Anahtar Kelimeler: ' Tekin' erken seçim çağrısı

POLİTİKA - CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti'den istifasını değerlendirerek erken seçim çağrısı yaptı. Tekin, "Türkiye kayalıklara sürükleniyor. Bu gidişatı tersine çevirmenin yolu sandıktan geçiyor. Acilen erken seçim yapılması gerekiyor" dedi.

CHP'nin önemli isimlerinden Gürsel Tekin, Ahmet Davutoğlu'nun istifası, yeni partiler ve ekrem seçim hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Sözcü gazetesine konuşan Tekin, "AK Parti'nin bugünden sonra hiçbir seçimi kazanma şansı yok. Türkiye nefes alamıyor. AK Parti milletin karşısına çıkabilecek halde değil. Türkiye kayalıklara sürükleniyor. Bu gidişatı tersine çevirmenin yolu sandıktan geçiyor. Acilen erken seçim yapılması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"HERKES SİYASİ PARTİ KURMA HAKKINA SAHİPTİR"

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti'den istifası ve yeni parti ile ilgili sorulan soruya 'Hayırlı olsun' diyen Tekin, "Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurudur. Herkes de siyasi parti kurma hakkına sahiptir." şeklinde konuştu.

"AK PARTİ BİTİK BİR PARTİDİR"

Davutoğlu'nun istifası sırasında söylediği sözlerden örnekler veren Tekin, "İstifasını açıklarken Sayın Ahmet Davutoğlu diyor ki: "AK Parti, Türkiye'nin sorunlarına çözüm üretme kapasitesini kaybetmiştir." Bunu diyen herhangi bir kişi değil. Dışişleri Bakanlığı, Başbakanlık ve AK Parti Genel Başkanlığı yapmış bir isim. Tamamen doğru bir tespit. Bugün AK Parti bitik bir partidir. AK Parti sorunlarının çözümünün adresi değil, bizzat çözümün önündeki engeldir" yorumunu yaptı.

"AK PARTİ DÖNEMİ BİTTİ"

'AK Parti dönemi bitti' diyen Tekin sözlerini şöyle sürdürdü: "Herkesin şunu çok iyi anlaması lazım. AK Parti dönemi bitti. Yeni dönemin nasıl kurulacağını konuşmaya geç bile kaldık. AK Parti'nin bugünden sonra hiçbir seçimi kazanma şansı yok. İdeolojisi olmayan, hiçbir siyasi hareketi veya düşünceyi temsil etmeyen, hiçbir sosyal sınıfı temsil imkanı kalmamış bir yapı var karşımızda. Bugün millet aç. Türkiye nefes alamıyor. AK Parti milletin karşısına çıkabilecek halde değil."

CHP'li Gürsel Tekin'den erken seçim çağrısı: Bu gidişatı tersine çevirmenin yolu sandıktan geçiyor

"ACİLEN ERKEN SEÇİM YAPILMALI"

Türkiye'nin gidişatını tersine çevirmenin yolunun erken seçim olduğunu iddia eden Tekin, "Her gün telefonum çalıyor, vatandaş perişan durumda. Konut sektörü batıyor. İnşaat batıyor. Perakende ekside. Reel sektör maliyet dengelemek için işçi çıkartıyor. İşsizlik sürekli artıyor. Türkiye'nin çıkışa ihtiyacı var. Nasıl çözülecek bu sorunlar? AK Parti'nin çözecek hali mi var? Pelikanlar, damatlar, yandaşlar zaten nefessiz kalmış durumda. Peki bu sorunlar kendi kendilerine mi çözülecek? Millet çözecek. Millet sorunları nasıl çözer? Çözüm sandıktır. Başka çözüm yoktur. Sandık milletin önüne konur. Millet gider, orada tüm sorunları halleder. Kendisine yakışan bir hükümet seçer, o hükümet de kolları sıvar işe başlar. Fırtına patladı. Kaptan ne yapacağını bilmiyor. Türkiye kayalıklara sürükleniyor. Bu gidişatı tersine çevirmenin yolu sandıktan geçiyor. Acilen erken seçim yapılması gerekiyor." çağrısını yaptı.



Saruhanlı'da Vefat...

Başjan Taşkıncan "Esnafın yaksından elinizi çekin"

MASKİ, Salihli'de 40 yıllık içme suyu altyapısını yeniliyor

Yuntdağı Yöresel Ürünler Pazarı bu yıl da kuruluyor

96 yaşında, azmiyle gençlere taş çıkartıyor

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı Belediyesi’nden Mahallelere Modern Giriş Tagı

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı'da tohum icmalleri askıya çıktı

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü’nde Çalışmalar Tam Gaz Devam Ediyor

Tütün tarlasına çekilen seyyar elektrik kablosu yangına neden oldu

Düğüne gelen her davetliye bir fidan hediye edildi

Vestel, Manisa BBSK Kadın Voleybol Takımı ile güçlerini birleştirdi

Manisalı Milli Judocu Sura Nil Karasu Avrupa ikincisi oldu

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 15.09.2019 08:21:00 729 0

Tarih: 15.09.2019 08:21 Güncelleme: 15.09.2019 08:21
Haberi Sesli Oku
5.08.2025 17:41:00