SARUHANLI - CHP Manisa Milletvekilİ Mazlum Nurlu Saruhanlı İlçe Teşkilatı tarafından programlanan CHP´nin kuruluş yıldönümünü kutlaması için Saruhanlı İlçe Teşkilatına geldi.

Saruhanlı İlçe Başkanlığımızca düzenlenen CHP´nin kuruluş yıldönümü kutlamalarına İl Başkanımız Halil Tokul, İlçe Başkanı Ayşe Sunar, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Zeki Bilgin, yöneticiler ve partililer ile birlikte CHP´nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK´ün anıtına çelenk koydu.

Daha sonra beraberindeki partiler ile birlikte İlçe Teşkilatına geçen Milletvekili Nurlu, burada yaptığı konuşmada;

9 Eylül 1923´te yakılan ışıkla, 93 yıldır hiç dinmeyen coşku ve kararlılığımızla, işgallere ve darbelere karşı duruşumuzla, eşitlikçi, özgürlükçü, üreten ve paylaşan, gelişmiş bir Türkiye´nin, sosyal demokrat düşünceyle mümkün olacağına olan inancımla, Cumhuriyet Halk Partisi´nin 93. kuruluş yıldönümünü kutlarım.? Dedi.

-ÇİFTÇİLERE ?İHTİYACINIZ KADAR ÜRÜN SATIN´ ÖNERİSİ-

Üzüm üreticisinin sorunlarını da değinen Nurlu, buradaki yaptığı konuşmasında, "Üreticilerimizin açığa üzüm dökmemeleri, eğer üzümü satmak durumunda kalırlarsa ihtiyaçları kadar satmalarını öneriyorum" dedi.

CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, üzüm hasadının sona erdiği bugünlerde üzümlerini yüksek fiyattan satmak isteyen çiftçiler için önerilerde bulundu. Üzümle ilgili bazı sıkıntılar yaşandığını söyleyen CHP´li Nurlu, "İhracat ürünlerimizin başında üzüm geliyor. Her yıl olduğu gibi yine üzümde sıkıntılar yaşıyoruz. Rekolte açıklamalarını üzümü satın alacaklar yapıyor. Halbuki doğru olan da rekolteyi açıklayacak varsa o da üretici birlikleridir. Ziraat Odaları´nın açıklamaları lazım. Ya da TARİŞ´in öncülüğünde açıklanması lazım. Bir de alivre satış yöntemiyle ürünlerimiz dalda olgunlaşmadan bazı kötü niyetli ihracatçılar Avrupa pazarına çok ucuza mal satıyorlar. Dolayısıyla üzümün de yükselmesini önlemek adına da rekoltenin yüksek olacağı, üzümün bol olacağı fiyatın düşük olacağı yönünde psikoloji oluşturmaya çalışıyorlar. Üreticilerimizin açığa üzüm dökmemeleri, eğer üzümü satmak durumunda kalırlarsa ihtiyaçları kadar satmalarını öneriyorum" dedi.

"Çiftçiler maliyetine satış yapıyor"

CHP´li Nurlu, TARİŞ´in iyileştirilmesi için çalışmalar başlattıklarını kaydetti. Üzümün üretim maliyetinin kilogram başına 3 lira olduğunu ve çiftçilerin maliyetine satış yaptığını ileri süren Nurlu, devletin müdahale alımı yapması gerektiğini söyledi.

Nurlu şöyle konuştu:

"2004 yılında yasa değişikliği ile tarımsal birlikler devletten destek alamıyorlar. Dolayısıyla TARİŞ piyasanın lokomotifi olması gerekmesine rağmen, ekonomik sıkıntıları nedeniyle yapamıyor. TARİŞ´i hem iyileştiriyoruz hem de sahip çıkma durumundayız. Tabi hem pazarlama konusunda hem Ar-Ge konusunda yetersizliklerini görüyoruz. Devlet artık müdahale alımı yapması gerekiyor. Şu an maliyeti civarında satış yapılıyor. Üzümün maliyeti kilogram başına 3 lira civarında. Çiftçi bu fiyata ürün satmak durumunda kalırsa arazisinin satmak zorunda kalacak"

CHP´li Nurlu, konuşmasının ardından partililerinin Kurban Bayramını da kutlayarak ilçe teşkilatından ayrıldı. 



Likya Yolu'nda kaybolan Çinli turistin cansız bedenine ulaşıldı

Yalnız yaşayan yaşlı adamın cesedi yayılan kötü kokuyla bulundu

Sır ölüm! Uzman estetisyen evinde ölü bulundu

Trafik kazası: 2 ölü

Saruhanlı'da vefat...

Muay-Thai İller Arası Turnuva Açılışı

Cinayet zanlısı mağarada yakalandı

Çorum’da milyonluk vurgun! Detaylar şok etti

Şüpheli ölüm! Genç kadın tatil cennetinde ölü bulundu

Doktor ile emekli öğretmenin mesai kavgası karakolda bitti

Cinsel saldırı suçundan aranan şüpheli yakalandı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

MASKİ’de öncelik iş sağlığı ve güvenliği

Başkan Balaban zabıtayı unutmadı

İşyerinde sentetik ecza hapı ele geçirildi

Şampiyonlar Alaşehir'de alkışlarla karşılandı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

Saruhanlı’da Zafetr Bayramı Coşkusu

SSVD Vakfı personeli grev başlattı

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 9.09.2016 17:29:21 624 0

Tarih: 09.09.2016 17:29 Güncelleme: 09.09.2016 17:29
Haberi Sesli Oku
6.09.2025 20:09:00