SARUHANLI - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Elazığ’da geçtiğimiz günlerde bir maden kazasında yaşamını yitiren iki madencinin ailesini ziyaret ederek başsağlığı diledi. Özel, “Soma’da meydana gelen 301 madencimizin yaşamını yitirdiği tarihimizin en korkunç iş cinayetinin ardından bir arpa boyu yol alınamadığı, iş güvenliği önlemlerinin alınmadığı, denetimlerin yeterli olmadığı ülkenin farklı coğrafyalarından gelen maden kazası haberleriyle anlaşılmaktadır” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Elazığ programı sırasında geçtiğimiz günlerde Elazığ’ın Palu ilçesine bağlı Kayaönü köyü yakınında krom çıkarılan bir maden ocağında meydana gelen iş cinayetinde yaşamlarını yitiren Adem Yıldız’ın babası Osman Yıldız’ı Kovancılar ilçesinin Okçular köyünde, Salih Yıldırım’ın babası Halit Yıldırım’ı ise Palu’nun Bozçanak köyünde ziyaret ederek başsağlığı diledi. Özel, ocağın taşeron tarafından işletildiğine dikkati çekerken, yaşamını yitiren iki madencinin kuzen olduğunu da anımsattı.

BİR ARPA BOYU YOL ALINAMADI

Özel, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, “İş cinayetinin meydana geldiği madende iş güvenliği önlemleri alınmamış. İşçilerin aşağı inebilmesi için bir asansör yapılmadığı, aşağı inmek için kullanılan vagonun vincindeki demir parçasının kopması nedeniyle bu elim olayın yaşandığı anlaşılıyor. Biz Manisa’da, Soma’da bu faciayı, bu acıyı yaşadık. Bu nedenle Türkiye’de meydana gelen maden kazalarında acıları paylaşmak ve gerekli önlemlerin alınmaması gibi ihmallere dikkat çekmek için yaşamını yitiren madencilerin yakınlarını ziyaret etmeye özen gösteriyorum. Soma’da meydana gelen 301 madencimizin yaşamını yitirdiği tarihimizin en korkunç iş cinayetinin ardından bir arpa boyu yol alınamadığı, iş güvenliği önlemlerinin alınmadığı, denetimlerin yeterli olmadığı ülkenin farklı coğrafyalarından gelen maden kazası haberleriyle anlaşılmaktadır” dedi.

ETİ’NİN ANAYASAYA AYKIRI ÖZELLEŞTİRMESİNİ UNUTMAMAK GEREKİYOR

Özel, “Elazığ’daki maden kazasına ilişkin bir başka önemli not daha bulunmaktadır. Bu maden sahası Eti’den alınmıştır. Eti’nin çok ucuza anayasaya aykırı biçimde özelleştirilmesinin vahim sonuçlarının yıllar sonra devam ettiğini görmemiz gerekiyor. Türkiye’nin tüm madenlerinde gerekli tedbirlerin alınması, başka madencilerin ve ailelerinin canlarının yanmaması tek temennimiz” ifadesini kullandı.



“Kuraklıktan zarar gören çiftçilerimiz yardım kapsamına alınmalıdır”

Türkiye güne akaryakıt zammıyla başladı. 6 gün sonra neler olacak neler

Fenalaşan arkadaşına müdahale etti, ikisi de kalp krizinden öldü

Manisa'daki yabancı nüfus azalmaya devam ediyor

Manisa TSO Meclis Salonuna Mimar Ferdi Zeyrek’in adı verildi

Zeki Bilgin’den “Hurda Davası”na ilişkin açıklama: "Yargılanmışım, ceza almışım gibi gösteriliyor"

Bebeklerine merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismini verdiler

Sıcak çarpmasından basit önlemlerle korunmak mümkün

Ferdi Zeyrek’in kızı Nehir, TYT’ye CHP Lideri Özgür Özel ve annesiyle geldi

Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 5.03.2021 17:20:00 4636 0

Tarih: 05.03.2021 17:20
Haberi Sesli Oku
28.06.2025 17:34:00