını bıçakladı! Çocukların çığlığı ile son buldu

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Manisa nüfusu hızla yaşlanıyor

Büyükşehir Saruhanlı'daki Şehit Kabirlerini yeniliyor

Hasar gören camiden malzeme düşmesi sonucu ölen adam toprağa verildi

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 21.06.2018 18:12:08 559 0

Tarih: 21.06.2018 18:12 Güncelleme: 21.06.2018 18:12
Haberi Sesli Oku
28.08.2025 09:05:00