Saruhanlı İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Aytekin Yaralı, üreticilere ?tarım sigortası´ yaptırmaları çağrısında bulundu.

 Aytekin Yaralı, Sigorta priminin yüzde 50´sinin devlet tarafından karşılandığını,  çiftçilerin doğal afetlerden dolayı karşılaşabilecekleri zararı en aza indirebilmek için mutlaka devlet destekli tarım sigortası yaptırması gerektiğini söyledi.

Yaralı, yaptığı açıklamada, Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) tarafından kapsama alınacak ürünler, riskler, bölgeler, işletme ölçekleri ile devlet tarafından sağlanacak prim desteği miktarlarının, her yıl Bakanlar Kurulu tarafından belirlendiğini belirtti.

-Kapsam Genişledi-

Tarım sigortaları 2017 yılı uygulamalarının 31 Aralık 2016´da Resmi Gazete´de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini ifade eden Yaralı, ?Geçtiğimiz yıllardan farklı olarak ilk defa 2017 yılında üreticilerimiz meyve ağaçları ve asmaların kendileri ile fidanlarında, paket halinde;  dolu, fırtına, hortum, yangın, heyelan, deprem, taşıt çarpması, kar ağırlığı, sel ve su baskını risklerine karşı sigorta yaptırabilecektir. Ayrıca, yine ilk kez bu yıl kuraklık için buğday ürününde ilçe bazlı kuraklık verim sigortası yapılmaya başlanmıştır? dedi.

-Tüm Risklerde Yüzde 50 Oranında Uygulanacak-

Yaralı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, üreticileri tarım sigortası yaptırmaları hususunda teşvik amaçlı uyguladığı önemli tarım politikalarından birinin de tarım sigortasında poliçe tutarının yüzde 50´sinin devlet destekli hibe olarak karşılanması olduğuna dikkati çekerek, ?2017 yılında devlet prim desteği oranı, tüm risklerde yüzde 50 oranında uygulanacak. Ancak, açık alanda yetiştirilen meyvelerde don olayına karşı 1/3 oranında ek prim desteği uygulanacaktır. 2017 yılında ilk defa uygulanacak olan ilçe bazlı kuraklık verim sigortasında ise; Buğday ürününde sigorta priminin % 60´ ı oranında prim desteği sağlanacaktır. Üreticilerimizin olabilecek afetler sonucunda yaşanması muhtemel zararları karşılaması ancak tarım sigortası yaptırmakla mümkün olmaktadır? diye konuştu.

-Üreticilerde TARSİM´e Her Geçen Gün İlgi Artıyor- 

 Çiftçilerin TARSİM´in yetkili kıldığı sigorta acentelerine giderek başvurabileceklerini de dile getiren İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Aytekin Yaralı, şunları kaydetti: ?Üreticilerin devlet destekli tarım sigortasına olan ilgisi her geçen gün artmaktadır.  Tarım sigortası pim desteğinden yararlanacak üreticilerin; 5488 sayılı Tarım kanununun ilgili maddeleri gereğince Bakanlığımızın kayıt sistemlerine (ÇKS vb.) kayıtlı olması ve güncellenmesi gereken ürünlerde bu kaydı her sene güncellemesi, ayrıca 2090 sayılı (Tabii Afetlerden zarar Gören Çiftçilere Uygulanacak Yardımlar) Kanundan yararlanabilmek için de tarım sigortası yaptırmaları gerekmektedir. Don, dolu ve benzeri risklere karşı tarım sigortaları üreticilerimizin olmazsa olmazı. Çiftçilerimiz doğal afetlerden dolayı karşılaşabilecekleri zararı en aza indirebilmek için mutlaka devlet destekli tarım sigortası yaptırmalıdır. Üreticilerimiz, çağrılarımızı dikkate alarak poliçe son kabul tarihini dikkate alarak, son günü beklemeden bağ, zeytin ve diğer ürünlerini tarım sigortası yaptırmaları gerekmektedir.  Üreticilerimize bereketli bol kazançlı bir yıl diliyorum. ?

 



Saruhanlı Jandarmadan tefecilere operasyon: 5 gözaltı

Korkunç olay! Kızını ve torununu öldürdü

Köprü altında cansız bedeni bulunmuştu! Döverek öldürüldüğü ortaya çıktı

Bıçaklı kavga: 1 ölü

Öz kızına cinsel istismarda bulunan baba yakalandı

Kendi evini ve araçlarını yakıp, olan biteni böyle izlemiş

Haber alınamayan şahıs evinde silahla vurulmuş halde bulundu

Develi’de traktör hırsızlığı

Kula’da art arda üç yangın

Cesedi 3 gün sonra asansör boşluğunda bulundu

Haber alınamayan şahsın cansız bedeni denizde bulundu

Başından vurulmuş halde ölü olarak bulundu

Halitpaşa’da ekili alanda yangın çıktı

Alaşehir'de zirai alanda yangın

Oğlunu öldürdü, kendini tuvalete kilitledi

Alaşehir’de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

İzmir’de cinayet işledi, Manisa’da jandarmadan kaçamadı

Manisa'da jandarmadan PKK terör örgütüne operasyon: 3 kişi tutuklandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 12.02.2017 17:09:03 465 0

Tarih: 12.02.2017 17:09

Haberi Sesli Oku