ALAŞEHİR - Alaşehir’in Güzle Köyü`nde yaşayan 74 yaşındaki "Civan Ali" lakaplı  Ali Düşmez, gördüğü rüya üzerine 1.1.2015 tarihinde öleceğine inanarak köy mezarlığında kabrini hazırlayıp, mezar taşını diktirdi.

Alaşehir`deki bir tuğla fabrikasından emekli olan, üç çocuk babası Düşmez, eşinin 9 yıl önce vefat etmesi üzerine kendisini köy mezarlığını düzenlemeye adadı.  2003 yılında gırtlak kanseri ameliyatı geçiren ve ancak konuşma proteziyle konuşabilen Dönmez, “2011 yılının Aralık ayında gördüğüm bir rüyada ak sakallı bir dede bana ‘Ali, sen 01.01.2015 tarihinde öleceksin. Hazırlıklarını yap. Kabir taşını yaptır” dedi. Bu rüya sonrası mezarlıkta yerimi ayırdım. Mezartaşımı diktirdim. Sadece mezarımın yeri kazılmadı” dedi. Bir buçuk yıl sonra öleceğine inandığını söyleyen Düşmez, “Ölümüme bir buçuk sene var. Bu süre içinde ölsem de gam yemem. Bu memlekette bir eserim (mezarlık) kaldı benim.” dedi.   Eşi Fatma Düşmez’in dokuz yıl önce vefat etmesiyle yalnız kalan Düşmez, kendisini köyün mezarlığına adadı. 1987 yılında köy mezarlığına onlarca ağaç diken Düşmez, daha sonra mezarlığın aydınlatılması, su getirilmesi ve tuvalet yapımı için yoğun mücadeleler verdi ve başarılı oldu. Gününü mezarlıktaki ağaçların sulanması ve bakımına adayan Düşmez, bu nedenle köylüler tarafından da çok seviliyor.

Köylülerden Sabri Aktaş da "Civan Ali" lakaplı Ali Düşmez’in köyün sevilen ve sayılan isimlerinden birisi olduğunu belirterek, “Ali amca eşi vefat edince kendisini mezarlığa adadı. Mezarlığımız bugün dört dörtlük durumda. Ve biz bu güzelliği O’nun çalışmaları sayesinde elde ettik” diye konuştu.



Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

Salihli ve Kula'da Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yılı kutlandı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 25.07.2013 20:12:53 644 0

Tarih: 25.07.2013 20:12
Haberi Sesli Oku
18.04.2025 12:53:00