Çin Halk Cumhuriyeti Huizhou kentinden gelen heyet, Manisa`da temaslarda bulundu, OSB`yi gezdi. Huizhou Belediye Başkan Yardımcısı ile Manisa Valisi, iki kent arasındaki dostluk ilişkisinin ve işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla "mutabakat anlaşması" imzaladı

Çin Halk Cumhuriyeti Guangdong Eyaleti Huizhou Şehri Belediye Başkan Yardımcısı Wang Sheng ile Manisa Valisi Abdurrahman Savaş arasında, dostluk ilişkisinin ve işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla "mutabakat anlaşması" imzalandı.

Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Zhang Qingyang, Çin Komünist Partisi Huizhou Belediye Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı Chen Yiwei, Huizhou Şehri Belediye Başkan Yardımcısı Wang Sheng, çok sayıda bürokrat ve işadamından oluşan heyet, Manisa`ya geldi.

Valilik önünde halk oyunları ekibinin gösterisiyle karşılanan heyet, daha sonra Vali Abdurrahman Savaş`ı makamında ziyaret etti. Heyete Manisa hakkında bilgi veren Vali Savaş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Manisa`ya iş birliktelikleri için geldiklerini kaydeden Chen Yiwei, Manisa ile Huizhou şehrinin birçok ortak yönünün bulunduğunu söyledi. Manisa`nın kültürel, ekonomik alanlarındaki tecrübelerinden faydalanmak istediklerini bildiren Yiwei, "Türkiye`ye ziyaretimizde ikili işbirliklerimizin biraz daha ileriye adım atmasını umuyoruz. İki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi için önemli adımlar atıyoruz. Beklentimiz Türkiye`deki şirketlerin Çin`e gidip yatırım yapması bizimde Türkiye`ye gelip yatırım yapmayı umuyoruz. Bizim hangi alanlara yatırım yapabileceğimiz konusunda genel bir araştırma yapmamız lazım" diye konuşu.

"Masina Osb, Çinli yatırımcı için `en iyi 10 sanayi bölgesi` arasında"

Ziyaretin ardından heyet, Manisa Organize Sanayi Bölgesi`ne geçti. Osb Müdürü Funda Karaboran, sanayi bölgesiyle ilgili sunum yaptı.

Vali Savaş, burada yaptığı konuşmada, ülke ve şirketlerin iş ve güç birliği yapmalarının, birlikte kazanmalarının yükselen bir değer olarak kendini gösterdiğini vurgulayarak şöyle konuştu:

"Çin Halk Cumhuriyeti ile Türkiye`nin önünde, büyük yatırım ve işbirliği fırsatları mevcut. Çinli yatırımcılar için, Avrupa başta olmak üzere Afrika ve Avrasya pazarlarına ulaşmada Türkiye en uygun yatırım alanıdır. Ülkemizin, Çin`le birlikte, ekonomik sosyal ve kültürel alanda yapacakları güzel ve değerli işbirliği imkanlarının olduğuna inanıyorum. Çinli yatırımcılar için dünya çapındaki en uygun sanayi bölgeleri ve kentleriyle ilgili 2007 yılında yapılan araştırmada, Manisa OSB  `en iyi 10 sanayi bölgesi` arasında gösterilmiştir. Bu ziyaretin ekonomik ve ticari ilişkilerimizin güçlenmesine, yeni yatırımlara, sosyal ve kültürel dostluk köprüleri kurulmasına güzel bir başlangıç olmasını temenni ediyorum."

Chen Yiwei ise ikili dostluk ilişkilerinin geliştirilmesi için mutabakat anlaşması imzalamak istediklerini söyledi.

Huizhou önemli bir sanayi şehri olduğunu, iki kent arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi adına mutabakat anlaşması imzalamak için Manisa`ya geldiklerini belirten Yiwie, şunları kaydetti:

"Küreselleşmiş bir dünyada yaşıyoruz. Ülkeler arasındaki işbirliklerinin geliştirilmesi olmazsa olmazlardandır. Çin`in büyüyüp gelişmesinde izlediği dışa açılma politikası büyük önem taşıdı. Biz bu şekilde kalkınabildik. Huizhou, yabancıların ilgisini çeken gelişmesini sağlayan bir bölgedir. Dış ihracat ve ithalatta çok başarılıyız. Önemli bir dışa açılma siyasetimiz var. Bugün karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi için ön adım atılmasını umuyorum."

Yapılan konuşmaların ardından Manisa Valisi Abdurrahman Savaş ile Çin Halk Cumhuriyeti Guangdong Eyaleti Huizhou Şehri Belediye Başkan Yardımcısı Wang Sheng arasında dostluk ilişkisi ve işbirliğinin geliştirilmesine yönelik "mutabakat anlaşması" imzalandı.

Heyet, daha sonra Manisa Organize Sanayi Bölgesi`ni gezdi, fabrika yetkilileriyle görüştü.



Saruhanlı'da çiftçilere eğitim programı düzenlenecek

SARUHANLI’DA CHP ÜYE EĞİTİMİ VE PARTİ PROGRAMI ANLATILDI

Bağ evinde yangın: 1 ölü

Meteoroloji hava durumunu açıkladı: Batı'da bahar, Doğu'da sağanak

Kurtulmak için çabaladı ama kapılar açılmadı! Genç doktor, alev alan otomobilden çıkamadı

Otomotiv devinin İzmir'deki fabrikası tamamlanma noktasında: Nisan'da üretim hedefleniyor

Alaşehir'deevde yangını: 1 kişi hayatını kaybetti

Yağış bereketi barajı doldurdu… Balıkçının yüzü güldü!

OKUL GÜVENLİĞİ, DİSİPLİN VE VELİ SORUMLULUĞU HAKKINDA GENEL TALİMAT VE DUYURU

SARUHANLI’DA EĞİTİM VE GÜVENLİK MASAYA YATIRILDI

Magnesia FK'nın yıldız golcüsü Yasin Deniz Er Galatasaray'da!..

Polis memurunun kızı babasına ait silahla kendini vurdu

Kayıp olarak aranan 16 yaşındaki Feyza, ölü olarak bulundu

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı’da Yağış Hasarına Hızlı Müdahale

Psikolojik Danışman Hilal Feyza Kartal: “Okullara yansıyan şiddet toplumsal ruh sağlığının alarmıdır”

Üniversite hocasını maganda kurşunu canından etti

ŞEHZADELER’DE DOĞASEVERLER YÜRÜYÜŞTE BULUŞTU

Şampiyonluk Yolunda Büyük Başarı: Turgutlu Belediyespor İkinci Yarıda Fark Yarattı

TİLKİSÜLEYMANİYE ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDEN MESİR’E ANLAMLI HAZIRLIK

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
30.09.2013 16:29:24 0
Tarih: 30.09.2013 16:29 Güncelleme: 30.09.2013 16:29
Haberi Sesli Oku