SARUHANLI - Cumhuriyet Halk Partisi Saruhanlı İlçe Kadın Kolları Başkanı Zehra Bilgin 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla basın açıklaması düzenledi. 

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü´nün dünya üzerinde yaşayan tüm kadınların ve çocukların çeşitli biçimlerde maruz kaldıkları ve giderek artan her türlü şiddet ve cinsel istismarı bir kez daha hatırlatma günü olduğunu ifade eden CHP´li Bilgin, yaptığı basın açıklamasından şunları kaydetti:

?Bugün kadına yönelik şiddet olgusunun hem kadına hem de tüm topluma dayatılan ideolojik bakıştan, çağdışı ve gerici anlayıştan, ekonomik koşullardan, politik gelişmeler ve kültürel etkenlerden ayrı tutulamayacağı gerçeğini dünyanın gündemine tekrar tekrar taşıma günüdür. Yaşadığımız coğrafyada; Kadınlar günlük yaşamda sürekli olarak cinsel, psikolojik, fiziksel şiddete, tacize ve tecavüze maruz kalmakta ve öldürülmektedir. Tacizciler, tecavüzcüler ve kadın katilleri tahrik indiriminden yararlanmakta ve hatta serbest bırakılmaktadır.?

Kadının medyatik bir özelliği yoksa ne basında ne de bültenlerde yer almadığını belirten Kadın Kolları Başkanı Bilgin, şöyle dedi; Ülkenin gündemi o kadar ağır ki! Kimsenin vakti yok cinayetleri önlemeye. Aslında kimsenin niyeti de yok! Şimdi de bir bahane buldular,  OHAL diye. Kadın haklarını savunan, kadınların örgütlü mücadelesinin olmazsa olmazı olan kadın derneklerini de, mühürlemek ve bu bahane ile Şahane oldu onlar için. Hükümetin insan haklarını savunan kimselere tahammülü yok. Kapattılar çünkü. Kadın, üstelik örgütlü kadın, haklarının varlığının bilincinde. Kadın, en büyük tehlike onlar için. Bilmiyorlar ki! Kadın hareketi MÜHÜRLENEMEZ! Bunca olumsuzluk karşısında, her ne olursa olsun Cumhuriyet Halk partisi ve kadınları olarak, asla mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Kadını erkekle eşit görmeyen, toplumsal yaşamda yok sayan siyasal anlayışa ve onun karanlığına asla teslim olmayacağız. Emeğimize, bedenimize, kimliğimize sahip çıkarak, topluma ve bizlere dayatılmak istenilen cinsiyetçi yaşam tarzını reddediyoruz.

Yasaklarla, mühürlerle, bizi uzaklaştırmak istedikleri alanlarımıza sokaklarımıza sahip çıkıyoruz ve çıkacağız. Bu ülkenin Cumhuriyete inançlı, özgür ve güçlü bireyleri olarak, örgütlenerek ve dayanışarak,

Kadın cinayetlerine, tacize tecavüze, her türlü şiddet ve ayrımcılığa karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz.?

CHP´li kadınlar olarak, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü´nde, kadın mücadelesinin ve örgütlü birlikteliğinin önemini bir kez daha yinelediklerini anımsatan Bilgin, açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı;

?Eşit ve özgür bir ülkede yaşayabilmek için, emeğimizden, bedenimizden, kimliğimizden elini çekmeyen iktidarlara karşı, eşit ve özgür yarınlar için mücadelemizi örgütlülüğümüzden aldığımız güç ve cesaretle devam ettireceğimizi ifade ediyor, Kadına Yönelik Şiddete karşı verdiğimiz bu mücadelede, sevgiyi, saygıyı, güveni ve umudu örgütleyerek ?Umut Var. Biz Varız!´ diyoruz.?



SİMAV’IN KUŞU BELDESİNDE 16 BİN TAVUKLA YUMURTA ÜRETİMİ BAŞLADI

KÜTAHYA SİMAVLI ÜNLÜ SANAYİCİSi ŞEREF KAZCIOĞLU’NUN ‘ŞEREF USTA’ İSİMLİ KİTABI ÇIKTI

Gözde Kızarma, Batma ve Yanma: Vücudun Sessiz Alarmı

Bedelli askerlik ücretine rekor zam geliyor! Yeni ücret belli oldu

Halı saha kavgası iki beldeyi ayağa kaldırdı! Bölgede alarm verildi, giriş-çıkışlar kapatıldı

İngiltere’de fırtına gibi esen Denizlili Zehra dünya şampiyonu oldu

Kaza yapan tırlar alev aldı

ABD savaş uçakları, Venezuela hava sahası yakınlarında uçuş yaptı

Milyonları ilgilendiren düzenleme! Hastanelere ödenecek ücretler arttı

ABD, gemi inşasında yapay zeka kullanmak için 448 milyon dolarlık yeni yatırım duyurdu

70 yıllık dev banka 51 şubesini kapatıyor

Güllü soruşturması cinayete dönüştü! "Suçlular yakalandı"

Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay'ın sağlık durumuna ilişkin hastaneden açıklama

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Çarşamba günü görev yapacak doktorlar

Manisa TSO Başkan Dutlulu’yu ağırladı

Manisa’nın Gururu Oldular: Genç Şeflerden Uluslararası Başarı

SARUHANLI’DA VEFAT…

Olimpiyat madalyalı judocuya Kaymakam Güldoğan'dan plaket

Hastanede "öldü" denildi, defnedilirken ağlayınca yaşadığı anlaşıldı

Manisa'da boşanma aşamasındaki eşi tarafından defalarca bıçaklanan kadın dehşet anlarını anlattı

Tuğba Melis Türk Umre'den paylaştı! Başörtülü halini gören yoruma sarıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 25.11.2016 10:08:09 577 0
Tarih: 25.11.2016 10:08 Güncelleme: 25.11.2016 10:08
Haberi Sesli Oku