CHP 24 saatlik “Eğitim Maratonu” düzenleyecek… Hazırlıklar Meclis Parkı içindi ama Valilik’ten izin çıkmadı, Anıtpark’a çağrı yapıldı

CHP, Ankara’da düzenleyeceği “Eğitim Maratonu”nun Meclis Parkı’nda yapılması için hazırlıkların tamamlandığını ancak valilik izin vermeyince adresin Anıtpark olarak değiştiğini duyurdu. 24 saatlik toplantıda 100’den fazla konuşmacı yer alacak. Genel Başkan Özgür Özel’in açılışını yapacağı toplantıda, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş da konuşmacı olacak.

CHP eğitimin sorunlarına dikkat çekmek için 24 saatlik “Eğitim Maratonu” düzenleyecek. 18 Temmuz Perşembe günü saat 10’da başlayacak maraton ertesi gün aynı saatte sona erecek. Adres Ankara – Bahçelievler’de bulunan Anıtpark.

Hazırlıklar Meclis Parkı için yapıldı ama izin çıkmadı

CHP’nin eğitim politikalarından sorumlu birimler hazırlığını, Meclis Parkı olarak bilinen Milli Egemenlik Parkı’nda gerçekleştirmek üzere yaptı. Ancak maratonunun başlamasına saatler kala etkinlik alanının Anıtpark olduğu duyuruldu.

Edinilen bilgiye göre, gün boyu İçişleri Bakanlığı ile temaslar sürse de Meclis Parkı’nda 24 saatlik basın toplantısına izin verilmedi. CHP kaynakları, park herkese açık olmasına rağmen, izin verilmemesinde sokak hayvanlarının ötanazi adı altında öldürülmesini içeren kanun teklifini protesto eden hayvan hakları aktivistlerinin eylemlerini sürdürmesin etkili olduğu görüşünde.

CHP Ankara İl Başkanlığı Meclis Parkı’na yaptıkları çağrıyı geç saatlerde Anıtpark olarak güncelledi.

Açılışı Özgür Özel yapacak, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş da katılacak

Eğitim maratonunun açılış konuşmasını CHP Genel Başkanı Özgür Özel yapacak. Genel Sekreter Selin Sayek Böke ile birlikte 13 Genel Başkan Yardımcısı, 20’den fazla CHP milletvekili de maratona katılacak. Eğitim fakültelerinden akademisyenler, uzmanlar, araştırmacılar, sendika uzmanları, siyasetçiler dahil olmak üzere 100’ün üzerinde konuşmacı olacak.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel ve Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz afetler ülkesinde eğitim başlığında konuşacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yerel yönetimler başlığında kürsüye çıkacak.

21 ana başlıkta 100’ün üzerinde konu

Editörlerimizin derlediği öngörüler, analizler, Türkiye’yi ve dünyayı şekillendiren haberler, Medyascope’un e-bülteni Andaç‘la her gün mail kutunuzda.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında, Scope Medya Ticaret Pazarlama A.Ş.’ye (“Medyascope”) sağlamış olduğum adım, soyadım ve e-posta adresimin; bilgilendirme, pazarlama, iş ve ürün geliştirme, reklam, ürün teklifleri, promosyonlar, kampanyalar, memnuniyet değerlendirme çalışmaları ve duyuruların iletilmesi amaçlarıyla işlenmesine; yurt içi ve yurt dışında yapılacak işin gereğince aktarılmasına ve bu işlenme amaçlarıyla uygun süre zarfında fiziksel veya elektronik ortamda güvenli bir şekilde saklanmasına, ayrıca şirketinizin yasal yükümlülükleri kapsamında ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşılabileceğine peşinen izin verdiğimi kabul ederim.

21 alt başlıkta 100’ün üzerinde konu hakkında konuşmalar gerçekleşecek. Maarif Model olarak anılan yeni müfredat, öğretmenlerin sorunları, yetiştirilmesi, kamusal eğitim, laik ve bilimsel eğitim, mesleki eğitim, eğitim ekonomisi, sınav odaklı eğitim ve ölçme ve değerlendirme gibi eğitimle ilgili hemen her konu başlıklar değerlendirilecek.

Maraton sona erdiğinde CHP’nin tüm il ve ilçe başkanlıkları ortak açıklamalar düzenleyecek.

Kamuoyuna açık alanda yapılan bu toplantıya yurttaşların katılması amaçlanırken, kritik olanın seyirci değil konuşmalar olduğu da vurgulanıyor. Bu nedenle konuşmaların tamamının bir yayın haline getirilmesi planlanıyor.



Üzüm sergide, Avrupa Coğrafi İşareti yolda

Çekirdeksiz kuru üzüm sezonu 490 milyon dolar ihracatla kapattı

İki otomobilin çarpıştığı kazada 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

Pelitalan Kırsal Kalkınma Merkezi’nde süt ürünleri üretilecek

Sevgi Yolları sadece yayaların olacak

Manisa FK’nın yeni yönetim kurulu belli oldu

Zincirleme trafik kazası: 1 ölü, 11 yaralı

Sabuncubeli Tüneli'nden 6 yılda 91 milyon 416 bin araç geçti

Akhisar'da 60 yaşındaki adam evinde ölü bulundu

SARUHANLI’DA VEFAT ve BAŞSAĞLIĞI…

Vali Ünlü, eğitim yatırımlarını inceledi

Turgutlu Belediyesi Yaz Spor Okulları sezonu eğlenceli bitirdi

Manisa'da binlerce sentetik ecza ele geçirildi

Şehzadeler’e öğrenciler yazı dolu dolu geçirdi

Yangın çıkan çatı katının sahibi ile komşuları arasında kavga çıktı

Çağatay bebek, halasından aldığı organla hayata tutundu

Yola çıkan köpek kazaya neden oldu: 1 ölü, 2 yaralı

Manisa’da kentsel dönüşüm için iş birliği

Dilan ve Engin Polat’ın yargılanmasına başlandı

Halk müziği sanatçısı Ali Çakar'dan Selendi'de konser

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 19.07.2024 10:50:00 0

Tarih: 19.07.2024 10:50

Haberi Sesli Oku