ANKARA - Tarım ve Orman Bakanı bütçe görüşmelerinde öyle şeyler söyledi ki kendisinden önceki tarım bakanlarını adeta gömdü.

Hatta kendisi bakan olduktan sonra tarım öyle bir noktaya gelmiş ki muhalefetin söyleyecek sözü kalmamış gibi tarım oyuncağı, orman oyuncağı elinizden alındı dedi.

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bütçenin ilk günü yaptığı konuşmada Erzurum’lu esnafın hikayesini anlatmıştı.

“Hesaba bakırem, hac farz olmuş; cüzdana bakırem, zekâta muhtacız.”

Bizim ülke çiftçisi de aynı durumda;

Tarım ve Orman Bakanına bakıyoruz hac farz olmuş, çiftçiye bakıyoruz zekata muhtaç.

Aslında durumu en güzel rakamlar söylüyor.

Hep başladıkları yılı 2002’yi örnek gösteriyorlar. Bizde rakamlara bakalım dedik.

Sayın Bakan tarımsal destekleri 20 yılda 22 kat artırdıklarını söyledi. 1,8 milyardan, 39,7 milyara çıkarmışlar. Fakat bütçe rakamının 45 kat arttığından bahsetmedi.

20 Yılda Tarımsal Desteklerin Payı Azaldı

Dolayısı ile bütçeden tarımsal desteklere ayrılan pay yüzde 2’den, yüzde 1’e düştü.

Büyükbaş hayvan varlığımızın yüzde 81 artışla 9.9 milyon baştan 17,9 milyon başa çıktığını söylüyor. 2020 yılında 18,1 milyon baş olan büyükbaş hayvan sayısının 17,9 milyona düştüğünden hiç bahsetmiyor.

İstanbul Havaalanı Hala Orman Görünüyor

Sayın bakan; bugün, dünyada orman varlığını artıran nadir ülkelerden biriyiz. Orman varlığımızın yağmalanıp yok edildiğini söyleyen çevrelerin yanlış bildiği doğruları sizlerle paylaşmak istiyorum diyor.

Bütün ormancılar biliyor ki bu rakam nasıl artırıldı? Daha önce envantere girmeyen orman alanlarını hesaba kattıklarından, İstanbul havaalanı arazinin envanterde hala orman gözüküyor. Dünyada kabul gören orman tanımını değiştirerek bize 23 milyon hektar diyorlar, fakat FAO kayıtlarında 12 milyon hektar rakamını esas alıyor. Kalan 10 milyon hektarı ise ağaçlık olarak kabul ediyor. Sayın Bakan bunlara hiç değinmedi.

Rakamları takla attırarak toz pembe bir ülke tablosu çizmekte AKP’lilerin eline kimse su dökemez.

Gerçekleri Görmezden Gelemeyiz

Fakat bir de gerçekler var.

Sayın Bakanın dediği gibi beraber köyleri gezelim. Çiftçiye, üreticiye gidelim. Manisa’da istediği köye kasabaya beraber gidelim.

Çekirdeksiz kuru üzüm fiyatını 27 liraya çıkardık diyor. TMO dışında 27 liradan üzüm satan bir kişi var mı? Hatta 27 lira fiyat açıklanan 9 numara üzümü TMO’ya 27 liradan satan çiftçi var mı beraber soralım.

Fındık fiyatını 52 liraya çıkardık diyor. 52 liradan fındık satan bir tane üretici var mı? Sayın bakan ile birlikte Akhisar'dan Gördes'e gidelim. Yolda ağaç katliamının ne boyutlara geldiğini birlikte görelim.

Ahırları gezelim sayın Bakan, TÜRK-VET sisteminde kayıtlı hayvanlar yerinde duruyor mu beraber bakalım.

Madem her şey yolunda 20 yıllık iktidarınızda neden genel tarım sayımı yapılmadı.

Çünkü gerçeklerin ortaya çıkmasından kokuyorsunuz.

 



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Belediyesi Kurtuluş Mahallesi’nde Sathi Kaplama Çalışmalarını Sürdürüyor

Manisa’nın Gururu Milli Sporcular Vali Özkan’ı Ziyaret Etti

Saruhanlı Devlet Hastanesinden Dünya KOAH Gün

Saruhanlı Belediyesi Sosyal Yardım Faaliyetlerine Devam Ediyor

Belediyeden mahallelerde yol çalışması Saruhanlı

Paşaköy'den transfer bombası

Saruhanlı'nın Doğa Severleri Pazar gününe hazırlanıyor

Manisalı kuaförler Uşak'tan 3 kupa ile döndü

51 yıl hapis cezası olan firari Yunusemre’de yakalandı

MCBÜ öğrencisi Toker, milli takıma altın madalya getirdi

Manisa'da avcı tarafından vurulan çoban hayatını kaybetti

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Perşembe günü görev yapacak doktorlar

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Çarşamba günü görev yapacak doktorlar

Saruhanlı'da vefat...

Gürle’de yılların altyapı sorunu çözüldü

Okul müdürü, voleybol maçında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti

Yerel Basında Dijital Dönüşümün Merkezi Manisa olacak

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 10.12.2022 12:56:00 1178 0
Tarih: 10.12.2022 12:56 Güncelleme: 10.12.2022 12:56
Haberi Sesli Oku