SARUHANLI - TBMM Genel Kurulunda görüşülmekte olan ve “af yasası” olarak bilinen Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun Değişikliği Teklifi ile birçok suç affedilecek ve cezaevindeki mahkumlar serbest kalacaktır.

Teklifin gerekçesinde de belirtildiği üzere, ülkemizi etkisi altına alan ve pandemi olarak ilan edilen Covid-19 salgını nedeniyle cezaevlerinde oluşan yoğunluğu azaltmak ve teması en aza indirmek amaçlanmıştır.

Bu salgının sağlımızı tehdit etmesinin yanından ekonomiyi de büyük ölçüde tehdit etmektedir. Özellikle ülkedeki esnafın yarısının dükkanı gerek yasaklar kapsamında gerekse iş yokluğundan kapanmıştır. 

Esnafı desteklemek amacıyla Halk Bankasından 25 bin liraya kadar kredi verilmesi kararlaştırılmış fakat istenen şartların ağırlığı ve kredi borçları nedeniyle birçok esnaf krediye ulaşamamıştır.

Çünkü geçmiş dönemlerde kredi borçlarını ödeyemedikleri için halk arasında “Kara Liste” olarak bilinen Bankalar Birliğinin “Negatif Nitelikli Müşteriler Listesinde” yer alan esnaf ve sanatkarlar kredi alamamaktadır. Borçlarını ödemiş olsalar bile bankalar kredi vermemektedir. 

Esnaf örgütlerinin sık sık dile getirdiği sicil affı bugün Mecliste görüşülen infaz yasasına eklenebilir.

Kanun teklifine eklenecek bir madde ile esnaf ve sanatkarlar için, çiftçiler için getirilecek sicil affı ile krediye ulaşmaları sağlanarak bu sıkıntılı sürecin atlatılmasına katkı sağlanabilir.

Bu krizin en mağdur kesimi esnaf ve sanatkarlar ile çalışanlarıdır ve mutlaka desteklenmeleri gerekmektedir.

Yoksa salgın bittiği zaman borcunu, kirasını, vergisini, sigorta primini ödeyemeyen ve kredi bulamayan, binlerce esnaf dükkanını tekrar açamayacaktır.  



Paşaköy’de Anlamlı Turnuva: Osman Bilgi’nin Adı Sahada Yaşatılıyor

Saruhanlı’da Deve Güreşleri Festivali Yoğun İlgi Gördü

Saruhanlı'da vefat...

Özgür Özel, Yunusemre’de Toplu Açılış Törenine Katılacak

SALİHLİ YAĞIŞ FELAKETİ YAŞADI

Hacırahmanlıspor Erteleme Maçında Gol Yağdırdı: 7-1

Saruhanlı’da Vefat…

PAŞAKÖY SPOR KULÜBÜ’NDEN KAYMAKAM ACAR’A ZİYARET

Saruhanlı’da Gece Yarısı Yangın Paniği: Belediye ve İtfaiye Ekiplerinin Hızlı Müdahalesi Felaketi Önledi

Saruhanlı’da Vefat…

Saruhanbey Doğa Sporları Kulübü’nden Çırpıcı Dede Dağı Zirve Faaliyeti

Saruhanlı’da 21–26 Mart Orman Haftası Etkinlikleri Düzenlendi

Çullugörece Mahallesi’nde Üreticiye Büyük Destek: Tarımsal Sulama Sondajı Tamamlandı

Özel Sporculardan Büyük Gurur: Neval Yaralı Ortaokulu Öğrencilerinden Manisa Genelinde Önemli Başarılar

BAHADIR’DA YANAN ORMAN TEKRAR YEŞERTİLİYOR

Manisa Büyükşehir’den İletişim Engelini Kaldıran Yeni Hizmet

Saruhanlı’da Öğrenciler Doğayı Tanıyor, Geleceği Koruyor

Saruhanlı’da Nevruz Coşkusu: İshakçelebi’de Renkli Kutlama Programı

Saruhanlı'da vefat...

NURİYE MAHALLESİ’NDE ASKER COŞKUSU: GENÇLER VATANİ GÖREVİNE UĞURLANDI

Saruhanlı Deve Güreşine Hazırlanıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 10.04.2020 11:25:00 0
Tarih: 10.04.2020 11:25 Güncelleme: 10.04.2020 11:25
Haberi Sesli Oku