MANİSA - CHP Manisa İl Kadın Kolları tarafından, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü" kapsamında protesto gösterisi düzenlendi. CHP’li kadınlar yaptığı çağrıda, kadına yönelik şiddetin son bulmasını istedi. 
CHP Manisa İl Kadın Kolları üyeleri, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü" dolayısıyla eylem düzenledi. Manolya Meydanı`nda bir araya gelen kadınlara, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ve CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan’da destek verdi. Meydanda toplanan kadınlar adına açıklama yapan CHP Manisa İl Kadın Kolları Başkanı Fadime Özçakır, “2014 Türkiyesin de kadınlar öldürülüyor, çocuklar öldürülüyor, emekçiler öldürülüyor. Kadın cinayetleri, kadın intiharları, taciz ve tecavüz olayları artarak devam ediyor. Kadınlar hiçbir dönem yaşamadıkları kadar baskı ve şiddet altında. 2013’de 237 kadın öldürüldü. 2014’ün ilk 10 ayında ise bu sayı 255’e yükseldi. Bunlardan 12 kadın, tehdit edildiği için koruma başvurusu yapmasına rağmen gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle hayatlarını kaybetti. Sadece Ekim ayında 29 kadının yaşam hakkı elinden alındı. Yine bu yıl güvencesiz çalışan 101 kadın, iş cinayetlerinde hayatını kaybetti” diye konuştu. 
Özçakır, konuşmalarını şöyle sürdürdü: "Dünyanın her tarafında kadınlar aynı haklar için aynı mücadeleyi veriyor. Baskının ve şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu, bu karşı duruşun dayanışma ruhuyla beslenmesi gerektiğini göstermek için her türlü şiddete karşı susmuyoruz."



Başkan Cıllı'dan Kardelen Gazetesine Ziyaret

Trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı

Genç adamın ölümü mahalleyi yasa boğdu…

MASMEK’te Bahar Dönemi kurs kayıtları başlıyor

Saruhanlı’da Vefat…

Karla kaplanan Demirci'de kartpostallık manzaralar

Alaşehir Kahveciler Odası’nda Umut Koç dönemi

SARUHANLI’DA VEFAT…

Fırtınada çatıdan düşen şehit kardeşi hayatını kaybetti

Feci kaza: 1 ölü

Başkan Balaban gazetecileri ağırladı

Başkan Dutlulu: "2026 hizmet yılı olacak"

Saruhanlı'da vefat...

Akciğerdeki hava kaçağı karın bölgesinden alınan dokuyla kapatılarak iyileştirildi

Manisa'da 23 yıllık başkan seçimi kaybetti

Okul Sporları Voleybol Gençler (A) Grup Müsabakaları Manisa’da tamamlandı

Öğrencilerine evinde temizlik yaptıran öğretmene gözaltı

Demirci’de 9 gündür aranan Şerife Çınar’dan acı haber

19 yaşındaki genç kız yaşamına son verdi

Rektör Prof. Dr. Rana Kibar: “MCBÜ, Dijital, Yeşil ve Tam Akredite Bir Üniversite Olarak Gücünü Artırıyor”

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 26.11.2014 09:19:46 857 0
Tarih: 26.11.2014 09:19 Güncelleme: 26.11.2014 09:19
Haberi Sesli Oku