SARUHANLI - Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Nazlum Nurlu, 16 Nisan tarihinde yapılacak olan referandum çalışmaları kapsamında Saruhanlı İlçesini ziyaret ederek Partililer ile bir araya geldi.
16 Nisan tarihinde yapılacak olan halk oylaması referandumu için çalışmalarını hızlandıran Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Saruhanlı İlçe Teşkilatını ziyaret ederek partililer ile bir araya geldi. Cumhuriyet Halk Partisi Saruhanlı İlçe Başkanı Ayşe Sunar, Kadın Kolları Başkanı Tülay Acaroğlu, Gençlik Kolları Başkanı Esat Esip, parti yöneticileri ve partililerin katıldığı toplantıda yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Nurlu, yapılacak olan çalışmalar hakkında partililer ile görüş alışverişinde bulundu.
Milletvekili Nurlu daha sonra esnaf ziyaretlerinde bulunarak vatandaşlara niçin ?Hayır? dediklerini anlattı.
CHP´li Nurlu Kardelen gazetesini de ziyaret ederek referandum çalışmaları hakkında bilgi verdi.
NURLU; ? ÜLKENİN KADERİ OYLANACAK?
Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, Kardelen Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada şunları kaydetti; ?Anayasa değişikliği önümüze niye getirildi. İhtiyaç nereden doğdu. Sorunumuz işsizlik mi, yoksulluk mu, terör mü bu sorunlarımız gözümüzün önündeyken nerden icap etti de memleketin birinci meselesi referandum oldu. 7 Haziranda iktidarı kaybetme ve hesap verme korkusuna tutulan AKP bir formül geliştirmek adına 12 Eylül anayasasında da olan ?cunta üyeleri yargılanamaz´ maddesine benzer bir anayasa maddelerini önümüze koydu. Kimseye güvenmediğini ve herkesin ona güvenmesi gerektiğini bizlere dayatıyor. Milli irade dedikleri, milletin seçtiği en son başbakanı dahi fırlatıp bir kenara atıyorlar. Bütün yetkilerin kendisinde toplanması gerektiğini, kimseye güvenmediklerini açıkça ifade ediyorlar.?
Milletvekili Nurlu: Dayatma ve çatışma getiren bir sistem olan anayasa değişikliğinin 18 maddesinden biri olan milletvekili sayısının yükseltilmesiyle ilgili şunları söyledi:? 550 milletvekili sayısının 600 e çıkarılması isteniyor böyle bir değişikliğe gerek var mı? ABD´nin toplam nüfusu 325 milyon, meclisinde ise sadece 325 kişi var. ABD´yi yöneten toplam kişi sayısı ise 535 kişi. Bizim ABD´nin 3´te biri kadar nüfusumuz var, fakat milletvekili sayımız 549, ve buna rağmen milletvekili sayımız yükseltmeye çalışılıyor. Eğer bize bir katkısı olacaksa milletvekili sayımızı 600 değil, 1600 yapalım da görelim ne katkıları olacak.? dedi.
Nurlu; ? Anayasa değişikliğinde yer alan 18 maddenin bizlere ne getireceği hakkında halkımızı bilinçlendirmek için daha fazla mücadele edeceğiz. Halkımıza aktarılan yanlış bilgileri düzelterek, neden hayır dememiz konusunda çalışmalarımız sürdüreceğiz.? şeklinde konuştu.
Partililer ile birlikte Pazar esnafını da ziyaret eden Nurlu ve beraberindekiler, vatandaşlar ile tek tek sohbet ederek neden hayır denilmesi gerektiğini vatandaşlara anlattı. Mazlum Nurlu, akşam da Saruhanlı´nın mahallelerine giderek buralarda vatandaşa referandumda niçin hayır denilmesi gerektiğini anlattı. CHP´li Nurlu, ziyaretinin son bulmasının ardından gecenin ilerleyen saatlerinde, diğer ilçelerde temaslarda bulunmak üzere Saruhanlı´dan ayrıldı.



Manisa’nın mobil mamografi aracı Türkiye birincisi oldu

4 yaşındaki Yusuf 350 metrelik Darkale Kanyonu'nu geçti

Düğüne geç kalana sulu ceza

Lütfiye Mahallesi Sakinlerine önemli duyuru!..

Saruhanlı’da Vefat…

5 kardeşin öldüğü yangında anne hakkında karar

İki ölümlü kazanın sürücüleri tutuklandı

Jandarmadan kaçak kazıya suçüstü

Meyve yüklü tır devrildi

Silahlı kavga: 1 yaralı

Parkta kanlı tartışma: 5 yerinden bıçaklandı

Husumetli iki grup arasında silahlı kavga: 3 yaralı

Tarlada el bombası bulundu

EKREM BAŞKAN ÇALIŞMALARI İNCELEDİ...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Çarşamba günü görev yapacak doktorlar

Asırlık borsa, yeni yüzyılın binasının temelini dualarla attı

Somaspor kötü gidişatı durdurmak istiyor

Odun ateşinde 50 yıllık gelenek

Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü Projesinde Çalışmalar Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Kafede Bıçaklı Saldırı: Yaralı Cep Telefonunu Bırakmadı

Bu nasıl vicdansızlık! Doğurduğu bebeği çöpe attı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 5.04.2017 11:34:07 694 0
Tarih: 05.04.2017 11:34 Güncelleme: 05.04.2017 11:34
Haberi Sesli Oku