Haberi Sesli Oku
  • BIST 100

    10680%-0,82
  • DOLAR

    32,97% 0,33
  • EURO

    35,31% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2453,58% 0,09
  • Ç. ALTIN

    3987,57% 0,00

Çiftçiye elektrikle işkence!

Çiftçiye elektrikle işkence!

Saruhanlı ilçe merkez ve birçok mahallesinde sulu tarım yapan çiftçilerin elektrik kesintisiyle zor günler geçirdiği bildirildi.

SARUHANLI - Saruhanlı ilçe merkez ve birçok mahallesinde sulu tarım yapan çiftçilerin elektrik kesintisiyle zor günler geçirdiği bildirildi.

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, Saruhanlı da yaz sebze ekim sezonunun devam ettiği şu günlerde fide ekiminde sondaj suyu kullanan çiftçilerin elektrik kesintisiyle çalışmalarına ara vermek zorunda kaldıklarını belirtti.

Elektrik kesintisinden dolayı tarım işçilerinin saatlerce mola vermek zorunda kaldığını bu nedenle de çiftçilerin zarara uğradıklarını ifade eden Başkan Okur, “Çiftçilerimizden gelen şikâyetlere göre günde birkaç kez kesinti olduğunu öğreniyoruz bunun çiftçilerimizin sondajla tarımsal sulamada olumsuz etkilendiğini görüyoruz. Çiftçilerimiz kurum olarak bize arayıp sıkıntılarını dile getiriyor. Çiftçilerimiz haklı, tarımda sulama sezonunun en yoğun olduğu mevsimdeyiz. TEİAŞ Kurumuna sorduğumuzda ise Koldere de arıza olduğu bu nedenle kesintilerin meydana geldiği bilgisini alıyoruz. TEİAŞ Yetkililerinden bu arızaların giderilmesi ve yetersiz gelen trafo ve hatların yenilenmesini diliyoruz.” Dedi.   



ASAYIŞ


POLİTİKA


SON DAKİKA


MEDYA


Foto Galeri Tümü


TÜM HABERLER


Yükleniyor