SARUHANLI - CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, 1 Haziran itibarı ile başlatılan hazırlıksız normalleşme süreci nedeni ile tüm Türkiye'de olduğu gibi Manisa'da da covid vaka sayılarında ciddi artışlar yaşandığını belirtti.

Başevirgen, Manisa Tabip Odasının yaptığı açıklamaya dikkati çekerek, kesin sayı bilinmemekle birlikte Manisada vaka sayısının dört bin civarında olduğunu ve hastanelerde yer bulunmadığını ifade etti.

"Şeffaflıktan Uzak Politikalar Riski Arttırıyor"

Koronavirüsle mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı verilerinin güvenilirlikten uzak olduğunu ve verilere şüphe ile bakıldığını ifade eden Bekir Başevirgen , "Hastanelerde yoğun bakım servisleri ve yataklı servislerde yer kalmadı. Vatandaşlar bizlerden hastaneye yatış konusunda yardım talebinde bulunuyor. Ancak hastaneler dolu. Durumu çok kötü olanlar ancak hastaneye yatırılıyor. Ona rağmen şu an pandemi hastanesi olan Manisa Merkez Efendi Hastanesi yoğun bakımlarıyla birlikte dolmuş durumda, başka hasta almıyor. Yeni hastalar Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi'ne götürülüyor. Bir çok hasta da covid teşhisi konmasına rağmen evlerine gönderiliyor. Hastalığı kontrol etmek konusunda temas takibine yönelik testler artık yapılmıyor, sadece hastalık belirtisi olanlara test yapılıyor. Filyasyon ve karantina uygulanmıyor." dedi.

"Fabrikalar Vaka Kaynıyor, Ama Üretime Devam!"

Manisanın aynı zamanda bir sanayi kenti olduğunu ve çok sayıda büyük fabrika bulunduğunu hatırlatan Başevirgen "Özellikle Organize Sanayi Bölgesindeki işletmelerde ve büyük fabrikalarda vaka sayısının hızla arttığı ve ölümlerin yaşandığı ile ilgili bilgiler alıyoruz. Buna rağmen fabrikalarda üretim durdurulmuyor. İnsanlar pandemi şartlarında çalıştırılmaya devam ediyor. Üstelik fabrikalarda tespit edilen vaka sayıları da açıklanmıyor. Ekonomik kaygılar sebebiyle Türkiye'de virüsle mücadele konusundaki önemler azalıyor. Bu durum, daha da fazla işgücü kaybına zemin hazırlıyor." ifadelerini kullandı.

"Önlemler Vatandaşa Bırakıldı"

 

Normalleşme sürecinin başlaması ile birlikte alınması gereken tedbirlerin vatandaşın üzerine yıkıldığını, yaz aylarında sırf turizmi canlandırmak adına geniş ve rahat davranıldığını dile getiren Bekir Başevirgen, "Eğer amaç sürü bağışıklığı oluşturmaksa bu durum da vatandaşlara söylenmeli ve ona göre kendi tedbirlerini almaları sağlanmalı. "İş yine başa düştü" diyerek, bütün vatandaşlarımızı kalabalık ortamlardan uzak durmaları, maskesiz sokağa çıkmamaları, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymaları konusunda uyarıyoruz." diye konuştu.



Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

Bakanlık zeytinyağındaki son hileyi ifşa etti! Organik diye satılıyordu içinden çıkanlar şaşırttı

CHP’den Başkan Ekrem Cıllı’ya taşınmaz satışı eleştirisi: "Verdiğiniz sözleri unutmayacağız”

Saruhanlı'dan İzmir’e su aktarımına tepki: Kaderimizle oynamayın, günahtır!

Yunusemre 100. Yıl Meydanı’nda iftar sofrası kurdu

Yunusemre’de Ramazan Çarşısı kuruldu

Gölmarmara'da 2 bin kişilik iftar sofrası

Manisa Büyükşehir’de en düşük maaş 42 bin lira oldu

Lavender Robotics İtalya'dan 2 ödülle döndü

Soma davasına savcılık mütalaasını verdi

Ege'de korkulan oldu! Profesör tehlikenin geldiğini açıkladı

Baba dediği kişi gerçek babasının katili çıktı! Gerçeği DNA testiyle çıktı

Evlerde Ramazan hazırlıkları başladı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 5.08.2020 09:44:00 960 0

Tarih: 05.08.2020 09:44

Haberi Sesli Oku