Tarih: 07.07.2014 19:48

Çiftçi Malları Koruma Birliği Personeline Seminer Verildi

Facebook Twitter Linked-in

SARUHANLI - Saruhanlı Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı, kurumda çalışan 30 personeline 6331 saylı kanun kapsamında işçilere verilmesi gereken iş sağlığı ve iş güvenliği eğitimi verdi.

A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Cüneyt Acar tarafından verilen seminer Saruhnalı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Lokalinde gerçekleştirildi.

Acar seminere katılanlara şu bilgileri verdi;

İşyeri risk analizi (değerlendirmesi) amacı, İş Sağlığı ve Güvenliği açısından, işyerlerinde kayıp yaratma potansiyeline sahip olabilecek olayların tespit edilerek risk olarak tanımlanması, nedenleri ve sonuçları ile olasılık ve etkilerinin değerlendirilmesi ve değerlendirme sonucu risk önceliklerinin belirlenmesi ve bunların sonucunda riskleri kabul edilebilir seviyeye indirmektir.

İşyeri Risk değerlendirmesi, tüm proseslerde riskin büyüklüğünü tahmin etmek ve riske tahammül edilip edilemeyeceğine karar vermektir. Sistematik olarak tehlikeleri belirlemek, riskleri ortaya çıkarmak ve riskleri kontrol etmek için uygun nitel veya nicel yöntemler kullanarak yapılan çalışmaların bütünüdür.

 Çalışma hayatının temel boyutlarından biri olan iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarının temel hareket noktasını oluşturan işyeri risk değerlendirmesi konusunda, katılımcıların temel düzeyde bilgilendirilmesi ve konunun önemi ile ilgili farkındalık yaratılmasıdır.

 Aynı zamanda bu süreç “İleri Düzey İşyeri Risk Değerlendirmesi” işlemleri ve danışmanlığı için bir ön koşul sürecidir.

İş Sağlığı ve iş güvenliği mevzuatı doğrultusunda işyerinde tehlike oluşturan veya oluşturulabilecek kaynakların ya da tehlikeli durumların tespiti için gerekli risk analizinin yapılması gerekmektedir. Bu tehlikelerin taşıdıkları işyeri risklerinin değerlendirilerek, işyeri risklerini önleme faaliyetlerinin planlanması ve uygulamaların takip edilmesi konularında işyerinde yeterli hale gelinmesi amaçlanmalıdır. Olumsuz işyeri koşulları, ürün ve malzeme kaybına, iş ekipmanlarının hasar görmesine neden olabildiği gibi, şirketlerin en önemli kapitali olan kalifiye çalışanlarının yaralanmalarına, hastalanmalarına, uzuvlarını kaybetmelerine hatta ve hatta ölümlerine de neden olabilir.

İşyeri Risk Analizi (Değerlendirmesi) tüm mesleklerdeki çalışma alanlarını kapsamaktadır. İşyeri Risk Değerlendirmesi konusunda yeni yaklaşıma göre İşverenler, işyerlerinde özel risklerden etkilenebilecek çalışanların durumunu da kapsayacak şekilde sağlık ve güvenlik yönünden Risk Değerlendirmesi yapmakla yükümlüdür. İşveren işyeri risk analizi sonucuna göre alınması gereken koruyucu önlemlere ve kullanılması gereken koruyucu ekipmana karar verir.

 Cüneyt Acar, sunumunda; “işyeri Risk Değerlendirmesi çalışmaları ve raporlaması için işyerinin; tehlike sınıfına, yüzölçümüne ve çalışan sayısına göre en uygun çözümleri sunmaktayız. İşyeri Risk Değerlendirmesi uygulamaları Bakanlık sertifikalı iş güvenliği uzman mühendislerimiz tarafından hazırlanmaktadır. İşyeri Risk Değerlendirmesi belge niteliği taşıdığından uygulama yapılan işin özelliğine göre konunun uzmanları tarafından yapılması gereken bir ekip çalışmasıdır.” Şu bilgileri de yer verdi.

Saruhanlı Çiftçi Malları Koruma Başkanı Hasan Nalçakan seminer sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, kurumlarında çalışan personelin iş sağlığı ve iş güvenliğini en üst seviyede tutmak amacıyla kanunların gerektirdiği önlemleri alacaklarını kaydetti.

Nalçakan, şöyle dedi; “bu gün gerçekleştirdiğimiz seminerde çalışanlarımıza iş sağlığı ve iş güvenliği konusunda eğitim semineri verdik. Önümüzdeki süreçte daha farklı bilgiler edinmeleri için değişik seminerler düzenleyip vatandaşı nasıl davranacakları ve nasıl kıyafet giyecekleri konuları işlenecek.”    

HABER:OĞUZHAN KÖKCÜOĞLU




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —