SOMA - Kardeşinin madende can verdiğini ilk dakikada anladığını söyleyen Akbulut, `Beni yatıştırmak için ‘çıktı’ dediler ama inanmadım çıktığına.

Soma’da yaşanan maden kazasında yaralı olarak kurtulduğu sırada ekiplere ’Mahmut çıktı mı?’ diye soran ancak ’çıktı’ cevabına inanmayarak ’Mahmut çıkmadı’ diye ağlayan maden işçisi Recep Akbulut, kardeşinin hayatını kaybettiğini hastaneden taburcu edildikten sonra öğrendi. Kardeşinin madende can verdiğini ilk dakikada anladığını söyleyen Akbulut, “Beni yatıştırmak için ‘çıktı’ dediler ama inanmadım çıktığına. Gitme imkanım olsa geri dönerdim. Dönülmez mi, orada kardeşiniz var. Canınız” dedi.

Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden kazasında yaralı olarak kurtulduğu esnada arama kurtarma ekiplerine “Mahmut çıktı mı?” diye soran Recep Akbulut, “Çıktı” cevabına inanmayarak “Mahmut çıkmadı” deyip ağlamıştı. Akbulut, 28 yaşındaki kardeşi Mahmut’un madenden cansız bedeninin çıktığını ancak hastaneden taburcu edildikten sonra öğrendi. 32 yaşındaki Recep Akbulut, kardeşinin o madenden canlı çıkamadığını ilk dakikada anladığını belirterek, “İlk başta kardeşimin bulunduğu bölüme duman gitmemiştir diye düşünüyordum. Sonra yukarı çıktıkça, duman yükseldi. ‘O bölümden çıkan olmadı’ dediler. Hemen kardeşimi düşündüm. Göremedim. Kurtarıldığımda beni yatıştırmak için ‘Çıktı’ dediler ama inanmadım çıktığına. Bir arkadaşımın kardeşi daha aynı bölümdeydi, o da çıkamamıştı. Hastaneden taburcu olduğumda ‘Bulamadık’ dediler. O esnada iyice anladım yaşamadığını. Artık morglara bakılacaktı. Gitme imkanım olsa geri dönerdim. Dönülmez mi, orada kardeşiniz var. Canınız” diye konuştu.

“TRAFO YANSA KİMSEYE ZARAR VERMEZDİ”

Maden faciasının yaşandığı saatten gece 23.00’a kadar arkadaşlarıyla birlikte yerin altında kurtarılmayı bekleyen Akbulut, o dehşet saatleri ise şu sözlerle anlattı: “Duman gelince telaşa kapıldık. Biz önce trafo patladı, duman gelip geçecek diye düşündük. Duman aşırı gelince, ters yönden mekanize kuruldu. Daha sonra temiz hava verildi. Birkaç arkadaş çok dumanda kalmışlar baygınlardı sonra vefat ettiler. Trafo yansa kimseye zarar vermezdi. Duman gelir geçerdi. İlk başta o düşünceyle herkes sakince oturdu. Sonra dumandan önümüzü göremedik. Herkes bekledi, temiz havayı. Temiz havayı kardeşimin çalıştığı bölüme de verdiler ama ne kadar verildi bilmiyorum. Belki daha fazla verselerdi kurtulabilirlerdi.”

“KARDEŞİM VEFAT ETMİŞ ARTIK MADENDE ÇALIŞMAM”

Kardeşinin 6 ay önce başka bir iş bulamadığı için madende çalıştığını söyleyen Akbulut, kardeşiyle bir arada çalıştıkları günleri ise şöyle ifade etti: “Koltuklarda arka arkaya otururduk. Ben uyuyunca beni uyandırırdı. Yan yana yatardık karşılıklı divanlarda. Birlikte soyunma odasına gider giyinirdik, sonra ayrı tertiplerde çalışırdık. Kimsenin kaza olacağı aklına gelmezdi.”

Kardeşinin ölümünün ardından artık madenden çalışmayı düşünmediğini belirten Akbulut, “Kardeşim vefat etmiş artık düşünmüyorum. Başka işler yapacağım. Madene gitmeyen bilemez. Orası yeraltı. Sadece sabah gittiklerini, akşam döndüklerini bilir çevredekiler. İçeriyi girip görmedikçe ihmali bilemezler. Bulunduğumuz bölgede aşırı metan gazı var. Oraya bir yaşam odası yapılsaydı bu kadar kişi ölmezdi. Şirket büyükleri bunu düşünebilirdi. Telefonlar da kesildi. İletişim yoktu. Telefonlar kesilmeseydi böyle olmazdı” dedi.



Başkan Durbay'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama

Kırkağaç'ta uzman erbaşların mezuniyet coşkusu

Beton mikserinin çarptığı sağlık çalışanı 7 günlük yaşam savaşını kaybetti

Bir anlık öfke evi kül etti: 1 tutuklama

5 ay önce kaybolan yaşlı adam sırra kadem bastı, oğulları perişan

Organize suç örgütü üyeleri yurtdışına kaçarken yakalandı

Saruhanlı’da Vefat…

Üzerine ağaç devrilen İbrahim Yıldız'ın sağlık durumu ile ilgili açıklama geldi

Motosiklet tıra çarptı: 1 ölü

Yunusemre'den yapay zeka söyleşisi

Akhisar altyapısı milli takım kapısında

‘Tarihi Kentin Umutlu Çocukları’ Kula-Salihli UNESCO Jeoparkı'nda buluştu

Demirci’de atıl araziler tarıma kazandırılıyor

Güllü'nün kızı Tuğyan Ülkem Gülter, annesini öldürmekten tutuklandı

MELİKE ONUR YORUMUYLA “CAN VERİYORUM”

Hastanede çevre düzenlenesi

Saruhanlı Belediyesi "Belen Yolu" İçin 9 Mahallede Pilav Hayrı Düzenlendi

KÖY OKULLARINA KİTAP DESTEĞİ: TDED MANİSA ŞUBESİ NURİYE MAHALLESİ’NDEKİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Muhtarlardan Başkan Cıllı'ya teşekkür ziyareti

Nilgün’den Butik” hizmete girdi

Deprem Simülasyon Tırı Saruhanlı’da Öğrencilerle Buluştu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 21.05.2014 18:25:28 824 0
Tarih: 21.05.2014 18:25 Güncelleme: 21.05.2014 18:25
Haberi Sesli Oku