ANKARA - Tarım ve Orman Bakanı bütçe görüşmelerinde öyle şeyler söyledi ki kendisinden önceki tarım bakanlarını adeta gömdü.

Hatta kendisi bakan olduktan sonra tarım öyle bir noktaya gelmiş ki muhalefetin söyleyecek sözü kalmamış gibi tarım oyuncağı, orman oyuncağı elinizden alındı dedi.

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bütçenin ilk günü yaptığı konuşmada Erzurum’lu esnafın hikayesini anlatmıştı.

“Hesaba bakırem, hac farz olmuş; cüzdana bakırem, zekâta muhtacız.”

Bizim ülke çiftçisi de aynı durumda;

Tarım ve Orman Bakanına bakıyoruz hac farz olmuş, çiftçiye bakıyoruz zekata muhtaç.

Aslında durumu en güzel rakamlar söylüyor.

Hep başladıkları yılı 2002’yi örnek gösteriyorlar. Bizde rakamlara bakalım dedik.

Sayın Bakan tarımsal destekleri 20 yılda 22 kat artırdıklarını söyledi. 1,8 milyardan, 39,7 milyara çıkarmışlar. Fakat bütçe rakamının 45 kat arttığından bahsetmedi.

20 Yılda Tarımsal Desteklerin Payı Azaldı

Dolayısı ile bütçeden tarımsal desteklere ayrılan pay yüzde 2’den, yüzde 1’e düştü.

Büyükbaş hayvan varlığımızın yüzde 81 artışla 9.9 milyon baştan 17,9 milyon başa çıktığını söylüyor. 2020 yılında 18,1 milyon baş olan büyükbaş hayvan sayısının 17,9 milyona düştüğünden hiç bahsetmiyor.

İstanbul Havaalanı Hala Orman Görünüyor

Sayın bakan; bugün, dünyada orman varlığını artıran nadir ülkelerden biriyiz. Orman varlığımızın yağmalanıp yok edildiğini söyleyen çevrelerin yanlış bildiği doğruları sizlerle paylaşmak istiyorum diyor.

Bütün ormancılar biliyor ki bu rakam nasıl artırıldı? Daha önce envantere girmeyen orman alanlarını hesaba kattıklarından, İstanbul havaalanı arazinin envanterde hala orman gözüküyor. Dünyada kabul gören orman tanımını değiştirerek bize 23 milyon hektar diyorlar, fakat FAO kayıtlarında 12 milyon hektar rakamını esas alıyor. Kalan 10 milyon hektarı ise ağaçlık olarak kabul ediyor. Sayın Bakan bunlara hiç değinmedi.

Rakamları takla attırarak toz pembe bir ülke tablosu çizmekte AKP’lilerin eline kimse su dökemez.

Gerçekleri Görmezden Gelemeyiz

Fakat bir de gerçekler var.

Sayın Bakanın dediği gibi beraber köyleri gezelim. Çiftçiye, üreticiye gidelim. Manisa’da istediği köye kasabaya beraber gidelim.

Çekirdeksiz kuru üzüm fiyatını 27 liraya çıkardık diyor. TMO dışında 27 liradan üzüm satan bir kişi var mı? Hatta 27 lira fiyat açıklanan 9 numara üzümü TMO’ya 27 liradan satan çiftçi var mı beraber soralım.

Fındık fiyatını 52 liraya çıkardık diyor. 52 liradan fındık satan bir tane üretici var mı? Sayın bakan ile birlikte Akhisar'dan Gördes'e gidelim. Yolda ağaç katliamının ne boyutlara geldiğini birlikte görelim.

Ahırları gezelim sayın Bakan, TÜRK-VET sisteminde kayıtlı hayvanlar yerinde duruyor mu beraber bakalım.

Madem her şey yolunda 20 yıllık iktidarınızda neden genel tarım sayımı yapılmadı.

Çünkü gerçeklerin ortaya çıkmasından kokuyorsunuz.

 



Kahramanmaraş okul saldırısında can kaybı arttı

Otomobiller çarpıştı: 4 kişi yaralandı

Bir üzücü haber daha! Ayla öğretmenin eşi acı habere dayanamadı

Koldere Mahallesi’nde Çalışmalar Hız Kesmeden Devam Ediyor

Bariyere çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı

Saruhanlı Belediyesi’nden Halitpaşa Mahallesi’nde Yoğun İlaçlama Seferberliği

Liseli Sude son yolculuğuna uğurlandı

Saruhanlı Belediyesi’nden İlçe Genelinde Yoğun Temizlik Seferberliği

Vincin kırılan parçası konteynerin üzerine düştü, 3 işçi yaralandı

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Hasta Memnuniyeti En Büyük Motivasyon Kaynağı

Saruhanlı Devlet Hastanesi’ne Yeni Dahiliye Uzmanı: Uzm. Dr. Okan Özak Göreve Başladı

17 yaşındaki lise öğrencisi motosiklet kazasında hayatını kaybetti

Uzm. Dr. Seher İdil Hastanemizde Göreve Başladı

Manisa'da Tartışma Cinayetle Bitti! Şüpheli Kaçarken Yakalandı

Miniklerden Doğaya Anlamlı Dokunuş: “Toprağın Diriliş Hikâyesi” Hayat Buluyor

Marmara Gölü yıllar sonra yeniden göçmen kuşları ağırlıyor

Saruhanlı Belediyesi’nden Annelere Anlamlı Destek

Paşaköy’de Av Köpekleri Yarışması Coşkusu

Saruhanlı’nın Gururu: Uşak Yarı Finallerinden Büyük Başarı!

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 10.12.2022 12:56:00 0
Tarih: 10.12.2022 12:56 Güncelleme: 10.12.2022 12:56
Haberi Sesli Oku