SARUHANLI - Cumhuriyet Halk Partisi Saruhanlı İlçe Başkanı Ayşe Sunar , ?Eğitimin temel hedefi, bilimsel düşünen, laik, üretken ve sorgulayan bireyler yetiştirmektir.? Dedi.

CHP´li Sunar 2017-2018 Eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle bir basın açıklaması yayınladı. Sunar, şunları kaydetti; ?15 yıllık AKP iktidarı en çok eğitim alanında başarısız olmuş, umut yerine kaygı veren adımlar atmıştır. Altı kez Milli Eğitim Bakanı değiştiren hükümet, 15 yıllık süreçte eğitim sistemini alt üst etmiştir. OKS ile başlayan 3 sınavlı sistemi, tek sınavlı SBS ile devam etmiştir. Çocuklarımız deneme tahtasına dönmüştür. TEOG ile yeniden düzenlenen ortaöğretime geçiş sistemi ise bir kez daha değişecektir. Üstelik bir kişinin; ?Ben TEOG´u istemiyorum, kaldırılsın? sözü ile?

Son dönemde artan bilim ve laiklik karşıtı söylem ve eylemlere, yeni müfredattaki Atatürk ilkelerini ve bilimsel verileri dışlayan düzenlemeler eklendiğini anımsatan chp´li Sunar, şöyle dedi; ?Laiklikten uzaklaşıldıkça, çağdaşlıktan ve bilimsellikten de uzaklaşılmaktadır. Eğitim standartlarının hızla yükselmesi ve çocuklarımızın topluma faydalı insanlar olarak yetişmeleri en büyük hedefimiz olmalıyken, maalesef ülkemizin eğitim politikası her geçen yıl daha da kötüleşmektedir. Atatürk cumhuriyetinin kazanımlarını, ilke ve devrimlerini yok etmeye kararlı bir zihniyetle karşı karşıyayız.?

Sunar, ?Atatürk´ü görmezden gelen, milli bayramları kutlamaktan kaçınan, bilimi hiçe sayan, yabancı dil ve biyoloji ders saatlerini azaltan bir eğitim anlayışının, genç bireyleri geleceğe nasıl hazırlayacağı meçhuldür.? Dedi.

Eğitim sistemi yeniden akıl ve bilim rayına oturtulması gerektiğini ifade eden İlçe Başkanı Sunar Akıl ve bilimden koparılan eğitimle Türkiye aydınlık bir geleceğe yürüyemeyeceğini, bu konuda öğretmenlere, anne-babalara, herkese büyük görev ve sorumluluk düştüğünü dile getirdi.

Ayşe Sunar, ?Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk´ün aydınlattığı yolda ilerleyen, fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller yetiştireceğimize olan büyük inancımla, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında tüm öğrenci ve öğretmenlerimize başarılar diliyorum.? Şeklinde açıklamasını sonlardırdı.



Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 18.09.2017 13:33:57 401 0

Tarih: 18.09.2017 13:33

Haberi Sesli Oku