MANİSA - Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, üzüm üreticisinin düşük alım ücretleri ve sağanak yağışlardan kaynaklanan dertlerini dinleyerek, “Devletin müdahale etmesi lazım. Bu afetten 10’a yakın köy etkilendi. Gelecekler, bu üzümü alacaklar, bu üzümü 20 liranın altında olmadan derdinizi çözecek şekilde almaları lazım. Bu yetmez, zirai kredilerin faizlerinin silinmesi ve anaparanın da birkaç yıla bölünmesi lazım. Bu konuda kanun teklifi hazırlayacağız” ifadesini kullandı.

CHP’li Özel, Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca ile birlikte Şehzadeler ilçesinin Yeşilköy Mahallesi’nde üzüm üreticilerinin düşük ücretlerden ve sağanak yağışlardan kaynaklanan dertlerini dinledi. Özel, yaptığı açıklamada, “Elbette kötü hava koşulları da olur, verim düşüklüğü de olur. Ama katlanabilir bir şey değil bu yıl yaşananlar. Son 50 yılda böyle bir şey yaşanmadı. Üst üste dört kez, bir gecede bir ayda yağan yağmur yağdı ve bir afet yaşandı. Bunun altından kişilerin kendi gücüyle kalkması mümkün değil. Bu işin ucundan devlet tutacak. Bu enkazı devlet kaldıracak” dedi. Özel, şunları kaydetti:

BİR KANUN TEKLİFİ HAZIRLAYACAĞIZ

“Afet, şahısların, köylerin kendi baş edebileceği bir şey değil. Devletin müdahale etmesi lazım. Her ne kadar AKP, devlet ile parti ayrımını ortadan kaldırmış olsa da devletin müdahale etmesi lazım. İktidardan talep edeceksiniz, muhalefet de sizin sesinizi duyuracak, devletin bu işi çözmesi lazım. Devlet hepimizin. Bu afetten 10’a yakın köy etkilendi. Gelecekler, bu üzümü alacaklar, TMO’nun büyük alımının içinde buradaki üzüm bir avuç değil. Bu üzümü 20 liranın altında olmadan derdinizi çözecek şekilde almaları lazım. Bu yetmez, zirai kredilerin faizlerinin silinmesi ve anaparanın da birkaç yıla bölünmesi lazım. Bu konuda kanun teklifi hazırlayacağız.

AKP MİLLETVEKİLLERİ İYİ GÜN DOSTU

Toprak Mahsulleri Ofisi, 26 Aralık’a gün veriyor. 26 Aralık’a kim öle, kim kala. Bunun Türkiye’de duyulması lazım. Bu işin sonu kötüye gidiyor. Sizin arkanızdayız. Biz buraya siyaset yapmaya gelmedik, bu ekmek meselesi. Hep birlikte bu işleri çözmeye çalışalım. Seneye iktidar değişecek. Biz sizin Ankara’da sesiniz olmayı sürdüreceğiz. Cumhurbaşkanı ne diyor, ‘Çok kudretliyim, her şeyi ben biliyorum’. Sen biliyorsan hani kuru üzüm fiyatı 27 TL’ydi, nasıl sen biliyorsun? Tüccar en kaliteli üzümü 20-21 TL’den alıyor. Hani sen çok muktedirdin. Devletin sözünün bir değeri olur. Taban fiyat açıkladın mı altında alım yapmak yasak olmalı. Denetleme yapacaksın. İki tane memuru koyacaksın oraya. Devlet lazımsa bunun için lazım. Devlet köy yollarında köylüye trafik cezası kesmek için lazım değil. Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekilleri iyi gün dostu, düğün olunca geliyor, seçim olunca açılış olunca geliyorlar, böyle bir felakete gelmiyorlar. Milletvekili dediğin kötü gün dostudur. Düğünde halay çekecek çok bulunur. Bize bugün tarlada sizinle birlikte örtü çeken milletvekili lazım.”

İKTİDARDA SORUNLARI ÇÖZECEK İRADE YOK

Bakırlıoğlu ise, “Yağışlar nedeniyle rekoltede yüzde 60’a varan kayıplarınız var. Yüzde 80 de kaliteden dolayı kaybınız var. Çok ciddi bir mağduriyet var. TMO’nun kapısına gelen herkesin malını alması lazım. Bu sorunları çözmek için gereken irade, iktidarda yok” ifadesini kullandı.



Hırsızlar boş daireleri pes dedirten yöntemle belirledi

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti

Cinayet: İmam, husumetli komşusu tarafından öldürüldü

Cinayet: Ailesini arayıp 'intihar etti' dedi

Kadın bıçaklanarak öldürüldü

Bekçi cinayetinin zanlısı yakalandı

10 yıllık sır cinayet, milyonluk miras davasıyla ortaya çıktı

Yaylada cansız bedeni bulunan kadının üç arkadaşı gözaltına alındı

Kapıyı geç açınca şüphelendi odaları tek tek aradı! Eşini, arkadaşı ile yakalayınca çılgına döndü

Kan donduran olay! Her şeyi böyle itiraf etti

Servisten indikten sonra okula girmeyen Neşe’den 1,5 aydır haber alınamıyor

Öğretmenden 12 yaşındaki kız öğrenciye taciz iddiası

Doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi, tehdit şüphelisi tutuklandı

Cezaevinden yeni çıktı, pusuda öldürüldü

Alacak-verecek meselesi nedeniyle dövülerek öldürülen kişi

Kayıp taksici cinayeti: Yakalandı

Sokak ortasında cinayet! Detaylar ortaya çıktı

İki gündür aranıyordu, 15 yaşındaki lise öğrencisi polis ekiplerince bulundu

Konuşmak için ormana götürdüğü ortağını öldürdü

Tartışma sonucu bir kişi bıçaklanarak öldürüldü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 18.09.2022 10:57:00 535 0

Tarih: 18.09.2022 10:57

Haberi Sesli Oku