Anahtar Kelimeler:

DÜNYA - Çin yönetimi, ülkenin batısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi´nde yaşayan Müslüman parti üyeleri, kamu personeli, öğrenciler ve öğretmenlerin oruç tutmasını, geçtiğimiz sene olduğu gibi bu sene de yasakladı.

Doğu Türkistan olarak da bilinen Sincan Uygur Özerk Bölgesi, geçen sene olduğu gibi bu sene de oruç yasağına maruz kaldı. Çin yönetimi tarafından yayınlanan bir bildiride, Müslüman parti üyeleri, kamu personeli, öğrenci ve öğretmenlerin Ramazan ayı boyunca oruç tutmalarının yasaklandığı duyuruldu. Müslümanlar tarafından işletilen dükkan ve restoranlara ay boyunca sigara ve alkol satmaya devam etme ve oruç tutulan saatlerde açık kalma zorunluluğu getirilirken, aksi takdirde tamamen kapatılma riskiyle karşı karşıya olunduğu uyarısı yapıldı.

Dünya Uygur Kongresi Sözcüsü Dilşat Raşit, Çin´in bu hareketini, İslami inanışı kontrol altına almak için bulunulan bir girişim olduğunu ifade ederek, bu tarz kısıtlamaların, Uygur halkını Çin hükümetinin yönetimine daha çok karşı çıkmaya iteceği uyarısında bulundu. Raşit, ?Uygurların inancı yüksek derecede politikleştirildi ve bu sıkı denetimdeki artış sivri bir direnişin ortaya çıkmasına neden olabilir? dedi.



Saruhanlı Devlet Hastanesinde Salı günü görev yapacak doktorlar

Büyükşehir, Saruhanlı’da Temiz Çevre için Görev Başında… İşletmeye Cezai işlem uygulandı

Genç sporcu evinde ölü bulundu

Park halindeki otomobilin üzerine ağaç devrildi

Manda yoğurdu satma bahanesiyle yaşlıları 'tırnakçılık'la dolandırdı

Kömür yüklü tır alev aldı

Muradiye Fidanlığı geleceğe nefes olmaya devam ediyor

İki Kez Uzatmaya Giden Tarihi Maçın Galibi Turgutlu Belediyesi

ŞEHZADELER BELEDİYESİ KADINLAR İÇİN EL SANATLARI ATÖLYESİ DÜZENLEDİ

Meyve yüklü tır devrildi

Saruhanlı'da 53 yıldır Dayıbaşılık yaparak karşılıksız aracılık hizmeti veriyor

Otomobil ile otobüs çarpıştı: 1'i ağır 3 yaralı

İki gündür kayıp Alzheimer hastası yaşlı adam makilik alanda ölü bulundu

Telefon dolandırıcıları yakalandı

Hijyen kurallarına uymayan işletme mühürlendi

Traktör devrildi: 1 yaralı

Takla atan Tofaş'ın sürücüsü hayatını kaybetti

Refüje giren otomobilde 5 kişi yaralandı

Kaldırıma çarpıp devrilen motosiklette 2 kişi yaralandı

Çocukların kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

TBMM Engelli Bireyler Komisyonu, Kula Gençlik Kampı’nda engelliler ve aileleriyle buluştu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Dünya 18.06.2015 10:45:31 626 0
Tarih: 18.06.2015 10:45 Güncelleme: 18.06.2015 10:45
Haberi Sesli Oku