SARUHANLI - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Elazığ’da geçtiğimiz günlerde bir maden kazasında yaşamını yitiren iki madencinin ailesini ziyaret ederek başsağlığı diledi. Özel, “Soma’da meydana gelen 301 madencimizin yaşamını yitirdiği tarihimizin en korkunç iş cinayetinin ardından bir arpa boyu yol alınamadığı, iş güvenliği önlemlerinin alınmadığı, denetimlerin yeterli olmadığı ülkenin farklı coğrafyalarından gelen maden kazası haberleriyle anlaşılmaktadır” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Elazığ programı sırasında geçtiğimiz günlerde Elazığ’ın Palu ilçesine bağlı Kayaönü köyü yakınında krom çıkarılan bir maden ocağında meydana gelen iş cinayetinde yaşamlarını yitiren Adem Yıldız’ın babası Osman Yıldız’ı Kovancılar ilçesinin Okçular köyünde, Salih Yıldırım’ın babası Halit Yıldırım’ı ise Palu’nun Bozçanak köyünde ziyaret ederek başsağlığı diledi. Özel, ocağın taşeron tarafından işletildiğine dikkati çekerken, yaşamını yitiren iki madencinin kuzen olduğunu da anımsattı.

BİR ARPA BOYU YOL ALINAMADI

Özel, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, “İş cinayetinin meydana geldiği madende iş güvenliği önlemleri alınmamış. İşçilerin aşağı inebilmesi için bir asansör yapılmadığı, aşağı inmek için kullanılan vagonun vincindeki demir parçasının kopması nedeniyle bu elim olayın yaşandığı anlaşılıyor. Biz Manisa’da, Soma’da bu faciayı, bu acıyı yaşadık. Bu nedenle Türkiye’de meydana gelen maden kazalarında acıları paylaşmak ve gerekli önlemlerin alınmaması gibi ihmallere dikkat çekmek için yaşamını yitiren madencilerin yakınlarını ziyaret etmeye özen gösteriyorum. Soma’da meydana gelen 301 madencimizin yaşamını yitirdiği tarihimizin en korkunç iş cinayetinin ardından bir arpa boyu yol alınamadığı, iş güvenliği önlemlerinin alınmadığı, denetimlerin yeterli olmadığı ülkenin farklı coğrafyalarından gelen maden kazası haberleriyle anlaşılmaktadır” dedi.

ETİ’NİN ANAYASAYA AYKIRI ÖZELLEŞTİRMESİNİ UNUTMAMAK GEREKİYOR

Özel, “Elazığ’daki maden kazasına ilişkin bir başka önemli not daha bulunmaktadır. Bu maden sahası Eti’den alınmıştır. Eti’nin çok ucuza anayasaya aykırı biçimde özelleştirilmesinin vahim sonuçlarının yıllar sonra devam ettiğini görmemiz gerekiyor. Türkiye’nin tüm madenlerinde gerekli tedbirlerin alınması, başka madencilerin ve ailelerinin canlarının yanmaması tek temennimiz” ifadesini kullandı.



Ferdi Zeyrek davası Manisa 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam ediliyor

Bahis soruşturmasında Manisa FK’da iki oyuncu gözaltına alındı

Üniversitede 2'nci kattan düşen Selda yaşamını yitirdi

Manisa Oryantiringde fırtına gibi esti

Nefes borusuna mandalina kaçan öğrenciyi Heimlich manevrasıyla kurtardı

Ferdi Zeyrek davası: Sanıklar suçlamaları reddetti

Manisa'ya Türkiye'de 6'ncı Adli Toksikoloji Laboratuvarı yetkisi

Büyükbelen Yolunun İhalesi 7 Ocak 2026’da

Manisa GSB Kadın Voleybol Takımı Türkiye ikincisi oldu

1 kişinin öldüğü kazada belediye başkanının oğlu da ağır yaralandı

Sahte içki operasyonu: 2 bin 850 litre etil alkol ele geçirildi

Motosiklet kazasında ölü sayısı 2'ye çıktı

Yolcu minibüsü devrildi: 7 yaralı

Kavga değil adeta meydan muharebesi: Taş, sopa ve silah kullanıldı, 1 kişi yaralandı

Gündem yaratacak iddia: Memura 30 bin TL'lik seyyanen zam teklifi geri çekildi

Yılbaşı öncesi kaçak içki operasyonu

Park halindeki otomobil küle döndü

Alkolün etkisi ile araçta sızdı, vatandaşlar hayatından endişe etti

Kaybolan çocuk için arama çalışmaları başlatıldı

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Cuma günü görev yapacak doktorlar

Şehzadeler Belediyesi’nden Başkan Gülşah Durbay’ın Sağlık Durumuna İlişkin Açıklama

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 5.03.2021 17:20:00 4751 0
Tarih: 05.03.2021 17:20 Güncelleme: 05.03.2021 17:20
Haberi Sesli Oku