Anahtar Kelimeler: ' BAKIRLIOĞLU   ALIMINA HEMEN BAŞLANMALI

MANİSA - TMO tarafından çekirdeksiz kuru üzüm alımına halen başlanmamasının fiyatların düşmesine neden olduğunu söyleyen CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu TMO tarafından alımlara hemen başlanması gerektiğini ifade etti.

Çekirdeksiz kuru üzüm fiyatının açıklanmasına rağmen Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından henüz alımlara başlanmaması piyasada kuru üzüm fiyatlarını düşürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Manisa’ya gelerek kuru üzüm fiyatını 27 lir olarak açıklamasına rağmen Manisa ve ilçelerde tüccar halen 20-21 liradan alım yapıyor.

TMO ise alımlara 12 Eylül’de başlanacağını açıkladı.

VE TMO 9 numara dışında, 7-8-10-11 numara üzümleri kaç liradan alınacağı açıklanmadı.

TARİŞ ise alım fiyatı konusunda hiçbir açıklama yapmadı. Bu durum fiyatların açıklanan seviyeye yükselmesini önledi.

Çiftçinin bir an önce üzümünü satmak zorunda olduğuna dikkat çeken CHP’li Bakırlıoğlu; bu yıl rekoltenin de yüksek olduğunu ve ilk serilen üzümlerin sergiden kalktığını ve satışa hazır hale geldiğini vurguladı.

Bakırlıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü. TMO ve TARİŞ tarafından alımların gecikmesi üzüm üreticisini tüccara gitmek zorunda bırakıyor.

Tarım ürünlerinde hasat süresi kısa olması nedeniyle bu süre içerisinde ürün alım ve satımı bitiyor.

Her ne kadar kuru üzüm bekleyecek bir ürün olsa da gerek borçları gerekse depolama sorunu nedeniyle üretici kuru üzümünü bir an önce satmak istiyor.

Zaten 27 lira fiyatın düşük olduğunu, maliyetlerin çok arttığını ve çiftçinin beklentisini karşılamadığını daha önce de dile getirmiştik.

TMO’nun alımı geciktirmesi serbest piyasada fiyatların 20 liraya kadar düşmesine neden oldu.

Kaldı ki TMO’nun her yerde alım merkezi bulunmuyor. Bu konuda deneyimi, uzman eksperleri ve örgütlü yapısıyla TARİŞ daha organize bir yapı.

Manisa bölgesinde üzüm üretilen her yerde depoları var ve alım yapabiliyorlar. Bu nedenle daha önce de yapıldığı şekliyle TARİŞ, TMO adına alım yapabilir.

TARİŞ üzümü alır depolarına koyar, TMO parasını öder. Bu sayede alım süresi kısalır ve uzun kuyrukların oluşması önlenebilir.



Saruhanlı’da Değişim Devam Ediyor

Manisa-Saruhanlı Yolunda Yeni Sabit Radar Sistemleri Devreye Girdi

Saruhanlı’daki Dev Soygun Çözüldü Fabrika Çetesi Hapiste

Saruhanlı’da Vefat…

53 yaşındaki şahıs intihar etti

Şüpheli Ölüm: 33 Yaşındaki Mehmet Ali Aslan Hayatını Kaybetti

SARUHANLI’DA VEFAT…

Mütevelli’de Planlı ve Kalıcı Çözüm

Saruhanlı’da Vefat!..

Kaymakam Acar Taşçı Ailesi ile İftar Sofrasında Buluştu

Kemiklidere’de Yağış Mağduriyetine Büyükşehir Desteği

Saruhanlı Ülkü Ocakları İftar Programına Yoğun Katılım

Salih Dede Türbesi’nde Bakım ve Onarım Çalışmaları Tamamlandı

Sarıçam Mahallesi’ne Çok Amaçlı Hizmet Binası

Saruhanlı Belediyesi Özel Sporcuları İlçeyi Gururla Temsil Etmeye Hazırlanıyor

Genel Sağlık-İş Sendikası Manisa Şubesi’nden Saruhanlı’da Anlamlı Etkinlik

ÇALTEPE MAHALLESİ’NDE GÖNÜLLER AYNI SOFRADA BULUŞTU

Saruhanlı'da vefat...

MHP İlçe Başkanı Ulu’dan İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Aguş’a Ziyaret

Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna Anlamlı İftar Programı

Halitpaşa Mahallesi’de Göçüğe Anında Müdahale

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 28.08.2022 13:20:00 1128 0
Tarih: 28.08.2022 13:20 Güncelleme: 28.08.2022 13:20
Haberi Sesli Oku