Saruhanlı’da Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Manisa İl Koordinatörlüğü’nün “Tıbbi Aromatik Bitkiler” projesi kapsamında hazırladıkları projeleri kabul edilen çiftçilere yüzde 50 hibe desteği ile almaya hak kazandıkları tarımsal ekipman ve traktörlerin teslim edilmesine başlandı.

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, Kardelen muhabirine yaptığı açıklamada Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Manisa İl Koordinatörlüğü’nce geçen yıl ilçede çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi kapsamında “Tabbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği” kursu düzenlendiğini belirtti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün de desteği ile düzenlenen iki ayrı kursa ilçeden 181 çiftçinin katıldığını ifade eden Okur, şu bilgileri verdi;

“Bu kursun sonunda Tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği yapmak isteyen ve bu konuda proje hazırlayan çiftçilere yüzde 50 hibe destekli traktör ve tarımsal ekipman alabilmeleri imkanı tanındı. Bu çerçevede hazırladıkları projeleri kabul edilen çiftçilere traktörlerin teslim edilmesine başlandı. Üreticilerimiz için hayırlı olsun.”

Başkan Okur, Türkiye İstatistik Kurumu’nun araştırmasına göre ülke genelinde en fazla traktörün Manisa’da bulunduğunu, Manisa’da en fazla traktöre sahip olan ilçenin ise Saruhanlı olduğu bilgisini de verdi.



Başkan Ekrem Cıllı Dünya Ebeler Günü'nü Kutladı

Eski Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu son yolculuğuna uğurlandı

Gazi olduğunu cenazesinde öğrendiler

Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
11.04.2014 17:59:00 1728 0

Tarih: 11.04.2014 17:59
Haberi Sesli Oku
12.05.2025 10:08:00