POLİTİKA - Öğretmen açığının giderilmesi amacıyla 15.000 sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin karar atanmayan öğretmenler başta olmak üzere herkes tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. 

Öğretmen alımlarında yeni bir uygulama başlatılmış ve KPSS başarı şartı yanında sözlü sınav da getirilmiştir.

Öğretmen alımına ilişkin sözlü sınavlarda eğitimle ilgili olmayan tamamen siyasi düşünce belirlemeye yönelik sorular ve torpil iddiaları, atamalara gölge düşürmüştür.

Çünkü Bakanlık duyurusunda ?Sözlü sınavda adaylar, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü; iletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti; bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı; topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri yönüyle değerlendirilecektir? denilmesine rağmen, bu esaslar hiç dikkate alınmamıştır. 

Ayrıca atamaların, sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre yapılacak olması ve KPSS sınavının dikkate alınmaması, şaibe iddialarını daha da güçlendirmiştir.  

Çünkü devletin memuru olduğunu unutup, kendisini hükümetin yerine koyanlardan oluşturulan komisyonlar tamamen intikam duygusu ile siyasi referansı olmayanlara düşük puanlar vererek KPSS başarı sırası değiştirilmiş çok yüksek puan alan öğretmen adaylarının atanma şansı ortadan kaldırılmıştır. 

Sözleşmeli öğretmen atamalarında siyasi kadrolaşma ve torpil iddialarının ayyuka çıktığı sözlü sınav sistemi; Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının Kamu Hizmetlerine Girme Hakkı başlıklı 70 inci Maddesinde belirtilen ?Hizmete alınmada, görevin gerektirdiği niteliklerden başka hiçbir ayırım gözetilemez? hükmüne açıkça aykırıdır.

Kaldı ki; ilk defa atanan tüm memurlar için güvenlik soruşturması yapılmakta ve atanmasına mani durumu olanlar göreve başlatılmamaktadır. Buradaki amaç Fetö terör örgütüyle mücadele değil, tamamen siyasi kadrolaşma hareketidir.  

Milli Eğitimi yıllarca Fetö terör örgütüne teslim eden, örgütün gelişip büyümesi için çaba gösteren ve sonunda hepimizin başına bela eden zihniyet, şimdi de siyasi kayırma ve torpille milli eğitime darbe vurma derdindedir. Bu yolla yıllardır atama bekleyen öğretmenlerin hakkı yenmiştir. 

Bunlara göre; 

1-      15.000 sözleşmeli öğretmen atamasında getirilen sözlü sınav şartı torpil, rüşvet ve şaibe iddiaları dikkate alınarak kaldırılacak mıdır? 

2-      Şaibeli hale gelen sözlü sınavlarla ilgili şikayetler hakkında inceleme başlatacak mısınız?

3-      Öğretmen atamalarının sadece KPSS puanı dikkate alınarak yapılması için ne yapacaksınız?



“Kuraklıktan zarar gören çiftçilerimiz yardım kapsamına alınmalıdır”

Türkiye güne akaryakıt zammıyla başladı. 6 gün sonra neler olacak neler

Fenalaşan arkadaşına müdahale etti, ikisi de kalp krizinden öldü

Manisa'daki yabancı nüfus azalmaya devam ediyor

Manisa TSO Meclis Salonuna Mimar Ferdi Zeyrek’in adı verildi

Zeki Bilgin’den “Hurda Davası”na ilişkin açıklama: "Yargılanmışım, ceza almışım gibi gösteriliyor"

Bebeklerine merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismini verdiler

Sıcak çarpmasından basit önlemlerle korunmak mümkün

Ferdi Zeyrek’in kızı Nehir, TYT’ye CHP Lideri Özgür Özel ve annesiyle geldi

Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 30.09.2016 11:24:12 569 0

Tarih: 30.09.2016 11:24
Haberi Sesli Oku
28.06.2025 17:34:00