SARUHANLI - CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Türkiye’nin en büyük ve en verimli tarım havzalarından olan Gediz Ovasına can veren Gediz Nehrinin şu an adeta bir atık su kanalı gibi aktığını belirterek “Gediz Nehrinden pis kokular yükseliyor” dedi.

Vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine Manisa’nın Ahmetli ilçesinde, ilçe başkanı Halil Burhan ve ilçe yöneticileri ile birlikte Gediz Nehri'nde yerinde incelemelerde bulunan Başevirgen, “Sıcaklıkların artması ile birlikte sular çekiliyor ve nehir dibindeki balçık açığa çıkıyor. Etrafa çok ağır bir koku yayılıyor. Haliyle bölge halkı bu durumdan çok şikayetçi.” dedi.

Gediz Nehrinin temizlenmesi ve ıslahı için defalarca soru önergesi verdiğini ancak hiç birine yanıt alamadığını belirten Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, “Gediz Nehri ülkemizin en değerli doğal kaynaklarındandır ve ekolojik denge için oldukça önemlidir. Bir tarım şehri olan Manisa’nın can damarıdır. Tarımsal sulamada Gediz Nehrinin önemi çok büyük. Gediz'e Kum ve Nif Çayı olmak üzere yan dereler, sanayi ve belediyelerin olduğu her yerden kirlilik akıyor.” ifadelerini kullandı.

"Bu Kirliliğin Bedelini Ağır Öderiz!"

Manisa’daki tarımsal arazilerin sulanmasında büyük ölçüde Gediz Nehrinin kullanıldığını belirten Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, OSB’lerdeki ve dışındaki sanayi tesislerinin, Jeotermal Enerji Santrallerinin, nehir kıyısına kurulmuş kesimhanelerin bütün atıklarını Gediz nehrine boşalttıklarını belirterek yıllar önce içilebilir kalitede olan suyun artık sulamada bile kullanılamaz hale geldiğini söyledi. Özellikle toprağa karışan ağır metallerin tarımsal ürünlerin verim ve kalitesini düşürdüğünü belirten Bekir Başevirgen, bereketli Gediz Ovasının göz göre göre ölüme terk edildiğini söyledi ve “Bu kirliliği görmezden gelmeye devam edersek bedelini çok ağır öderiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tarım Bakanlığı’na bir kez daha seslenerek, Gediz Nehrindeki bu kirliliğe bir an önce son verecek çalışmaları yapmalarını ivedilikle talep ediyoruz.” dedi.



Asırlık borsa, yeni yüzyılın binasının temelini dualarla attı

Somaspor kötü gidişatı durdurmak istiyor

Odun ateşinde 50 yıllık gelenek

Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü Projesinde Çalışmalar Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Kafede Bıçaklı Saldırı: Yaralı Cep Telefonunu Bırakmadı

Bu nasıl vicdansızlık! Doğurduğu bebeği çöpe attı

Menopoz bir son değil, yeni bir başlangıçtır

Manisa'da eğitim doğayla bütünleşti: Telefon yerine kitap, ekran yerine doğa

Devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Vali Özkan ve beraberindekilerden şehit ailesine anlamlı ziyaret

Enes Pınar bir ayda iki kez Balkanları fethetti

Seramiksan fabrikasında hırsızlık

Aile faciası: Oğlunu öldürdü, eşini ağır yaraladı

Kadın emeğiyle yerel kalkınma güçlendiriliyor

SMA'lı olarak doğdu, şimdi hasta bakıyor

Ege Üniversitesinin kültür ve sanat etkinlikleri göz doldurdu

Silahlı saldırıya uğrayan okul müdürünün tedavisi devam ediyor

Dünya 2.’si kadın kuaför Denizli’nin gururu oldu

Eski sistem anahtar tarihe karışıyor

Paşaköy zoru başardı: 0-3

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Salı günü görev yapacak doktorlar

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 21.05.2020 08:10:00 947 0
Tarih: 21.05.2020 08:10 Güncelleme: 21.05.2020 08:10
Haberi Sesli Oku