MANİSA - CHP’li Başevirgen’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a:  “Asgari ücretlinin 5 bin 834 doları ile emeklinin 7 bin 167 doları nerede?” CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Şu anda kişi başına milli gelir 9 bin 500 dolara dayandı.” açıklamasını değerlendirdi. Başevirgen, “Kişi başı milli gelir 9 bin 500 dolarmış. Aylık 791 dolar. Yani dolar kurunu 18 liradan hesap edersek 14 bin 250 lira. Bu parayı kazanan kim var? Ülkenin yarısından fazlası asgari ücretli veya emekli. Emekli maaşı 3 bin 500, asgari ücret ise 5 bin 500 TL.  Emekli yıllık 42 bin, asgari ücreti ise 66 bin kazanıyor. Dolar kuruna böldüğümüzde 4 bin dolar bile etmiyor.” Dedi.

CHP’li Başevirgen “Asgari ücretlinin yıllık geliri 66 bin TL . Yani bugünkü kurla 3 bin 666 dolar. 3 bin 500 TL emekli maaşı alan bir emeklinin ise yıllık geliri 42 bin TL yani 2 bin 333 dolar. Asgari ücretlinin 5 bin 834 doları ile emeklinin 7 bin 167 doları nerede?” diye sordu.

“Refah Değil Yoksulluk Büyüyor”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her fırsatta yurttaşlardan sabır ve dua istediğini söyleyen Başevirgen, “Rakamlarla göz boyamaktan vazgeçsinler. Hayatın acı gerçekleri yurttaşları vuruyor.

Açlık sınırı 6 bin 840 lira oldu ve asgari ücretin çok üzerine çıktı. 42 milyondan fazla yurttaşımız açlık sınırı altında yaşıyor. Yoksulluk sınırı 22 bin 300 liraya ulaştı. Bu sınır altında yaşam mücadelesi verenlerin sayısı ise 38,4 milyon kişi. Devletten yardım alan yurttaşlarımızın sayısı 11 milyonu geçti.  Cumhurbaşkanının açıklamaları doğru olsa bu acı tablo yaşanmaz. İşin aslı şudur ki, refah değil yoksulluk büyüyor.” Dedi.

“Dar gelirliler büyüme pastasından payını alamıyor.”

Cumhurbaşkanının açıklamasında övünerek bahsettiği büyümenin yoksul halkı değil milyonerleri büyüttüğünü söyleyen Başevirgen, “Emeğin karşılığı yok. Emek kesiminin payı yüzde 24,5’e gerilerken sermayenin aldığı pay yüzde 54’e yükseldi. Hani aynı gemideydik? Bir taraf daha da yoksullaşırken diğer taraf hızla zenginleşmeye devam ediyor. Büyüyen yurttaşların geliri değil, yaratılan milyonerlerin banka hesapları. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçilen son dört yılda milyoner sayısı yüzde 323, milyonerlerin mevduatları ise yüzde 339 oranında arttı. Dar gelirliler büyüme pastasından payını alamıyor. Gelir eşitsizliği apaçık ortada. ” Diye konuştu.



“Kuraklıktan zarar gören çiftçilerimiz yardım kapsamına alınmalıdır”

Türkiye güne akaryakıt zammıyla başladı. 6 gün sonra neler olacak neler

Fenalaşan arkadaşına müdahale etti, ikisi de kalp krizinden öldü

Manisa'daki yabancı nüfus azalmaya devam ediyor

Manisa TSO Meclis Salonuna Mimar Ferdi Zeyrek’in adı verildi

Zeki Bilgin’den “Hurda Davası”na ilişkin açıklama: "Yargılanmışım, ceza almışım gibi gösteriliyor"

Bebeklerine merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismini verdiler

Sıcak çarpmasından basit önlemlerle korunmak mümkün

Ferdi Zeyrek’in kızı Nehir, TYT’ye CHP Lideri Özgür Özel ve annesiyle geldi

Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 4.09.2022 06:46:00 999 0

Tarih: 04.09.2022 06:46
Haberi Sesli Oku
28.06.2025 09:27:00