SARUHANLI - CHP Akhisar İlçe Kadın Kollarının 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliği kapsamında Seğiridim köyünde çiftçi kadınlarla buluşan CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu kadınlar tarımsal üretimde olmasa bu ülke aç kalır diyerek üretimde kadının önemine dikkat çekti.

Seğirdim köyündeki etkinliğe Milletvekili Bakırlıoğlu birlikte Akhisar Kadın Kolları Başkanı Fatma Celebci, İlçe Başkanı Umut Çavuş ve CHP kadın kolları üyeleri katıldı.

Zeytin bahçelerinde çalışan tarım işçisi kadınlarla da bir araya gelen CHP’li Bakırlıoğlu zeytinde, kirazda, üzümde, yaprak toplamada, çapada kadınların yıl boyunca çalışmalarına karşın sosyal güvencelerinin olmaması kadınlara büyük haksızlıktır dedi.

Kadınlar burada Milletvekili Bakırlıoğlu’na “Geçim şartları zor, güvencemiz yok. Aç ve açıkta kalmayalım, çocuklarımızı okutalım yeter.” Diyerek yaşadıkları sıkıntıları anlattılar.

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu yaptığı açıklamada;   Kadın istihdamında, tarım ilk sırada yer almasına rağmen, kayıt dışı çalışmanın da en fazla olduğu sektördür.

Kırsal da yaşayan, çalışan, üreten, gıda ihtiyacımızı sağlayan kadınlara kendi yeteneklerini geliştirme fırsatı bu güne kadar sağlanamadı. Kadınlarımızın ne yazık ki birçoğu ilkokul mezunu. Hala sadece ucuz iş gücü olarak görülmekte ve emekleri istismar edilmektedir.

Tarımsal Üretimde Kadın Emeği Önemlidir.

Kadınlar, kendi tarım alanlarında da üretimin içinde yer almalarında karşın ücretsiz aile işçisi olarak çalışmaktadırlar.

Tarımda çalışan kadınların %70’i ücretsiz aile işçisi konumundadır.

Üretimin içinde olan, üreten, aile ekonomisine katkı sağlayan kadınların sosyal güvenceden yoksun çalışması alışılagelmiş olağan bir durum olarak görülmemelidir.

Tarımsal üretimde kadın emeği oldukça önemlidir. Kırsalda kadın kendi tarlasını ekip biçmekte, bağında, bahçesinde ürün yetiştirmekte, ahırında, ağılında süt sağmakta, hayvanına bakmakta, ve bunların yanında evinin bütün işlerini yapmaktadır.

Bir emekçi olarak kırsalda yaşayan her kadın mutlaka sosyal güvenlik kapsamına alınmalıdır.

Çiftçi Kadınların SGK Priminin Yarısını Devlet Karşılamalı

CHP Milletvekilleri olarak tarımda kendi adına çalışan kadınların çiftçi Bağ-Kur’lusu olarak sosyal güvenlik kapsamına alınması ve primlerinin yarısının devlet tarafından karşılanması için verdiğimiz bir kanun teklifi var.

Mecliste grubu bulunan tüm siyasi partilerin bu teklife destek vermesi tarımda ücretsiz aile işçisi olarak çalışan kadınların sosyal güvenceye kavuşturulması için önemli bir adın olacaktır.

Türkiye’nin önceliği kadın istihdamını artırma ve tüm kadınları sosyal güvenceye kavuşturmak olmalıdır ifadelerine yer verdi.

Seğirdim köyündeki kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutlayan CHP’li Bakırlıoğlu Türkiye’nin ekonomik, sosyal ve siyasi alanlarda ilerlemesi, kadının toplum içinde, çalışma yaşamı içerisinde hak ettiği yere ulaşmasıyla mümkün olacağını sözlerine ekledi.



Saruhanlı Belediyesi’nden Engelli Vatandaşlara Akülü Tekerlekli Sandalye Desteği

SARUHANLI’DA VEFAT…

MANİSA KÖPRÜBAŞI’NDA DOĞALGAZ İÇİN İLK KAZMA VURULDU

Eski arkadaşların alkolü mekandaki kavgası cinayetle sonuçlandı: 1 ölü

Evin bahçesinde ölü halde bulundu

Traktöre çarpmamak için manevra yaptı, devrilen kamyonette yaralandı

Genç kızın hayatını kaybettiği evde siyanür tespit edildi

Silahlı kavgada 1 kişi yaralandı

Kanalizasyonda cenin bulundu

Devrilen traktörün altında kalan kadın yaralandı

Manisa Muaythai Takımı madalyalara ambargo koydu

BYD'ye tahsis edilen fabrika sahasında yeller esiyor

Geleceğin tapu teknikerlerine Kaymakam Dalak’tan mesleki rehberlik

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Salı günü görev yapacak doktorlar

Büyükşehir, Saruhanlı’da Temiz Çevre için Görev Başında… İşletmeye Cezai işlem uygulandı

Genç sporcu evinde ölü bulundu

Park halindeki otomobilin üzerine ağaç devrildi

Manda yoğurdu satma bahanesiyle yaşlıları 'tırnakçılık'la dolandırdı

Kömür yüklü tır alev aldı

Muradiye Fidanlığı geleceğe nefes olmaya devam ediyor

İki Kez Uzatmaya Giden Tarihi Maçın Galibi Turgutlu Belediyesi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 8.03.2021 09:55:00 4556 0
Tarih: 08.03.2021 09:55 Güncelleme: 08.03.2021 09:55
Haberi Sesli Oku