Haberi Sesli Oku
  • BIST 100

    9469,9%0,49
  • DOLAR

    38,09% 0,17
  • EURO

    43,17% -0,08
  • GRAM ALTIN

    3947,83% 0,55
  • Ç. ALTIN

    6360,84% 0,57

CHP Saruhanlı İlçe Başkanlığından Basın Açıklaması

CHP Saruhanlı İlçe Başkanlığından Basın Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Saruhanlı İlçe Başkanı Ayşe Sunar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti`ni temsil eden bayrağımıza Lice`de yapılan saldırının devletimize ve milletimize yapıldığını belirterek, Göndere asılan bayrak bir askerin canı pahasına koruyacağı en

SARUHANLI - Cumhuriyet Halk Partisi Saruhanlı İlçe Başkanı Ayşe Sunar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti`ni temsil eden bayrağımıza Lice`de yapılan saldırının devletimize ve milletimize yapıldığını belirterek, “Göndere asılan bayrak bir askerin canı pahasına koruyacağı en büyük emanetidir. Emanete hıyanet ettirilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti, tarihinde ilk kez askeri kuvvetlerinin gözü önünde bayrağının indirilmesini seyretmiştir.” Dedi.

Başkan Sunar konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında şöyle dedi; “Bu olay, AKP hükümetinin ‘çözüm süreci’ adı altında gerçekleştirdiği ikiyüzlü politikaların somut bir örneğidir.  Toplumsal barış masa başında gizli pazarlıklarla değil, ancak ilkesel bir tavırla mümkündür.  Bayrak indirme eylemine fırsat verenlerin en ağır şekilde cezalandırılması,  bayrak gibi ortak değerlerin siyasete alet edilmemesi gerekir. İlk defa Türkiye Cumhuriyetinde bir hükümetin bu kadar aciz ve tavizkar olduğuna şahit oluyoruz. 

 Ulus kavramını bilmeyenleri, bir sonraki nesle öğretmeyenleri, ülkenin içine düştüğü durumu görüp de üzülmeyenleri tarihin mutlaka yargılayacağını vurguladı. "Ülkenin milli birlik ve bütünlüğünü ayaklar altına alma çabası içerisindeki provokatörlere zemin hazırlayan, halktan tepki geldiğinde çok şiddetle tepki gösterileceğini söyleyen, önlemler alacağını bildiren bu hükümete güven kalmamıştır. Vatan Çanakkale’de, Sarıkamış’ta, Gaziantep`te şehit olup toprak olanlardır. Vatan bu memleketin kuruluşunda Kürt, Türk, Arap, Çerkez, Boşnak olduğuna bakmadan benim için senin için yani bizim için ölenlerdir. Kendisinin dininin, mezhebinin olduğunu düşünmeden `ben kardeşim için toprak olurum, vatan olurum` diyenlerdir.”

Dün Musul’da silahlı bir terör örgütü tarafından konsolosluğumuzdaki 48 vatandaşımız rehin aldığını anımsatan Sunar,  Bu olayın, doğrudan devletimize ve egemenliğimize yapılan bir saldırı olduğunu kaydetti.

Sunar, “Bu durumda AKP Hükümetini göreve çağırıyoruz. Lice`de askeri birlik önünde göndere çekili olarak bulunan bayrağın askeri personelin gözleri önünde indirilmesini, Musul konsolosluğumuzda 48 vatandaşımızın rehin alınmasını esefle kınıyoruz" dedi. 

 



ASAYIŞ


POLİTİKA


SON DAKİKA


MEDYA


Foto Galeri Tümü


TÜM HABERLER


Yükleniyor