Anahtar Kelimeler: Başevirgen “Saray

MANİSA - CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili verilen soru önergelerine yanıt verilmemesini, CİMER üzerinden Bilgi Edinme Hakkı kapsamında yapılan başvurularda ise “Kurum ve kuruluşlar, ayrı veya özel bir çalışma, araştırma, inceleme ya da analiz neticesinde oluşturulabilecek türden bir bilgi veya belge için yapılacak başvurulara olumsuz cevap verebilirler.” yanıtının verilmesine tepki göstererek “ Saray adeta sır küpü.” Dedi.

“Resmen Sansür Uygulanıyor”

CHP’li Başevirgen, “Özellikle harcama kalemlerine, personel ve araç sayılarına, verilen davet ve resepsiyonlara, Cumhurbaşkanının kullanımına tahsis edilen saray ve çalışma ofislerinin elektrik ve doğalgaz faturalarına, Sarayın beslenme, gıda amaçlı ve mutfakta kullanılan tüketim malzemeleri ile yiyecek ve içecek harcamalarına, saray mutfağına alınan gıda ürünleri ile temsil ve ağırlama giderlerine  ilişkin verdiğimiz soru önergelerine yanıt alamıyoruz. CİMER üzerinden yaptığımız başvurularda da gerekçeli cevap olarak ayrı veya özel bir çalışma, araştırma, inceleme ya da analiz gerektirdiği söylenerek ret cevabı veriliyor, hatta çözüm için yargı yolu gösteriliyor. CİMER, bilgi edinme hakkı kapsamında 15 gün içinde yanıtlaması gereken sorularımızı, yasal sürelerini aşarak yanıtsız bırakıyor. Cumhurbaşkanlığında resmen sansür uygulanıyor. Yapılan harcamalara ilişkin hiçbir bilgi kamuoyu ile paylaşılmıyor. Yoksulluk ve sefalet günden güne artarken halkı şükürsüzlükle suçlayan Sarayın şatafatlı hayatının gözler önüne serilmesi istenmiyor.” Dedi.

“Denetim Görevimizi Yapamıyoruz, Nereye Ne Harcandığı Sır Gibi Saklanıyor”

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmesinin ardından gensoru ve sözlü soru olmadığı için Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve bakanlara sadece yazılı soru önergeleri vererek denetim görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Verilen önergeler ya cevaplanmıyor ya da süresi geçtikten sonra üstün körü, içeriği boş ya da alakasız olarak bizlere gönderiliyor. Hiç cevap alamadığımız yerlerden biri de Cumhurbaşkanlığı. Sorduğumuz soruların cevabını elbette biliyorlar ama açıklamak işlerine gelmiyor. Halk yoksullukla mücadele ederken, halkın vergilerinin nereye ve nasıl harcandığının kamuoyunca bilinmesini, bu vergilerle sürülen şaşaalı yaşamın gözler önüne serilmesini istemiyorlar.” Diye konuştu.



Saruhanlı’da Yağış Hasarına Hızlı Müdahale

Psikolojik Danışman Hilal Feyza Kartal: “Okullara yansıyan şiddet toplumsal ruh sağlığının alarmıdır”

Üniversite hocasını maganda kurşunu canından etti

ŞEHZADELER’DE DOĞASEVERLER YÜRÜYÜŞTE BULUŞTU

Şampiyonluk Yolunda Büyük Başarı: Turgutlu Belediyespor İkinci Yarıda Fark Yarattı

TİLKİSÜLEYMANİYE ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ’NDEN MESİR’E ANLAMLI HAZIRLIK

“İnsan Ektik Tarlalara”: Gülperi Öztürk’ten Depremin Yüreğe Kazınan Ağıdı

MÜZİĞİN HOCALARI AVRUPA YOLLARINDA

Saruhanlı'da vefat...

Kahramanmaraş okul saldırısında can kaybı arttı

Otomobiller çarpıştı: 4 kişi yaralandı

Bir üzücü haber daha! Ayla öğretmenin eşi acı habere dayanamadı

MERT OZAN DÜZ'E TİYATRO SAHNESİNDE DOĞUM GÜNÜ

Koldere Mahallesi’nde Çalışmalar Hız Kesmeden Devam Ediyor

Bariyere çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı

Saruhanlı Belediyesi’nden Halitpaşa Mahallesi’nde Yoğun İlaçlama Seferberliği

Liseli Sude son yolculuğuna uğurlandı

Saruhanlı Belediyesi’nden İlçe Genelinde Yoğun Temizlik Seferberliği

Vincin kırılan parçası konteynerin üzerine düştü, 3 işçi yaralandı

Dr. Deniz Kireç’ten yeni kişisel sergi: “Dreamscapes”

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 25.05.2022 07:20:00 0
Tarih: 25.05.2022 07:20 Güncelleme: 25.05.2022 07:20
Haberi Sesli Oku